špinačna + skutna pita
Jutri bi rada naredila pito. Zadnjič sem nekje prebrala recept, zdaj pa ne najdem.
Pita je imela nadev iz špinače in skute. Uporabila bom listnato testo.
Danes vse nabavim, recepta pa se ne spomnim. A mi lahko prosim pomagate?
Obvezno prosim napišite, na koliko stopinj in koliko časa se peče.
Hvala vam!
Kaj sitnariš ženska? Kva tapkaš, če ne znaš prijazno odgovorit na vprašanje? Daj pojdi na luft, se predihaj in delaj, kar te veseli. Samo ne vtikuj se v stvari, ki se te ne tičejo.
—————————————————————————————————————-
Seveda so recepti na googlu, vendar s še drugimi sestavinami, ki jih jaz nebi uporabila.
Upam, da mi odgovori kakšna prijazna kuharica, ki je to že delala.
Jaz bom prvič. Rada bi tudi mnenje, če je to vam okusno – če me razumete. Sto ljudi, sto okusov. VEM!!! Vam je dobra ta kombinacija skuta + špinača?
Ali mogoče katra iz tega dela kaj drugega?
Hvala samo prijaznim gospodinjam!
Jaz naredim takole: pol do 1 kg blitve (jo imamo raje od špinače) zdušim na maslu in malo ohladim, primešam pol kile skute, nekaj žlic fete, če jo imam v hladilniku, dodam mali lonček kisle smetane, dve jajci, sol, poper, muškatni orešček, malo parmezana in včasih malo drobno narezanega pršuta. Na pekač razvaljam eno plast listnatega testa, pokrijem z nadevom, na vrh dam drugo plast razvaljanega testa, ki ga dobro prešpikam z ostrim nožem ali vilicami, če se mi ljubi, ga pa razrežem na trakove in naredim iz njega mrežo. Pito pečem pri 180 stopinj približno 30-40 minut, ko je pečena, jo vzamem ven in pustim, da se malo ohladi, preden jo razrežem.
Namesto blitve ali špinače lahko uporabiš katerokoli mešanico zelenjave, je prav tako dobro (grah, korenje, koleraba, koruza, brstični ohrovt), ki jo v sopari napol pokuhaš in pustiš, da se ohladi.
Forum je zaprt za komentiranje.