Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špinačna + skutna pita

špinačna + skutna pita

Jutri bi rada naredila pito. Zadnjič sem nekje prebrala recept, zdaj pa ne najdem.

Pita je imela nadev iz špinače in skute. Uporabila bom listnato testo.

Danes vse nabavim, recepta pa se ne spomnim. A mi lahko prosim pomagate?
Obvezno prosim napišite, na koliko stopinj in koliko časa se peče.

Hvala vam!

Ja poglej na kulinariko, al pa vtipkaj “pita iz skute in špinače”. A je težko?

Kaj sitnariš ženska? Kva tapkaš, če ne znaš prijazno odgovorit na vprašanje? Daj pojdi na luft, se predihaj in delaj, kar te veseli. Samo ne vtikuj se v stvari, ki se te ne tičejo.
—————————————————————————————————————-

Seveda so recepti na googlu, vendar s še drugimi sestavinami, ki jih jaz nebi uporabila.

Upam, da mi odgovori kakšna prijazna kuharica, ki je to že delala.
Jaz bom prvič. Rada bi tudi mnenje, če je to vam okusno – če me razumete. Sto ljudi, sto okusov. VEM!!! Vam je dobra ta kombinacija skuta + špinača?

Ali mogoče katra iz tega dela kaj drugega?

Hvala samo prijaznim gospodinjam!

http://www.najdi.si/search.jsp?q=pita+iz+skute+in+%C5%A1pina%C4%8De&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page&searchProvider=najdisi

Evo, da vidiš kolk si glu…

Jaz naredim takole: pol do 1 kg blitve (jo imamo raje od špinače) zdušim na maslu in malo ohladim, primešam pol kile skute, nekaj žlic fete, če jo imam v hladilniku, dodam mali lonček kisle smetane, dve jajci, sol, poper, muškatni orešček, malo parmezana in včasih malo drobno narezanega pršuta. Na pekač razvaljam eno plast listnatega testa, pokrijem z nadevom, na vrh dam drugo plast razvaljanega testa, ki ga dobro prešpikam z ostrim nožem ali vilicami, če se mi ljubi, ga pa razrežem na trakove in naredim iz njega mrežo. Pito pečem pri 180 stopinj približno 30-40 minut, ko je pečena, jo vzamem ven in pustim, da se malo ohladi, preden jo razrežem.

Namesto blitve ali špinače lahko uporabiš katerokoli mešanico zelenjave, je prav tako dobro (grah, korenje, koleraba, koruza, brstični ohrovt), ki jo v sopari napol pokuhaš in pustiš, da se ohladi.

Pa kva lapaš baba? Ti si GLUPA.

DAJ POBERI SE DELAT!!!
———————————-
NE KAPIRAŠ, DA BI RADA RECEPTE OD KUHARIC (žensk ki so to že delalle in imajo kakšne svoje skrivnosti, tako kot vsak dober kuhar?)

Ja, sej to so že vse ženske delale in so povedale tude skrivnosti. Kaj teb ni jasn? Pa kakšno dizertacijo bi rada nardila iz ene obične pite? Dej vklop malo možgane.

Hvala ti.

Jaz bom neredila tako kot ti (samo brez fete in pršuta).
Če boš še 1 x sem pokukala – ali vrhnjo plast testa s čim namažeš?
Je jed dobra tudi hladna?

Še 1 x HVALA in LP.

Ali mogoče še kaj postrežeš zraven? Oz. je to čisto samostojna jed?

Vrhnje plasti ne mažem, če se mi zdi, da se bo prehitro zapeklo, pokrijem pekač s peki papirjem.
Postrežem kot samostojno jed, najraje z zeleno solato.
Dobro je toplo, mlačno ali hladno, obnese se tudi kot malica v službi naslednji dan.

Dvomim, da si sposobna speči pito po receptu cappriciose,ker je že iz posta razvidno, da si čist anti talent in postavljaš najbolj glupa vprašanja-definitivno si blond,a ne.

Veš, nisem prav vešča v kuhinji (se šele učim in rada kaj novega poizkusim), nimam koga za vprašat, zgodilo se mi je že, da sem iz odličnih sestavin naredila “šmoren”, zato rajši vprašam.

Hvala, ker si se oglasila in imela razumevanje za eno neznano, mlado dekle.
Lahko noč.

Ma če bi imela najboljši možen recept, in 100 malih skrivnosti jih ne bi šla pisat za eno tako sovražno nastrojeno persono. Ima Zlatko kar prav, ko repa, da brez neta danes še lulat ne znate. Tebi očitno tud net ne pomaga…

Ni blema.
Take stvari se sicer splača vprašat kar na KulSlo[/url], tam ponavadi hitro prideš do odgovora in tudi (skoraj) ni nevarnosti, da bi se kakšna takale NPFB začela vtikat vate.
Zdaj pa hitro k piskrom, da ne boš prepozna z večerjo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close