Najdi forum

Špinača

Berem spodaj o najljubši hrani in…špinača je zmagala.
Zdaj me pa zanima, koliko vas ima res rado špinačo.

jaz in moj dragi dava 2 tocki za spinaco

kaj pa jeste poleg špinače?

Pire krompir.

Pire krompir, špinačne zvitke, špinačna omaka in testenine, lazanja s špinačo.
Obožujem špinačo.

mi smo jo imeli vcaraj. zraven sem naredila en tak fajn pecen krompircek iz pecice in zeleno solato, za predjed pa paradiznik z mozzarelo. poletna jed, pa tudi nismo pretirani potrosniki mesa.

Špinača, pečen krompir in solata? Meni paše samo s pire krompirjem, pa zraven kuhana govedina, polpete ali pečena hrenovka.

nam pa pase tudi spinaca, pecen krompi in solata. Kaj naj sedaj naredim?

Nič, dober tek in uživajte.

špinača je zakon. Sem slišala, da jo eni jejo s špageti in sirom. Še nisem probala, enkrat moram. Baje je še boljš kot s pire krompirom (težko verjamem, da je kaj boljšega kot pire+špinača)

aha, hvala. Iskrica, pa poskusi enkrat narediti tako kot jaz. Kromir sem narezala na kocke,solila, ga dala v pekac, gor zlico olja in v pecico na 250 St. se je tako lepo zapekel in vsi so po kosilu rekli hvala, fino je bilo. hmm.. mojmu je pa kolega pol reku, da je opazu, da se je zadnji cas malo poredil 😉 jaz sem rekla, da je ziher krivec pivo.

Haha, še dobro da tvoj ni krivil špinačo za to, da se je poredil. 🙂

Moja cela družina, torej trije.

Živi in pusti živeti

Moj otroci so tudi nori na špinačo (kremno s pirejem), ampak najraje imate babičino, ki je iz kopriv.
Sedaj pa vprašanje katero uporabljate ve?

Jaz ponavadi svežo špinačo blaniširam in zmiksam. Trenutno mi jo daje mami iz vrta, drugače jo kupujem na tržnici, res redko grem nabirat koprive v bližnji gozd. Sem pa zanjič v sili razmer vzela zamrznjeno od Mercatorja. Tako ogabne stvari pa že dolgo nismo poskusili. Vse je romalo proč, ker ni bilo užitno.

Katero torej ve uporabljate in kako jo pripravljate?

jaz imam svezo iz vrta, pac spinaco ali pa bledo. res je, s koprivami je se boljsa, pa je pri nas letos toliko spinace, da kopriv niti ne mesam zraven.
Jaz jo na hitro skuham na sopari. na maslo drobno sesekljan cesenj, malo pustim in dodam spinaco, ki sem jo prerezala le na 3 dele. popopram, posolim, muskatni, malo mokice in premesam, potem pa zalijem z mlekom in se malo pokuham. rata taka fajn kremasta in jaz za to spinaco vedno dobim pohvalo. Osebno bi rajsi na drobno narezano, pa je pri nas na prvem mestu na debelo narezana.
ves iskrica, spinaca ni bila kriva, jaz pa, pa sem se ze nekako zmazala vn.

ha ha ha, sem se nasmejala ob tvojih besedah, ker sem se te predstavljala, kako si zamišljena zaradi razloga, ker jeste tako čudne kombinacije :-))))

hehe.. sem res debelo gledala v ekran kaj je tu tako cudnega 🙂 ker sem se razmisljala ko sem lupila krompir ce bi pire al kaj bi, pa meni gre bolj ta moja kombinacija skupaj. ma, se dobro da smo razlicni, a ne da.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close