špinača
Hojla,
Vidim, da se na tem forumu oglašate same mojstrice kuhanja. Vrjetno boste imele tudi tisoč in eno rešitev za moj problemček. V zmrzovalniku sem našla celo vrečko zamrznjene špinače. Tiste surove, že sesekljane, zamrznjene v kocke. Nimam pojma kaj naj si z njo počnem. Najrajš bi naredla kakšno kremno juhico ali pa bi jo porabila v kombinaciji s kakšno drugo zelenjevo, ker same špinače niti ne maram preveč.
Ima katera kakšno idejo?
Hvala lepa in vesele kuhalnice!
Ceca, špinačo res lahko uporabiš na tisoč in en način.
1. Špinača kot priloga – na malo oljčnega olja zarumeniš drobtine (malo), dodaš špinačo, sol, poper, muškatni orešček in konec.
2. Pite s špinačnim nadevom: na oljčnem olju prepražiš malo pancete dodaš špinačo, malo soli, popra, muškatnega oreščka, ingverja, malo belega vina. Odmakneš z ognja, dodaš skuto, malo kisle smetane in zmešaš. To uporabljaš za razne zavitke, pite ipd. Lahko uporabiš vlečeno testo, kvašeno testo, listnato testo, krhko testo, kar želiš.
3. Špinača se lahko uporabi tudi kot vmesni del file za razne mesne rolade.
4. In tu je še tista klasika: na olju prepražim malo moke, dodam česen, špinačo, sol,poper, muškatni orešček in mleko, ter kuham par minut. Zraven pire krompir in jajce na oko pa imaš kosilo.
Lep pozdrav Silvia
Živjo,
jaz ti priporočam špinačne kanelone v palačinki, skupaj s skuto in malo sira, ki se potem tako lepo stopi. Špinaco jem le v teh kanelonih, drugače je ne maram…..aja, pa v japonski različici mi je tudi noro več, s sezamom.
Recept za špinačne kanelone smo že npislai, jaz sme jih delala delono po nasvetih Babi in delno po rceptu od Jamieja Oliverja. Tudi njegov recpt najdeš tukaj, smo iskalnik uporabi.
LP, zala
Hej! Ko sem zacela peci pitulice,sem nadevala najprej samo z osnovno mesanico(jajca,skuta,smetana…);prva drugacna varianta je bila ta,da sem na skuto nalozila se uparjeno in dobro ozeto spinaco(ali jo kar umesala v skuto) in nariban parmezan.Tej varianti prija zraven se cesen,poper in malo muskatnega oreska. Sele kasneje sem postopoma odkrivala druge zelenjavne nadeve in panceto. Ce bos naredila s spinaco,ne dodajaj veliko smetane,da ne bo nadev premehak in feta zelo pase zraven. Skuta naj bo cimbolj suha.Jaz jo kar v gazo dam cez noc,da odtece odvecna voda.
Tudi je ne miksaj,samo z vilicami nadrobi.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.