Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style spet ti mozolji

spet ti mozolji

Ojla!

Imela bi nekaj vprašanj in sicer stara sem 23 let, ponavadi imam mastno kožo, vendar pa so se mi sedaj začele pojavljati luske na čelu, nosu in bradi (tam kjer imam najbolj pogosto tudi mozolje oz. ogrce). Luske imam nekaj časa po tem ko se umijem in očistim obraz, čez nekaj časa pa se mi koža na obrazu sveti. Ne vem več kateri izdelek naj uporabljam, niti kakšen je tip kože (masten, mešan, občutljiv, trenutno imam Garnier Pure-čistilni gel in tonik, dnevno kremo pa Green Line) oz. kako naj pravilno negujem obraz zjutraj in zvečer.

Hvala za odgovore in

Lep pozrav!

Chicken

Ojla!

Če vprašaš mene uporabljaš preveč agresivno negovalno kozmetiko. Mislim da ti kožo najprej izsuši, zaradi česar koža postaja nato vse bolj mastna. Lahko mi pišeš na mail artesanija@hotmail.com pa se kaj več posvetujeva.

Lep pozdrav,

Loreal PURE ZONE
odlična zadeva

Pure zone vsebuje alkohol, ki izsušuje povrhnjico kože, tako da ne priporočam!

Res je,sorry.

Po mojem bi bilo najbolje, da uporabiš samo kak blag gel za čiščenje, potem pa gor kak lahek kremni gel – sama imam podobno kožo kot ti – mastno oz. mešano, in sem kar dolgo iskala prave izdelke ter ugotovila, da ne gre toliko za samo znamko, ampak za to, da najdeš pravo” strukturo” izdelkov zase. Torej, če imaš mastno kožo, ti ne priporočam uporabo krem, saj le-te mastijo, ampak raje kremnih gelov!
Prav tako glede čiščenja – ne mleko, ki masti, ampak kak lahek gel za čiščenje, po možnosti čim manj agresiven.

No, sama trenutno uporabljam za čiščenje Afroditin kamilični čistilni gel (za mastno občutljivo kožo) in je super, ne izsušuje kože, je zelo nežen, a učinkovit, včasih pa uporabljam tudi Schellerjev Mineralni čistilni gel z morskimi algami. Toliko o čiščenju, s tem dvojim sem sama zelo zadovoljna, pa še drago ni, posebej ta od Afrodite.

A če si po čiščenju ne naneseš ničesar na kožo, je normalno, da se čez čas začne mastit in svetit, saj se koža tako brani pred izsušitvijo, da se začne pospešeno mastiti. In rešitev za to je primerna hidratacija kože, torej nanos kakega lahkega vlažilnega kremnega gela v tvojem primeru – jaz trenutno uporabljam od Cliniansa Attiva Idratante – je tak fajn gel z izvlečkom jabolka, take nežno svetlo zelene barve in prijetnega zelo nežnega vonja in se nič ne sveti na koži! Pred tem pa sem uporabljala od Rosala (hrvaška firma) Gel za mastno kožo in T-zono mešane kože in sem prav tako bila zadovoljna z njim, nič ni mastil, je nežen itd.

Tako da, ne gre toliko za to, kaj, ampak KAKŠEN izdelek uporabljaš – zato ti svetujem za čiščenje, kot že rečeno, kaj nežnega, blagega, potem pa kak lahek kremni gel takoj po čiščenju in ti bo po vsej verjetnosti hitro odpravilo te težave.

Pa sporoči, kako si uredila,
lep pozdrav,
Maja

P.S: Aja, za mozolje pa mogoče od Green linea Aktivno kremo, jaz jih sicer mimam več toliko, a ko se tu in tam kak pojavi, ga ta krema kar hitro posuši! Tukaj ti spet NE priporočam česa močnega, kot so kaki Oxyji itd.

Predvidevam,da uporabljaš preveč agresivno kozmetiko za svoj tip kože.Čistilni geli,ki jih uporabljaš,,kožo preveč izsušijo,ta pa se potem lušči.Svetujem ti obisk kozmetičarke,kjer se bo kožo pregledalo,dobila pa boš tudi navodila za ustrezno nego doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close