spet sem naletela na radar
Janja, taki kot si ti, so najhujši (jih na poti v službo srečujem vsaki dan). Izven naselja pa vseeno nikoli ne vozijo 90 km/h (kje je tu spoštovanje predpisov??), ampak nekateri celo uspejo pospešiti do 70 km/h! Še vredu da so v novem zakonu predvidene tudi višje kazni za tiste,ki vozijo pod omejitvijo…
Šoferka,vozi primerno,upoštevaj omejitve,ne ogrožaj drugih in sebe s prehitro vožnjo,prehitevanjem,izsiljevanjem…Zaradi prehitre vožnje umre vsak vikend nekaj ljudi,veliko se jih poškoduje in ostanejo invalidi.Zakaj?Zaradi nevarnih cestnih prekrškarjev in prehitrih norih voznikov,kot si ti.VOZI POČASNEJE,pa ti ne bo treba plačevati kazni!!!Največkrat nasrkajo nič krivi,na žalost.Kazni so še premile!
Vsak dan na poti v mojo službo srečujem radarje. No ja dobili me še niso, ker tudi ne divjam po cestah. Res je pa, da mam tudi špilalico, ki presunljivo tuli ko me radar pocilja. Vozim tudi kdaj preko omejitve..10 največ 20 km čez, ampak špilam se pa ne in ne divjam. Prevečkrat sem gledala zmečkano plehovje, prevečkrat se skor “userjem”, ko se spet kakmu Trbovcu, Zagorjanu ali Litijčanu (se opravičujem forumašem iz teh krajev) preveč mudi na šiht in pelje v škarje. Adrenalin nonstop… zaenkrat sem še živa.
LPS
ja policaji so pa itak butli ki lovijo butle ki na butastih krajih padejo na butaste finte.vcasih se mi zdi prav butasto da sem tak butl.
v teh vasih besedah je kar dosti resnice, zal pa je resnica tudi taka da na regionalni cesti zaradi dveh grbin postavijo tablo 70 na razdalji 3 km in potem takim butlom kot sem jaz dvakrat zapored trgajo od place 60.000 . auuuuuuuuu boliiiiiii! ampak tolazim se da ima vsaka palica dva konca pa jih bojo tudi policaji dobili po piz..!!!
asru tudi jaz se isto sprasujem, mamicu jim j…. policijsko, pa naj merijo kamione na prehodih pred solo , pa namesto da se z avtomobili za 8 milj. drkajo po avtocesti, naj si kupijo 50 cliotov pa naj po predpisih vozijo po cesti, pa naj gledajo kdo prehiteva v skarje, pa dela piz…..ije po cesti . ampak ne, saj je gospodom lazje cepeti 1 uro na dobickonosnih krajih.
ja priznam, sem divjak, v 22letni karieri sem placal ogromnoooooooo kazni, vse zaradi prevelike hitrosti. nikoli nisem prehiteval v skarje, nikoli nisem izsiljeval prednosti in nikoli nisem delal kolone po cesti, se najmanj pa kot drugi voznik v koloni (ti ponavadi naredijo kolono).
draga janja, ne bodi tako nazadnjaska , s svojim pocetjem sigurno ne prispevas k vecji varnosti na cesti, da ne govorim o pritisku ljudi ki vozijo za tabo v koloni. kar nam slovencekom manjka, je malo strpnosti,malo etike, malo manj nevoscljivosti, pa se kaj. ce hocem voziti hitro, pusti me mimo, saj te bom tudi jaz pustil mimo ko se mi ne bo vozilo hitro.
nasploh pa je ves problem v plehu: vsaki mulc si ze lahko kupi avto z 200 konji, potem pa ga vzdrzuje z deli kupljenimi na trznici ,potem pa zavore ne delajo , pa gume so slabe , pa amortizerji u kur.u, pol pa plese 150 na uro po cesti, pa te prehiti pa mislis da bo u ovinku vzletu ko boeing747. pa te izsili v skarje, potem ko zavres pa ga spustis noter, pa poblendas, ti pa se prst pokaze. da bi se mu posusil. ..
drugi segment so mamini in ockovi sinceki in hcerkice, ki vse dobijo, ne znajo pa niti bicikla vozit.
tretji segment so (OPROSTITE MI) zenske. vceraj sem vozil za eno bjondo u roverju 75 – ne boste verjeli vse leve nepregledne ovinke v razdalji 15 km je prevozila 1m cez crto. in baba je imela se sreco da nikoli ni bilo nobenega avta. potem pridemo do kamjona, pa baba menca. poblendam dam zmigavc pa mimo .v tem pa baba kot da je sama ven. brez zmigavca ,brez vzvratnega. POTROBIMMMM. babo stisne pa oplede nazaj noter. tolko me je raz….ilo,da bi jo pocakal pri prvem semaforju pa ji dal eno po cebuli. ma saj ne da sem jaz brezmadezen, vendar se vsaj trudim,
pa vozim tudi avtu primerno.
ampak da policaji jebejo na dobickonosnih krajih je pa prevec. zadnjo kazen sem placal tam nekje pri sinji gorici ob 11 ponoci ko sem se vracal iz lj proti primorski. gledal sem table in omejitve ,eno sem ocitno spregledal in hop cefizelj ti prasci ravno tam. pa se pihat sem moral ker je bilo vec kot 30 vec. seveda 0.00.(ko vozim ne pijem). vse v redu in prav ampak razjezilo me je ker je ravno v tem momentu svignila mimo kalibra vsaj 130 na uro .policaji pa nic, saj so imeli mene. pa ga vprasam a tega pa niste izmerli? pa odgovori :ga bomo ze drugic. p…a mu m……a, a jaz sem pa ogrozal promet. ljudje, je ni pravice na tem svetu, preberte si hlapca jerneja. sploh pa smo vsi zmeraj pametni in imamo zmeraj prav.
lep pozdrav in cimbolj varno vsem f.
sevenof nine, prosim javi kateri insekticid imas u avtu da deluje.
vsi smo odgovorni v prvi vrtsi zase pa za vse ostale tudi. zdaj mam otroka spidlimit se je znizal, kupil sem velik in pocasen avto, ampak mulariji in objestnezem se pa ne bom vec umikal na bankino. se imam prevec rad.
pa srecno voznjo vsem ( pa malo pameti tudi ;-))))) )
fritz: amen!
V Sloveniji niso toliko krive ceste, kot omejitve! Ob izhodu iz avtoceste 40 km/h??? To srečaš samo v Sloveniji.
Čez noč, ko ni nikjer nikogar na cesti, so omejitve iste kot čez dan. TOTALNO BUTASTO. Lahko bi odgovorni pogledali, kak je to urejeno v Avstriji. V nekaterih državah se omejitev v naselju poviša, če imajo javno razsvetljavo in pločnike. Pri nas tega NI in verjetno nikoli ne bo. Tudi ob polnoči je pametno med njivami vozit 50 km/h! Mimo šol so celi dan iste omejitve, tudi čez šolske počitnice. Kaj je tak težko napisati ob katerih urah mimo šole velja katera omejitev, tako kot v tujini?
Glede prometne ureditve in signalizacije še dolgo ne bomo v Evropi…
Imam zoprn občutek, da vas večina ne loči med varno vožnjo in vožnjo po predpisih.
Vožnja po predpisih NI nujno varna vožnja.
Počasni vozniki NISO nujno varni vozniki (zakaj pa po vašem folk prehiteva v škarje, koga po vašem folk prehiteva v škarje …?!).
Vozniki, ki se držijo predpisov kot pijanec plota (in se s tem še hvalijo), NISO nujno varni vozniki.
Policaji NE skrbijo nujno (samo) za varnost prometa.
Voznik, ki pogosto presega omejitve hitrosti, je morda bistveno bolj varen voznik kot pa tisti, ki omejitve spoštuje.
Voznik z 0,1 ali 0,2 g/l alkohola v krvi je lahko bistveno bolj varen, kot pa tisti, ki se hvali z 0,0000000000 g …
Najbolj varen je tisti voznik, ki vozi po (zdravi) pameti in z občutkom, zlasti za ostale udeležence prometa.
Mislim, da bi moral to razumeti tudi povprečno inteligenten človek, pa četudi morda nima bogatih vozniških izkušenj.
Moraliziranje, trkanje po pravičniških prsih, svetohlinsko hvalisanje o spoštovanju predpisov in privoščljivost tistim, ki plačujejo kazni, bo pa bore malo doprineslo k varnosti cestnega prometa.
“Spaštujem jast oblast, ma predpise pa, use kr je prou, si utaknte u ret!” bi prosto po Iztoku Mlakarju zapel Karlo Špacapan.
Pozdravlja vas precej hiter voznik, ljubitelj žlahtne kapljice, ki pije tudi ko vozi in vozi ko pije, pa ni bil še nikoli pijan, in kljub skoraj 400.000 prevoženim km v celi vrsti držav na dveh celinah ni imel niti najmanjše nesreče in ni nikoli nikogar ogrožal.
Insekticid? :)) Radardetektor,….en tip mi je enktrat odgovoril, da piskajo te zadeve tudi ob drgih priložnostih, kot so garaže na daljinsko, pa kak semafor na cestišču, kjer je zapora…tisti semafor na koleščkih…uja je res, tudi takrat piska, samo mene to ne moti.
Ne vem kje se to dobi pri nas, meni ga je moj prinesel iz ZDA. Bom pa vprašala kje je kupil…pa potem več info. o tem.
LP
Ja, se strinjam s tabo, da so včasih omejitve hitrosti na čudnih, neprimernih krajih…Vendar ne privoščim policaju veselja, da bi me zarubil zaradi tega, ker sem vozila 10 km preveč, bi se mi pa res neumno zdelo!
Ali da bi imela koga na vesti zaradi svojega postavljanja, češ, vozim bolje, če ne upoštevam pravil. Moj kolega v službi je celo pravil, da vozi bolje, če je malo nažgan…dokler ni imel totalke in srečo, da je ostal živ. Razen tega – izgleda, da so samo v Sloveniji tepci, ki mislijo, da so pravila zato, da se kršijo! Taisti ljudje sila pridno upoštevajo vse omejitve v Italiji ali Avstriji in drugje po zahodu. – Kdo je potem svetohlinec, moralist, hvalisavec ali celo privoščljivec? Naj mi kažejo prst, bedaki, na koncu so to oni!
Kje pa piše, da izven naselja MORAM peljati 90 km? Koliko pa je spodnja omejitev hitrosti izven naselja po novem zakonu? Verjemi, da nikoli ne oviram prometa, oviram pa neprevidne egoiste na cesti, ki jim je za druge udeležence malo mar.
Boga zahvali, da je večina ljudi pametnih, ki se zavedajo, da na cesti niso sami in upoštevajo predpise.
Pa srečno vožnjo!
JANJA, to piše v zakonu. Sicer piše tako, da če pelješ pod maximalno omejitvijo in narediš kolono, torej imaš za sabo vsaj 2 avta, se moraš izločiti iz prometa, sicer te lahko čaka kazen 10.000 sit oz. po novem zakonu 20.000 sit. Če pa si sam na cesti, pa to pravilo očitno ne velja (kar pa je danes pravzaprav redko). Ampak vestno upoštevanje pravil je lahko tudi nevarno tako zate kot za druge, lep primer je izvoz z avtoceste – nenadno zbremzanje na 40 km/h je totalno neumno.
Sicer pa je TUDI spoštovanje omejitev izven naselja del prometne kulture in prispeva k dodatni varnosti (če voziš 70, 80 km/h na ravni cesti, ni čudno, da te prehitevajo in ogrožajo). In JA, tudi izven naselja se je treba držati omejitve 90 km/h – ne pa neko napravljanje kak voziš po omejitvah, te pa to izvajaš samo v naselju. Če si že omenjala tujino, tam se tudi izven naselja držijo omejitev in ne vozijo pod omejitvijo. V Avstraliji se tako vestno držijo omejitev, da bi lahko vsem bili za vzor. Nikoli nihče tudi izven naselja ni peljal pod omejitvijo!!
In ravno takih je danes največ (sklepam, da si tudi TI, ker si napisala “Čemu MORAŠ voziti”) – ki mislijo, da vozijo KAO po omejitvah in PREDPISIH, te pa tako vozijo samo po naselju, izven naselja pa predpise kršijo (to kažejo vsakodnevne izkušnje). Potem pa se sprašujejo, čemu takšno stanje na cestah…. tipična slovenska večna dvojnost.
Rižolino poglej:26 let sem poklicni šofer kamiona.Nesreče še nikoli nisem imel ,ne z motorjem in ne z avtom,vozim zmeraj hitro sploh v službi.Nikoli še nisem nikogar v prometu ogrožal čeprav so me drugi že večkrat ogrozili.Kazni za prehitro vožnjo sem v moji karieri plačal en kup.V službi sem celo prisiljen vozit zelo hitro ker sem vezan na čas.Če je med vami kdo poklicni voznik potem to razume drugi pa verjetno ne.Ampak ne gre mi v glavo da ste tako neumni in mislite da so denarne kazni zato da bi disciplinirali voznike.Jok denarna kazen je zato da si država polni proračun.Za disciplino voznikov so potrebni drugi vzgojni ukrepi kot je mogoče zdravniški pregled pri psihiatru, preverjamje cpp in mogoče kakšna dela v zvezi z cpp itd ne pa denarna kazen.Za zmanjšanje nesreč in urejenost prometa je prvi pogoj da zgradijo ceste ki jim lahko rečes da so ceste ne pa razvaline tako kot so pri nasVerjemite mi da vem kaj pišem ker sem tudi po tujini dosti prevozil..Denarne kazni so pri nas v večini primerov strožje kot v zahodni evropi(preverjeno)Standar pa precej nižji.Nekateri novo sprejeti zakoni so butasti da bolj ne morejo bit.Na koncu jih pa še primerjajo z skandinavskimi kjer vladajo popolnoma drugačne vremenske razmer in z tem posledično tudi prometne.
Lep pozdrav
Poglej – peljem z Jesenic proti Kranju; mimo Radovljice peljem normalno po regionalni cesti 90 km. Sem prva v koloni, za mano pritiskajo in se mi “obešajo za pete”. Jaz ne peljem več kot 90 km, ker se držim predpisov.
Seveda me ne more nihče prehiteti, ker so na nasprotnem voznem pasu nonstop avtomobili. Se pa zgodi, zgodaj v nedeljo, da nasproti ni nikogar.
Takrat pa daj gas džo, me prehitevajo vsi po vrsti, 110, celo 120 km.. Ne oviram jih, se pa tudi ne umikam,saj se nimam kam (na polje?) kvečjemu kdaj zmanjšam hitrost zato, da me kakšen lažje prehiti. Če to ni dovolj pametna vožnja z moje strani pa tudi nič več ne vem. In sedaj naj po tvoje po novem zakonu JAZ plačam kazen? Kaj meniš?
Glede zmanjšanja hitrosti, ko zavijam z avtoceste na izvoz se ti zdi 40 km
neumno. Meni pa ne. Že precej časa prej zmanjšujem hitrost, dovolj zgodaj nakazujem smer, ne tik pred zdajci, ker vem, da me ob izvozu čaka omejitev. Ne zaviram tik ob tabli! Mislim, da je tako zmanjšanje hitrosti varno zame in za ostale udeležence.
Daj razmisli malo in hiti počasi!LP
Janja je zapisala:
“Razen tega – izgleda, da so samo v Sloveniji tepci, ki mislijo, da so pravila zato, da se kršijo! Taisti ljudje sila pridno upoštevajo vse omejitve v Italiji ali Avstriji in drugje po zahodu. – Kdo je potem svetohlinec, moralist, hvalisavec ali celo privoščljivec?”
Morda bi pomagalo, če bi kdaj kaj vozila v tujini (pa ne mislim do Celovca in nazaj). Pa prizanesi nam s skrajnje nepoštenim sprevračanjem tega, kar nekdo zapiše (“vozim bolje, če ne upoštevam pravil”), popolnoma nevzdržnimi posploševanji (briga mene tvoj nažgani kolega) in bedastimi floskulami o tem, kako vozijo tujci in Slovenci v tujini.
Predpisi se spoštujejo v glavnem v skandinavskih državah, v Ameriki delno, vendar samo tisti, ki praktično ne znajo vozit (profesionalni vozniki, ki se med seboj o kontrolah obveščajo po CD postajah, veselo kršijo omejitve hitrosti), v evropskih sredozemskih državah (Italija, Francija) pa je glede tega še slabše kot v Sloveniji.
Jaz vozim v tujini ravno tako oz. še hitreje kot v Sloveniji (ker so avtoceste običajno bolj ravne, če že ne boljše), pa tudi glede drugih Slovencev, ki jih srečujem, nisem imel občutka, da bi se prav posebej trudili in spoštovali predpise. Verjamem pa, da ima nedeljski voznik Francelj, ki si upa celo do štacune v Celovcu ali Gradcu takoj čez mejo polne hlače.
Pa še odgovor Taji 1: kultivirano pitje (dobrih in posledično seveda tudi dragih) alkoholnih pijač ne vpliva bistveno na varnost vožnje. Ob takem pitju ne moreš biti pijan in tudi ne moreš niti slučajno doseči zakonske meje 0,5 (pri taki oz. celo nekoliko nižji vsebnosti alkohola v krvi pa voznik res postaja nevaren, še zlasti, če obstajajo še drugi moteči dejavniki, npr. vročina, utrujenost ipd.). Pitje pa ni (samo) opijanjanje oz. “nažiganje”, ravno tako kot prehranjevanje ni (samo) nažiranje. Kot pri vseh stvareh, je treba tudi pri tem ločiti zrno od plevela in ne slepo ponavljati floskul in nevzdržnih posploševanj.
Realist je zapisal:
“Predpisi se spoštujejo v glavnem v skandinavskih državah, “
Ker živim ob cesti proti Gruškovju, tudi Skandinavci, ki potujejo skozi našo državo, kažejo kako neumne omejitve imamo. Pravzaprav jih ne spoštuje nihče. Kdo bo te vozil 60 km/h skozi naselje, kjer je vsa ustrezna prometna infrastruktura za varnost drugih udeležencev, kjer so hiše samo na eni strani in prece daleč od ceste? Cesta pa pravzaprav popolnoma ravna…
Janja je zapisala:
“Glede zmanjšanja hitrosti, ko zavijam z avtoceste na izvoz se ti zdi 40 km
neumno. Meni pa ne.”
Zato, ker ni neumno, srečamo take omejitve ob izhodu iz avtoceste samo v Sloveniji in na Hrvaškem. Drugje v Evropi še niso ugotovili, da ob izhodu iz avtoceste hodijo pešci, vozijo kolesarji in mopedi, pa lahko koga povoziš !!!
“Poglej – peljem z Jesenic proti Kranju; mimo Radovljice peljem normalno po regionalni cesti 90 km.”
Kaj ni tam hitra cesta in je omejitev 100 km/h? Če te vsi prehitevajo, te že nekaj ni vredu s tabo.
“Že precej časa prej zmanjšujem hitrost, dovolj zgodaj nakazujem smer, ne tik pred zdajci, ker vem, da me ob izvozu čaka omejitev. Ne zaviram tik ob tabli! Mislim, da je tako zmanjšanje hitrosti varno zame in za ostale udeležence. “
Na avtocesti je zaviranju in zmanjševanju hitrosti namenjen zaviralni pas ob izhodu, ne pa vozni pas avtoceste. Zaviralni pasi pa so dovolj dolgi, da tudi , če s 150 km/h pripelješ nanj, lahko normalno zavreš…
LP
Mimo Radovljice, od konca avtoceste v Vrbi, ki tudi ni čisto prava avtocesta (Jesenice-Vrba, brez odstavnega pasu) je hitra cesta (ne regionalna, sem napačno napisala), vendar je na cesti utripajoče priporočilo naj se vozi 80 km in ga je pametno upoštevati, ker je cesta ozka in nevarna. (Se bockajo že leta, kje naj poteka gorenjska avtocesta mimo Radovljice, menda se nam obeta, da se bomo tudi Gorenjci končno vozili po avtocesti l. 2008).
Prav nič slabe vesti nimam, ker tam vozim 90 km.
Sicer pa – ne bova naredili doktorske disertacije iz tele vožnje. Vsakdo naj bi vozil po predpisih, pa najsi bodo pametni ali malo manj razumni – držati se jih je treba. Tako je pač moje mnenje. Želim ti, da nikoli ne plačaš kakšne kazni, škoda denarja za to. Lep pozdrav pa srečno vozi!
Zanima me, koliko je takšnih, ki dejansko vedo kako hiter je
njihov avto. Jaz, pri omejitvi 50 km se zmeraj peljem 63-65km
četudi vidim policijo z radarjem. Jaz imam hitrost avta izmerjeno
in je 50 točno 60 km, tako da tisti, ki mse pelje 50 se dejansko pelje 40.
Večidel vsi števci kažejo pri nižjih hitrostih manj okoli sredine so najbolj
točni proti koncu max. hitrosti pa že kažejo preveč.
Samo peljite se za avtobusom, ko ima 50 omejitev in da mu spredaj kdo
ne žaga 40 boste videli, da bo peljal malo čez 60 pa brez skrbi avtobus
ima profesionalen merilec hitrosti in je linearen v celotnem rasponu
hitrosti. No izmerite si vaš avto in vam v naselju ne bo noben več
blinkal, ker ne boste vozili 40.
Vsi ste že naleteli na veliko tablo ob cesti na kateri piše “VI VOZITE…..?”
Ta hitrost je točna.
Forum je zaprt za komentiranje.