spet sem naletela na radar
Xenia, voziti prehitro zame pomeni, da tam, kjer je ravna in pregledna cesta, omejitev pa 50, peljem verjetno 70. Voziti po omejitvah včasih že skoraj pomeni ovirati promet!!! Nikakor pa ne divjam in ne vozim nevarno. Sicer pa, saj sama veš, radarji stojijo običajno tam, kjer ni nevarno potegniti malo hitreje, ker tam več pokasirajo…
A ti pelješ 50, če nisi v naselju, cesta je ravna in pregledna, pa je omejitev, za katero ne vidiš razloga? Če da, potem vsaka čast, ampak jaz takih voznikov na štajerskih cestah ne srečujem!
Omejitve upoštevam v naseljih, pred šolami,… torej tam, kjer vidim razlog za to. Čeprav je prav smešno, da na nekaterih štiripasovnicah po mestu tudi velja omejitev za naselja – torej 50!
No takole od septembra lani sem naredil okoli 11500 km, kar pomeni, da nisem ravno nedeljski voznik.
Upam pa, da se ne bova nikoli srečala, ker sem se malce zamislil nad tvojo izjavo in ne morem reči, da v pozitivni smeri.
Nekdo je pred časom rekel: “Najhujši vozniki so poklicni vozniki.”
Jaz tudi bolj kot ne vozim po predpisih. Včasih na neki cesti, ki je izven naselja in je omejitev vseeno le 50 (lepa široka, asfaltirana cesta) prekoračim malo, tja od 60. Na vsak način se trudim, da čim bolj vozim po prepisih, kar še ne pomeni, da ga ne morem kaj polomiti. Hočem povedati le, da se trudim ne delati napak in ne da jih ne delam.
Me ne mika plačevati kazni, še manj pa želim koga potolči ali ubiti. Na kar divjaki očitno ne pomislite, kaj ne?
Njabolj mi gredo na žive ljudje, ki ti v naselju vozijo 70 in ti celo hupajo, da počasi voziš, ker pelješ 52. Se mi pogosto naredi, da me taki cepci prehitijo potem pa pridem iz naselja na ravno hitro cesto pa pred mano še vedno cinca le 70. Ravno tisti, ki me je malo prej prehitel. Ima pač standarsno hitrost.
Na živce mi gredo tako divjaki kot počasneti.
Da ne govorimo o raznih škarjah in promilih – katastrofa na naših cestah.
Zase imam občutek, da več ali manj vozim po omejitvah – a glej ga vraga. Dvakrat sem že plačala radar in to obakrat v nočnih urah, začetek naselja. Zakaj, hudiča, bi moral ob 1h ponoči takoj za tablo za naselje (npr. v KR na Laborah – tisti iz Kranja gotovo poznate to tipično radar-točko) voziti 50. podobna vprašanja se mi zastavljajo za omejitve ob šolah. Normalno, da si bolj previden ob šoli, ampak ob polnoči??? Kateri otrok pa gre ob polnoči v šolo?
Kakorkoli – en, dva, tri se zgodi, da te ujame radar s kakih 15, 20km plusa (in sam imaš občutek, da si peljal počasi :))).
Še nikoli nisem plačala nobene kazni in je tudi ne nameravam. Vozim točno po predpisih in se ne oziram, če je za menoj kolona, če nekje piše naj vozimo 50 ali celo 40. Table niso postavljene za hec ampak presneto zares. Če pa komu ne paše upoštevati predpisov in omejitev hitrosti in se pači za menoj “glej babo, kako vozi” pa sporočam, naj me kar prehiti. Kazen boš plačal ti ne jaz.
Forum je zaprt za komentiranje.