Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek spet odškodnina

spet odškodnina

Živjo!
Da sem zahtevala odškodnino od zavarovalnice, sem pač najela d.o.o. in mi je žal, ampak je kar je. Na koncu sem šla sama v akcijo in se končno poravnala. Me pa zanima naslednje, ali je to običajno. D.o.o. očitno ni sposobna sama delat in so sami najeli odvetnika. Temu je zavarovalnica posebej nakazala plačilo! D.o.o. zdaj zahteva 10 % + DDV, meni se pa to upira, ko pa je bil odvetnik, ki so ga sami najeli za delo, ki bi ga morali oni opraviti za kar se reklamirajo, že poplačan. Kaj menite?

Tako delujejo te firme – ker se odvetniki ne smejo reklamirati, delujejo preko firme, ki jim išče stranka in se lahko reklamira, delajo pa seveda odvetniki.
Če si se strinjala, da 10% svoje odškodnine daš tej d.o.o., si pač podpisala pogodbo. Oni so najeli odvetnika (s tvojega stališča je precej vseeno, ali bi to delali sami ali so najeli odvetnika), ki je dobil odškodnino, s katero se strinjaš. Zato si jim dolžna 10% odškodnine.
Edina možnost, ki jo vidim, da bi lahko ne plačala 10%, je, če si se sama dogovorila o vsej odškodnini oz. si kako drugače nezadovoljna s storitvijo in odvetnik ne bi opravil svojega dela, kar pa zgleda ni primer. Čeprav ne razumem čisto, kaj misliš s tem “na koncu sem šla sama v akcijo”.
Seveda si imela tudi možnost iti direktno k odvetniku in bi bil ta poplačan z 10%, ki bi mu jih dodatno nakaže zavarovalnica, ampak se nisi odločila za to pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close