Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Spet london – muzeji

Spet london – muzeji

Še enkrat London.
Ali mi lahko kdo pove, koliko časa približno potrebuješ za ogled npr. Science museum,National History Museum, Ripley´s Belive it or not, pa Madame Tussauds.Da si malo lažje organiziramo…

Hvala že vnaprej

Natural History museum… tam moraš bit ob 10.00, še bolje par minut prej in pojdi not pri stranskem vhodu. Ko prides ven s podzemne se obrni levo, 50 m naprej je vhod. Dosti krajša vrsta.
Če hočeš videt vse, rabiš cel dan. svetujem ti, da greš najprej na oddelek z dinozavri, pol ure po odprtju je že vrsta za najmanj pol ure čakanja. In potem se vrsta premika po polžje, vsi se ustavijo pri T-rexu, pazniki se po zvožnikih oglašajo, da je treba dalje…
Mi smo prvi dan prišli ob dveh popoldne in je bila takšna vrsta, da bi morali čakat približno uro, da bi prišli not. Nam je potem redar svetoval, da naj pridemo naslednji dan zjutraj, ampar res takoj, ko se odpre. No, nakar smo čakali 10 minut. V štirih urah smo videli le red zone (pa še to ne vse), potem pa dinose in human section v blue zone. Za vse ostalo je zmanjkalo časa :((
Bomo pa definitivno še šli, takrat tudi v Scinece Museum, ki je okrog vogala od NHM, vrste pa približno enake.

Madame Tussauds… Če nimaš fast pass ticket… ura in pol čakanja PRED vhodom. Groza. Fast pass – 20-30 minut. Strašanska gužva. Not smo potem bli približno dve uri in pol.

Na postajah podzemne železnice poskusi najti knjižico s popusti C2C visitor guide ali nekaj podobnega. Notri imaš 3 kupone, ki jih lahko izkoristiš za ‘2 for 1’ tickets. Velja tudi za M.T.

Lahko pa kupiš kombinacijsko karto za M.T & London Eye, plus Dungeons, milsim, da je bila okrog 50 funtov po osebi, s tem, da NUJNO začni pri M.T., ker je fast pass, ostali dve pa potem nista.

Ampak pri Eye-u in Dungeons potem ni neke blazne panike, pol urce v normalni vrsti.

Smo bili pa prejšnji teden, pred in med velikonočnimi počitnicami.

Aja, V Ripley’s nismo bili, pa ni bilo neke vrste, se mi je zdel pa razmeroma drag. Lahko pa greš not tudi s tistim kupononm iz C2C knjižice.

lp,
Tina

Mi smo bili pred 3 leti, med prvomajskimi prazniki.
Ni bilo take gneče, nikjer. Povsod smo prav lepo prišli v muzeje, tekom dneva, brez čakanja. Še največ ljudi je bilo v muzeju Madame Tussauds, kljub visoki vstopnini.
Za vsak muzej smo si vzeli čas 3 do 4 ure, lahko bi bili več, pa smo zadeve malce zreducirali. Enostavno je vsega preveč, pa zunaj je bil cel teden tak lep sonček. Pa z otroci smo bili in smo se jim prilagajali.
V British Museum si lahko cel dan, mi smo si izbrali nekaj tematskih sklopov, ki smo si jih res dobro ogledali, ostali bodo pa za drugič.

Lepo potovanje……

Hvala za odgovore. Potujemo jutri.

Recimo, da še nisem prepozna…
V vsakem muzeju lahko prebiješ cel dan čisto brez problema. Edina omejitev je utrujenost. Vsaj meni se po parih urah definitivno stvari niso več zdele tako zanimive kot na začetku. Res se je bolje zorganizirati (že doma) in se odločiti, kateri deli muzeja te bolj zanimajo.
Jaz imam tako vsaj izgovor, da se moram gor še vrniti. In tako se vračam vsako leto 🙂

Kar se tiče Madam Tussauds. Ko sem bila jaz tam, je bilo tako, da je bila vstopnina zadnji dve uri nekaj nižja in takrat tudi ni bilo več prav nobene gužve. S prijateljico sva prišli takorekoč takoj notri. in tudi časa je bilo dve uri čisto dovolj in sva si res v miru vse pogledali (samo za nek palnetarij ali nekaj takega je zmanjkalo časa – a to naju itak že v štartu ni preveč zanimalo).

Mi smo rabili za ogled muzeja najvec dve uri – tako za History kot Science, v obeh smo bili s 4-letnikom, ki ga je vse zanimalo. Vrste nikjer nobene – ne septembra lani ne ta vikend, ko smo bili tam. Smo bili pa obakrat popoldne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close