Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spet kuhinjski robot

spet kuhinjski robot

Ne poznam tega, zato je res zanima, kaj je dejanska prednost takšnega aparata? Imam ekonom, pa priznam, da tovrstno kuhanje ni zame. Jaz rada dodajam med kuho zadeve, začimbe. Kuham po občutku, zato si ne predstavljam, da daš vse v eno posodo in kuhaš, potem pa je to to. Torej kaj je res prednost?[/quote]

Ni čisto tako. Oz. imaš možnost zmetat notri vse naenkrat ali pa postopoma dodajaš, odvisno kaj delaš. To ni ekonom lonec, ima pokrov v katerem je odprtina (ki se jo pokrije z nekim vstavkom in po potrebi odpira za dodajanje hrane ali začimb). Aparat ima tudi tehtnico. Meni je prednost v tem, da več ne sekljam čebule in zelenjave, pač pa na polovico narezano čebulo, koren na pol, kos pora dolg 5 cm, kos zelene in tako naprej kar vržem v aparat in sesekljam. Ima različne stopnje hitrosti, kar vpliva na različno velike kose, večjo hitrost kot nastaviš, bolj bo sesekljalo. Nato skozi luknjo dodam olje (lahko ga stehtam) in zelenjavo potenstam. Nato skozi luknjo dodam npr mleto meso in nastavim kuhanje, čez čas skozi luknjo dodam začimbe in paradižnik in grem delat kaj drugega. Aparat kuha na konstantni temperaturi in tudi konstantno vrti oz meša. V eno stran ima nožke in če vrtiš v smeri urinega kazalca ti hrano tudi reže, če vrtiš v obratno smer urinega kazalca, lahko notri kuhaš tudi špagete, pa jih ne bo razkosalo.

Aparat tudi stepa smetano, dela maso za biskvite, kuha kreme in gnete za kruh in drugo kvašeno pecivo. Ima tudi dodatno posodo, v katero naložiš zelenjavo, ribe, meso, jajca, npr. medtem ko se spodaj kuha fižolova enolončnica, zgoraj lahko kuhaš piščančje meso s krompirjem, če ti je všeč kuhano na pari. Mi imamo radi nekatere vrste ribjih filejev na tak način, dam file, krompir, limono, česen, olive, kapre, spodaj pa v aparatu kuham na olju najprej prepražen česen in peteršilj, nato dodam paradižničke in zalijem z vinom in vodo, ko se to spodaj kuha, oddaja paro in v zgornji posodi se naredi riba, ko je kuhano, zreduciram spodnjo omako (aparat ima program za reduciranje), da rata bolj kremasto in to polijem po ribi. Razen začetnih korakov, se večina kuha sama. Jaz medtem počnem druge stvari, večinoma me niti ni v kuhinji.

Tudi jaz sem tip, ki rada šlatam okoli loncev in stalno nekaj preizkušam. Ne rečem, da sem klasično kuhanje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} opustila, ker ga nisem. Mi pa aparat dostikrat pride presneto prav, ker skuha hitro in sam, tako so kosila med šolskimi in obšolskimi obveznostmi, poznimi prihodi domov in tekanjem sem ter tja kar velikokrat rešena brez dosti truda. Že samo to, da ne rabim sekljat in ribat zelenjave mi prihrani kar nekaj časa.

V aparatu narežem tudi zelenjavo za mešano solato, vanj vržem polovičke glave solate, por, redkev, korenje, zeleno, polovice paprike in zavrtim za par sekund na majhno hitrost, da mi nakosa (in ne zmelje), pretresem v skledo in imam mešano solato.

V njem sem že zmlela riž za riževo moko, čičeriko za čičerikino moko, parmezan, ostanke testenin, da sem dobila testeninice za juho.

Zamesi testo za kruh, za pico, za potico – par minut ga gnete, iz posode ga samo preložim v skledo za vzhajanje, nič se ne lepi.

Dela tudi smoothije, sadni sok (ACE), hladno narejene pa tudi kuhane sokove, kompot, puding.
Moj aparat bo star že kakih 7 let, od tam, kjer sem, ga pozna skoraj vsako gospodinjstvo, back home pa seveda ženska ni vredna nič, če si na kak način pomaga prihranit čas in ne rabi stiskat zob v žrtvovanju, če lahko še dodam – bog ne daj, da je ta ista ženska še rodila z epiduralno, hahahaha!

Sicer skrenjeno iz izvirne teme, ker teh robotov ne poznam in ne morem svetovat, sem pa želela dodati svoj lonček glede thermomixa.

Pa še to – res se toliko opravlja mlade punce, ki nič ne znajo skuhat. Pa a res ni boljše, da po nekih napotkih zmeče sestavine v aparat, ki ji bo skuhal jed, namesto, da otroke pita z junk food? Absolutno je najbolj primeren za začetnice, kolikor vem pa se ga ne otepajo niti veliki chefi, v masterchef oddaji (Australia) je na vsaki postaji.

Ne bi ravno rekla, da ne rabim kuhinje, a sem po toliki rabi še vedno ali celo še bolj zadovoljna, da ga imam pri roki in če mi crkne tale, bi kupila novega.

Lep večer.[/quote]

Hvala za izčrpno obrazložitev. Ja, vidim, da je uporabna zadeva. Sploh tisto s sekljanjem in pa stalnim mešanjem mi je všeč. Pa tehtnico recimo tudi (jaz priznam, da res ne tehtam). Glede ostalega pa…kaj pa vem, mogoče bi morala imeti dva, da bi kuhala tako, kot rada kuham (npr. meso v enem, prilogo v drugem). Edino to mi manjka, drugače pa se mi zdi čisto ok zadeva. Aja, pa za kakšno azijsko hitro popečeno hrano najbrž tudi ni. Za enolončnice in juhe pa verjamem, da je super.

Jaz imam termomix 5 ,in ga ne menjam.To je mercedes med aparati.Vse delam z njim ,kuham,rezem,testo zakruh,potice piskite,sladoled,lahkonbi nastevala ye in se.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close