spet kruh :)
Dobro jutro vsem skupaj,
zdaj verjetno že veste, da od vseh stvari najraje pečem kruh, hehe. V nedeljo je bil spet eden tistih dni, ko me je prijelo, da ga malo več napečem. Ob normalmem kruhu, bombicah in štručkah sem malo experimentirala.
Del testa sem razvaljala ( ker sem delala “na moker ” način, sem precej pomokala kuhinjski servet ). Testo sem pokapljala z olivnim oljem in ga potresla z rožmarinom. kraško panceto sem na drobno zrezala , jo porazdelila po testu, nato pa sem čez naribala sir. …po celem testu. Vse skupaj sem zvila v “potičko” , narezala na cca 15 cm dolge kose . Po vrhu sem namazala z olivnim oljem in potresla malo rožmarina.
Zelo dobro je bilo, komaj sem rešila en kos, da sem ga dala za preizkus v skrinjo. Zmrzjenega sem pogrela v mikrovalovki….še boljši je bil.
Lep dan in vikend želim
Hej,frfra! Tebi je zagotovljeno dodatno delo v kaksni buticni pekarnici,se
Italijani bi te bili veseli:)))
Po kosilu bom tudi sama pekla zeliscne kruhke in jih bom v kosarici nesla zvecer na necakovo slavje RD.Vreme je ze tako,da bosta toplota pecice in vonj po sveze pecenem kruhu polepsala dan.
Moral pa bo uganiti,katera zelisca so v testu.Zraven bo dobil se sopek svezih primorskih za v pomoc. Lep vikend Babi
..uf, Helena..si me našla….tolikokrat sem že rekla, da bom merila…ampak vedno kar ” od oka ” vse zmešam skupaj..:))
Ti bo morda Petra pomagala ?
Jaz ti povem le to, da vedno ” rata ” , tudi če je veliko semen notri, včasih dodam malo kuruzne moke, včasih kar malo otrobov k beli zmešam..pa sojine ali pa ovsene kosmiče…
LP
Forum je zaprt za komentiranje.