spet Karpatos-nekaj vprašanj
Prebrala sem že vse linke glede Karpatosa, pa kljub temu še nekaj vprašanj, v kolikor mi kdo lahko morda svetuje:
– kateri hotel točno bi priporočali (imava hčerkico, staro 7 let)-razmišljamo pa o hotelu Amopi Bay ali hotel Olympic) ?
– ali res tako močno piha?
– ali res ni dosti sence, ali se kljub temu da »zdržat« vročino?
– ali je kaj za početi, mislim, sprehodi, kafiči, trgovinice- tudi v bližini hotela?
– kot sem brala, vsi najemate avtomobile – ali se potem vsak dan peljete na drugo plažo, ali se običajno kopate pri hotelu?
– upam, da klima naprave v sobah delujejo?
– Baje na plaži ni čisto nič naravne sence? Ponavadi iščemo senco in me je kar strah preživeti dneve samo pod senčnikom?
Vsem se zahvaljujem za komentarje; morda si lahko predstavljate, da sem živčna, ker še nikoli s hčerkico nisva bila drugje kot v CRO.
-težko priporočam kakšen hOtel, jaz sem bil v glavnem mestu otoka(Pigadia)in smo bivali v manjšem družinskem hotelu in je bilo OK
-Karpathos je eden izmed otokov kjer najbolj piha, vsaj tako je bilo v mojem kraju, valovi so kar precej ovirali plavanje, en dan pa sem obiskal Amopi in je bilo skoraj brez vetra, glede vetra torej priporočam Amopi in tudi plaža je lepša
-sence ni veliko, vedno je potreben senčnik, ki jih je v izobilju, potrebno se je umakniti v kakšen bližnji kafič
-V Pigadi ni bilo veliko za videti in početi, zelo umirjena varianta, gostilnic je dosti, nekaj je tudi trgovin, Amopi je bolj družinski, vendar še bolj umirjen
-jaz sem si privoščil nekaj izletov z agencijami in renta car nisem koristil, nisem ga niti pogrešal, za tiste ki so bolj pustolovski pa je priporočljiv
-klime delujejo ponavadi ob določenih urah, največkrat pa z doplačilom
-če greste na Karpathos boste dobili tisto prvinsko grško otoško varianto, ki še ni do onemoglosti skomercializirana, je pa zadeva umirjena in za tiste malo bolj adrenalinske morda malo manj primerna
Bila v hotelu Amopi Bay nekaj let nazaj. Priporočam. Hotel leži na rahli vzpetini (lep pogled na morje). Cca. 5 minut hoje iz plaže do hotela. Takrat je bila v kraju samo 1 taverna ter 1 mini trgovinica (poleg 2 hotelov in par apartmajev). Plaža v dveh zalivih; Urejena plaža z mivko.Primerna za otroke vendar brez naravne sence (senčniki obvezni).
Domnevam, da je sedaj bolj poseljeno. Najbližji kraj je Pigadia. Nekajkrat dnevno vozi do Pigadie bus. Se splača it pogledat večerni utrip.
Zdravo,
lansko leto smo bili na Karpatosu.Hči je bila stara 3in pol leta.Bivali smo v hotelu Olimpic in bili full zadovoljni.Hotel je čist,osebje je prijazno.Všeč nam je bilo, da smo blizu mesta,ker imaš veliko tavernic in fast food-a(tamala je izbirčna pri hrani in noče poskusit nič novega).
Kopanje na plaži v Pigadii res ni najbolj prijetno zaradi pristanišča.Mi smo zato najeli avto in prečesali cel otok kar v lastni režiji.Kopali smo se vsak dan na drugi plaži.Šli smo tudi pogledat vasico Olimpos, ki je res neverjetno zanimiva oz. vznemirljiva.
V prvih dneh nas je malo motil veter,potem pa smo se navadili.Mene je bilo strah da mala ne bi dobila kakšnega vnetja ušes…ampak je bilo vse o.k.Najbrž zato, ker piha topel veter.
Naravne sence na plažah skoraj ni,ampak imaš skoraj povsod možnost najema senčnikov in ležalnikov.
Mi smo se imeli res super.Ravno danes sem klicala na intelekto da preverim prosta mesta.Ampak na žalost so mi za letos odpsvetovali potovanje,ker sem v 7. mesecu nosečnosti.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.Pa kar pogumno rezerviraj počitnice-ne bo ti žal.
Forum je zaprt za komentiranje.