Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Spet ena torta…

Spet ena torta…

Danes smo se posladkali z zajckom na slikah.

Postopek izdelave je enak kot pri kuzku, le okuse sem malo zamenjala: telo in glava iz cokoladnega biskvita, nadevana s kokosovo kremo, rita z ananasovo kremo, kozuh iz smetane. Bil je lep in dober, ta nas zajcek. Za spomin nam ostajajo slike in kaksen odvecen gramcek na tehtnici :-)))

Lep pozdrav,

Muša

Wow, kako pa naredis tako 3 D torto?! Se opravicujem, a nisem redno na forumu in sem verjetno spregledala. Kje pa je slikica torte kuzka? Hvala za odgovore.

Da je res lepa se vidi, da je bila dobra pa tudi verjamem. Jo je bilo kar škoda pojest :-)))

Uf, super izgleda!!! A bi se dalo dobiti napotke za izdelavo? Jaz sem vedno videla samo 2D izvedbo kakšnih živali.
Čestitke, Muša!

lp

Navodila in slike za kuzka so tukaj:

Pri zajcku je bil postopek enak.

Za telo sem spekla biskvit kot za sahar torto:
100 g masla in 60 g sladkorja penasto zmesaj, dodaj 140 g stopljene cokolade. Pocasi vmesaj 8 rumenjakov.
Posebej stepi sneg iz 8 beljakov in 60 g sladkorja.
Postopno vmesavaj v osnovno maso izmenicno sneg in 80 g moke s pol pecilnega.
Peci v segreti pecici 50-60 minut.
Te mase je bilo za kvadraten pekac prevec, zato sem iz ostanka posebej spekla se eno mini tortico.
Ohlajen biskvit (model za cake, ozek, dolg) sem prerezala na pol, ena polovica je sluzila za telo(prerezana v 3 plasti), drugo pa sem tudi prerezala v 3 plasti, iz najvecje izrezala tacke, iz dveh manjsih pa obliko glave. Obrezke sem porabila za masenje spranj.

Telo in glavo sem mazala s kokosovo kremo:
500 g kisle smetane, 8 zlic sladkorja in 12 zlic kokosove moke.
Ce zelite celo torto premazati s kokosovo kremo, povecajte kolicino smetane za vsaj 200 g. (ta krema cez celo torto sluzi kot “grobi omet”, ki prekrije spranje in na katerega potem naspricamo smetano – fasado :-))

Za rito sem spekla biskvit za rolado (4 jajca, 4 zlice sladkorja, 4 moke) in iz njega izrezala en krog-pokrov in uhlje. Z ostalim sem oblozila skledo, napolnila z ananasovo kremo in pokrila s prej izrezanim pokrovom iz biskvita.

Za ananasovo kremo sem vzela 300 g jogurta, 300 g skute, eno konzervo ananasa (brez sirupa – polovico sem zmiksala, ostalo pa narezala na koscke), 80 g sladkorja, sok 1 limone. Vse sem zmesala, dodala 4 liste zelatine (naslednjic raje kak list vec – je stalo skupaj, bilo zelo dobro, a pri rezanju je bila krema malo prevec razpuscena) in 2.5 dl stepene smetane.

Uhlja sem na spodnjem koncu stisnila skupaj in prevezala ter dala posusiti v pecico, da sta obdrzala obliko.

Na koncu sem celo torto okrasila s stepeno smetano (cca 7 dl) + malo sladkorja + kremfix, za notranjost uhljev sem jo pobarvala s kapljico rdece barve. Oci in smrcek – bonboncki .

Le eno priporocilo. Uhlji naj ne bodo predolgi, drugace se pod tezo smetane prav zalostno prevrnejo :-(( No, saj mi jih je uspelo popraviti, podpolcati z ne vem koliko nabodalci (plasticni, za narezke), gostje so bili zadovoljni, jaz pa vseeno malo zalostna, ker je bil kozuscek mojega zajcka polezan.

Lep pozdrav!

Joj, kako ste mogli pojest tako lepega zajčka? Šmrc, šmrc

Muša, ti si res carica. Obvladaš zadevo v nulo. Kaj tako lepega že dolgo nisem videla.

lp

Julija

Uh, kako je lepa ta torta, ne dovomim, da ni bila še tako dobra.
Bravo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close