Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spet Elina torta

spet Elina torta

Sem jo tudi jaz naredila. Samo meni je pa biskvit totalno razpadel. Ali so sestavine res samo beljaki, kokos in sladkor ali sem kaj spregledala?

Joj Barbi, kdaj oz. pri čem natanko pa ti je razpadel? Jaz sem ga pekla v tortnem modelu, ki se razklene (spodaj peki), tudi kremo sem vlila direktno vanj in 4 ure hladila še vedno v njem. Potem sem obroč razklenila, prestavila na krožnik in rezala. Resda sem kose zajemala z lopatko za torte, ampak tudi če bi z nožem, ne verjamem, da bi imela težave.
Sestavine so pa res samo beljaki, kokos in sladkor. LP Daša

Koraj nemogoče, da bi ti razpadel, če si uporabila količine, ki so v receptu. Jaz sem ga kar v rokah obračala, ko sem papir za peko jemala dol. Ali pa ti misliš potem, ko si že naredila torto in jo skušala narediti? Kako dolgo si ga pekla? Jaz ga tudi izdatno namočim z mešanico vode, ruma in sladkorja.

LP

Razpada zdaj, ko je pečen. Ko ga režem, gre kokos v pradelčke. Torto imam kar v modelu, pekla sem brez peki papirja, namočila testa nisem. Naredila sem sneg iz 8 beljakov, sladkala sem s tekočim sladilom (mogoče je to vzrok) in dodala 20 dag kokosa. Kaj bi lahko bilo narobe?

Ja, to bi lahko bil vzrok – sladilo. Probaj naslednjič s sladilom v posipu, ki ima volumen (Diamant), je pa ravnotako skoraj brez kalorij (ena velika žlica ima le 2 kCal).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close