Najdi forum

spet brezžično

Ojla!
Nagaja mi:((((
Torej imam brezžični router tp link z oznako TL_WR641G. Zraven sem dobila še Wireless USB adapter: TL-W620G.
Pc imam z žico povezan z routerjem-uspelo po težkih mukah;) Zdaj bi pa rada brezžično povezala še notesnik. Ne vem točno ali rabim na notesniku kartico ali je dovolj ta adapter?
Na notesniku sem že inštalirala softwer za adapter,ga priklopila in naj bi delal. Desno spodaj je ikonca z ekrančki,na katerih piše,da je povezava vzpostavljena, moč signala izvrstna. Vse ok, samo internet mi na notesniku ne dela. Kaj naj???
Rada bi tudi,da bi imela pc in notesnik možnost skupne uporabe datotek in tiskalnika.
Hvala

Inštaliraš software, vstaviš adapter in naj bi delovalo… Pa si pravilno nastavila brezžično? Klikni na to ikonco in poglej če je vse OK. Na prvem računalniku pa internet dela(žično ali brezžično)? Pa si probala pingat prvi računalnik? Dela? Si izbrala pravilno omrežje?

Glede skupne rabe pa to: oba računalnika oziroma tisti ki bodo skupaj, morajo imeti isti Workgroup in vsakemu moraš dati različno ime. Več pa tukaj:

Lp, Max

Hvala!
sem inštalirala vse. Prvi računalnik žično na router, ping je ok, internet dela.
Na notesniku sem izbrala pravo omrežje,ker je samo eno in skoraj ne morem zgrešit. Imam nastavljeno da samodejno izbere IP, na obeh računalnikih. Bi morala kako drugače? Piše,da je prenos dober, vendar tam kjer so podatki o prenosu so čisto majhne cifre 🙁

Hvala za link o skupni rabi.

Da ti avtomatično dodeli IP… je OK. Kako hiter pa je prenos oziroma močan signal, pa je odvisno tudi od tega kako daleč si s prenosnikom od router-ja, koliko sten je vmes… Moralo pa bi ti delati dokaj hitro, ker imaš zelo dober router (108 Mb/ps), kot tudi USB mrežno… Kakšen paket pa imaš in koliko ti vleče (KB/ps)?

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close