šparglji
šparglje nalomi (najboljši je zgornji del špargljev), jih sopariš, nato pa prepražiš s stepeno jajco (na olivnem olju)
Zadnjič sem jih pa naredila takole: špargljem sem spodnji del odstranila in jih blanširala (če so gojeni, pa jih kuhaj v slani vodi). Odcediš in narežeš na manjše koščke. Jace razžvrkljaš s smetano, soljo in poprom. Na maslu popeci šparglje, v drugi posodi pa speci razžvrkljana jajca (1jajce), v to vmešaš šparglje.
Hej!
Ker s v trgovini videla majhne cmočke z vmešanimi beluši, sem jih naredila sama. Sicer ne delam krompirjevih, ampak skutine z zdrobom in jajčkom.
Recepti so tu že vpisani – kar nekaj jih je.
Masi sem dodala malo usoparjene, nasekljane beluše( lahko tudi divje špargeljne).
Iz ostalih belušev sem naredila omako z dodatkom pikice gorgonzole, parmazana, mleka ( ali smetane), soli, popra in muškatnega oreščka.
Nikomur ni meso prišlo niti na misel. Oblizovali so se.
Lep pozdrav Babi
Jaz sem jih zadnjič skuhala v pomarančnem in limoninem soku z malo vode, po receptu v Lisi in so bili fenomenalni.
Tu pa je recept
2 kg belih belušev
sok 3 pomaranč
sol – 1 ščepec
malo sladkorja
Priprava:
Beluše oplaknite, olupite in jim odrežite lesene konce. Pomarančni sok precedite. Beluše skuhajte v mešanici 500 ml vode in pomarančnega soka, soli in sladkorja približno 20 minut.
Vode v kateri so se kuhali beluši ne zavžite, ampak jo pokuhate in vmešajte koščke hladnega masla, da se zgosti.
No, jaz sem dodala še sok pol limone in manj vode, omaka pa je bila taka, da bi si prste polizal.
Forum je zaprt za komentiranje.