Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek špar kartice – a je nateg

špar kartice – a je nateg

očno tako…. In poem veletrgovcem ni potrebno plačevat bajnih zneskov za delanje tržnih paaaaaaametno in priiiidno in zaupljiiiivo dajete svoje točne podatke, ko hočete pridobiti raznorazne kartice za tiste obljubljene procentke in popuste – od polnega rojstnega datuma, do polnega naslova, do e-pošte, telefonov, vestno izpolnjujete vsa polja tudi tista, ki sploh niso označena z zvezdico kot obvezna, koliko družinskih članov, njihova imena, celo njihove rojstne datume, ,………saj jim na dlani ponudite vse…..Ko vas enkrat “nakuckajo” v svoje baze podatkov, ste pečeni. Pa se bo našel kdo, ki bo leop “shekal” te bazice, pa bo – pa ni nujno, da so to goljufivi Romuni, ki so znani po tem, da praznijo račune slovencev, ko lepo pridejo do podatkov, shekano preko spleta….. 😉
Samo potem se ne čudite, če vam bo lepega dne začelo kaj zmanjkovat z vaših osebnih računov 😉

In ugodneje – pha, kakor za koga…Pa seštejte, koliko porabite npr. za nafto ali bencin, ko se takole fijakate npr. z vozili od trgovca do trgovca, misleč, da boste prišparali tistih nekaj deset centov na kos, pod neko “boniteto”…Figo – ni računice ;)[/quote]
Ne vem , če to drži.Na Viču je Špar, čez 100 m Hofer, čez cca 5oo m tuš. Nič za bencin. Gre3m v Špar po to, v Hofer po to in v Tuš po to. Zašparal ,na pamet 50 evrov. Jaz kupujem, ko je ugodno,veliko stvari, ne pa ko rabim(taletni papir, vlažilne robček, pijačos, in še pa še. LP.

…in mi ni hotela dati kartice. mislim halo…sem ji rekla, to je preveč osebni podatek, kaj vi rabite pri nakupovanju moj rojstni datum, vi rabite samo moje plačilo…in ni hotela dati…pol sem si izmislila…

No, tole je mal mimo. Ker na kreditni kartici NI številke TRR-ja …
Pa tud ne vem, kaj bi Špar počel s številkami računov svojih kupcev?

Samo ime, priimek in naslov so obvezni podatki.
In če ti začnejo karkoli pošiljat, lahko vse odjaviš.
Če bi prebrala “splošne pogoje poslovanja”, bi to vedela. Jaz namreč sem jih.

Delat pa paniko, da je kartica nateg, je pa mal brez veze. Oziroma, če se komu zdi nateg, je pač nima, ne?
Mi je pa mal hecno, kako je folk sumnjičav pri eni taki navadni kartici, tam, kjer gre pa res za natege, pa Slovenčki navadno uletavajo 100/h brez razmisleka. Predvsem, če so zadaj kakšne velike obljube.[/quote]

Sem prebrala splošne pogoje. Natančno. Piše, da se lahko odjaviš od reklamiranja, v naslednjem členu pa piše, da s tem prekineš članstvo v klubu plus in moraš vrniti kartico. Preberi še enkrat!

Tudi jaz nimam, pa tudi kartice Spar ne. Nimam neke potrebe, ampak po drugi strani pa tudi ni primerno obkladanje ljudi, ki kartice puporabljajo, z ne vem kakšnimi pridevniki. Če lahko z njo človek nekaj pridobi, zakaj pa ne in tudi zakonska določila o varstvu osebnih podatkov so dovolj ostra, da se ne morejo kar tako igrati z njimi in jih izkoriščati.
Nekdo je nekaj omenjal hekanje in pridobitev podatkov. V vsako svar se da vlomit in dobit podatke, tako da nevarnost tu ni nič večja, kot v kakšni banki.

Jaz je tudi nimam, nobene, razen bančne, pa še to debetno, ne kreditne.

Moramo se zavedati, da trgovec uvede kartice, ker ima od tega korist.
Kot v pogojih, ki jih vsak podpiše, da dobi kartico (v tem primeru šparovo), jasno piše, oni podatke uporabljajo za analizo vedenja kupcev. Cilj? Več prodati!
Torej, ne zanima jih vaše zdravje dobro počutje, porabljeni čas, samo kako več vašega denarja izvleči iz vašega žepa. In ker nas večina ne strada, pač pa mečemo hrano stran, torej to pomeni, da hočejo točno ugotoviti, ali smo za hrano, na kateri je slikica Pierca Brosnana ali Winxic, pripravljeni plačati več. In če, koliko več.
Več, ko jim dajemo podatkov, bolj nas bodo izžemali. Samo tega se moramo zavedati, ko se množično prijavljamo za take kartice.

Bistvo kartic je le kontrola – v trgovsko dobro. Vsi popusti različnih marketinških pristopov so nateg. Cene izdelkov so pač tako visoke, da ja nakup s popustom realna cena izdelka. Tisti, ki pač nakupuje brez kartic in popustov, pa v bistvu artikel preplača.

Zakaj pa nimaš mercatorjeve plačilne kartice? Meni ta plava ne bi nič koristila, ker nimam nikoli gotovine. Tako pa namesto z bančno, plačam z njihovo. Zame ni nobene razlike, pike pa le imam.

Te kartice so tak nateg:Npr. piščanec je 5e kg, na kartico ti vrnejo 1,5e. Torej si ga plačal po 5e. Res da jim pustiš 1,5 e za naslednjič, a tudi naslednjič kupiš neko drugo živilo, ki je spet precej drago – oziroma po običajni ceni, pa spet pustiš gor nekaj svojih evrčkov. Tako vedno kupuješ po običajni ceni, le da hraniš nekaj evrov pri njih, namesto v denarnici. Ne vem kako je lahko to tako super zadeva?

Lahjko pa greš in za 1,5evrov samo nekaj kupiš v tej vrednosti in si pač dobil piščanca in še kaj. Torej si dobil nekaj v plus.

Ne, piščanca bi za 3,5e dobil v katerikoli trgovini – 5e je zelo visoka cena, za toliko dobiš že sam file v akciji, ne pa kg celega piščanca. Torej si prislijen iti za svoje 1,5e v njihovo trgovino in ga tam porabilti.

MARELLA, LUPINAR, LADDYY, to je to!!!
Vsaj vam je poznana realna plat teh ugodnosti. Če bi ljudje vedeli kako se dela kalkulacija za take akcije, bi se za glavo prijeli in se zasmilili sami sebi zaradi svoje naivnosti. Smeji se samo “trgovcu”, ni neumen! In ne pozabimo, da nihče, prav nihče, ne da ničesar s takim popustom, da bi šel v svojo zgubo. Še danes sanjam kalkulacije, ki so mi povzročale kepo v želodcu pri tem kaj je na koncu nastalo iz nabavne cene. Ampak to je že druga zgodba…

jaz imam samo tuševo kartico. Merkatorjeve kartico od vsega začetka nočem, ker če se prav spomnim, so imeli neko kvoto koliko moraš zapraviti, da kartico sploh dobiš. Pa ja de! V nabiralniku imam stop za reklame, tako da dobim edino Žurnal, pa še tega bi se rada znebila, pa ne vem kako. Vse se vrti okoli denarja. Kupujem samo to kar potrebujem, kakšno razvado si sicer privoščim in ne padam na trgovske finte. Mislim, da ima SKB reklamo za ugodne kredite, ki pravi: veseli bomo vašega obiska! Kdo pa ne bi bil, vesel obiska s katerim bi zaslužil. Na kakšen način je pa drugo.

Mladinska knjiga ta teden pošilja nagradni dobitek, ker si kao izžreban in lahko kupiš neko knjigo od 90 – 150€ zraven pa dobiš še kamero, ki na internetu stane 59€. Tole je šele nateg, direktno v oči. Eno knjigo sicer rabim, ne rabim pa neke zastonj tehnike, ki bo ravno toliko vredna, da je ne bom mogla niti zabrisat v smeti, zadnje kar rabim pa je neka zanič tehnika.

če mislite da je nateg potem pač ne met takšnih kartic. najceneje je pa itak v kakih diskontih (eurospin, hofer, lidl) poleg tega se najde veliko kvalitetnih stvari, tako kot v sparu, merkatorju in leclercu.. vsak se sam odloča kje bo kupoval.
mi gledamo da je najceneje in kvalitetno in kombiniramo Eurospin in Leclerc ali Spar ker v Eurospinu pač nimajo vsega 🙂 se pa pozna za povn voziček v Eurospinu date 30-40 eur, odvisno kaj kupujete, če boste pa podobne izdelke kupili v Šparu ali še dražji trgovini, boste pa dali za povn voziček podobnih izdelkov vsaj 100 eur ali več. je za razmislit. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close