Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Spanija,Portugalska-Interrail

Spanija,Portugalska-Interrail

Cao!!!
konec julija mava s fantom namen prepotovat Spanijo in Portugalsko z vlakom. Zanima me, ce ze kdo ima podobno izkusnjo, kaj predlagate pogledat, ali je potrebno vlake doplacevat, kje najbolj poceni spat in jest…. Vse kar vam pride napamet, saj bo vsaka informacija koristilia!
Hvala, Ivana

Živjo!
Jst sem šla pred petimi, šestimi leti do Portugalske z vlakom. Vmes sva se s sopotnico ustavile samo tam, kjer je bilo to potrebno. V Španiji sva morali eno noč prespati v Salamanci – na postaji, mesto nama je bilo precej všeč. Prispeli sva v Lizbono, ampak si jo nisva ogledali, ker sva bli ful utrujeni od vožnje (računaj, da je bilo to prvo malo bolj avanturistično potovanje zame). Drugače je Portugalska lepa, imeli sva srečno, da sva bile tam izven sezone, zato tudi obalni predeli niso bili polni turistov. Med drugim sva si šli ogledat tudi najzahodnejši del Evrope,…
Predvsem v Franciji znajo zatežit z doplačili – rezervacijo sedžev. Včasih se splača naredit “Francoza”, ker vsi šteparji ne poznajo kart (midve sva mele Evro Domino) in lahko sediš celo v prvem razredu. Ma, mal se morš butastega narest, pa pol tudi oni odnehajo. Imaš vse – od čistih in urejenih vlakov, kjer se ti vse odpira avtomatsko, pa do najbolj umazanih kadilskih vagonov, kjer si lahko srečen, če sediš in ti nobeden s čikom ne zažge obleke.
Večino hrane na Portugalskem sva kupovali v trgovinah, tako da nimam pojma, kakšne so cene v restavracijah. Po moje se vama splača vzet s sabo šotor, obstajajo pa tudi hostli, kjer imaš včasih vklučen tudi zajtrk.
Vsekakor je zanimivo in folk na Portugalskem je prijazen. Lepo potovanje!
Anka

Kar se Portugalske tiče –

nujno Porto – skladišča Portovca, Lizbona, Sintra, rt sv. Vincenta – greš lahko v svetilnik pa zelo lepe puloverje prodajajo (belo-modra kombinacija). Algarve oz. južna obala me je kar malo razočarala.

Lepi so nacionalni parki na severu.

LP, viv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close