Najdi forum

ŠPANIJA

živjo!

sem študentka in sredi julija nameravam za 3 tedne s prijateljico odpotovati v Španijo. Nameravava iti z vlakom (Eurodomino), po vse verjetnosti v Barcelono, Madrid, Granado, Malago in Cordobo!! zanima pa me sledeče: ali morava rezervirati hostle vnaprej ( zaradi “sezone”), kaksne imate kaj izkušnje z vlaki (je res potrebna rezervacija vnaprej?), kaj se splača ogledati….vglavnem prosila bi vas za čim več uporabnih informacij!!!

hvala + lep pozdrav

Čau!

Jest sem tudi bila v Španiji – eurodomino, hostli,…backpack varianta!
S hostli je tako: v glavnem ne moreš rezervirat vnaprej…je pa dobro, da si tekom dopoldneva (vsaj v velikih mestih) v Hostlu, da dobiš mesto. Pozno popoldne ali zvečer se redko najde kaj frej!

Za Eurodomino so potrebne rezervacije in se mi zdi, da je nekaj malega tudi doplačila! Če bosta potovali iz Barcelone v Madrid se vama najbolj splača vzeti nočni vlak!

Malo si preglej Lonely Planet in podobne knjige ter si sfotkej naslove hostlov, zanimivosti, opozorila – listi so lažji za nosit kot cela knjiga!

Če te še kaj zanima me vprašaj!

Pa-pa, liza

ojla!

ej zanima me kdaj si bila v Španiji (junij, julij, avgust?)? Jaz namreč od vsakega drugače slišim…eni mi pravijo da moram nujno rezervirat hostle vnaprej, ker drugace nimas kje spati! Ja tukaj pa nastane problem, ker so hostli preko interneta hudoo dragi (okoli 30-40 evrov), jst bi sla pa kksno cenejso varijanto! Koliko si pa ti placevala za hostle? Ja pa zanima me kaj posebno priporočaš da si ogledamo? Kaksne so kaj tvoje izkušnje (varnost, cene…)

lep pozdravček, jana

Hey, hey!

jaz sem bila julija in začetek avgusta! Hostle sem hotela rezervirat preko telefona (v Barceloni in Madridu) pa so rekli, da ni možno. Preko interneta tudi probala nisem! Vsi hostli tudi niso navedeni v knjigah in po internetu. Če se v mestu sprehajaš po stranskih ulicah je veliko privat hostlov, ki so zelo poceni. Treba je it not in vprašat za ceno in če ti je previsoka greš do naslednjega hostla …itd.

Kaj si pogledat? V Barceloni in Madridu je ogromno stvari! Odvisno kaj imaš rada…Jaz se ne maram zapičit v vse muzeje in galerije, ker tako ne doživiš utripa mesta. Pojdi na glavne Plaze (Plaza Mayor), tržnice, parke…..pa seveda tudi par glavnih znamenitosti, ki so navedene povsod (internet, knjige,…).

V Barceloni in Madridu pazi na žeparje…zvečer ne nosi preveč denarja s seboj in ne hodita po stranskih, temačnih ulicah pozno ponoči. To je v bistvu bolj zdrava pamet kot kakšna posebna priporočila!
Za Malago pa ne bi vedla kakšnih znamenitosti…tm so bolj plaže in vse je nasploh bolj turistično.

Kaj več se trenutno ne spomnim! Vprašaj, če te še kaj zanima!

LP, liza

Tudi jaz sem bila lansko leto v avgustu v Španiji in je huda gužva. Hostle se res kar težko dobi, je pa pametno če se ti ne da hoditi od enega do drugega in spraševat če majo slučajno frej, da greš do turistične točke v kraju, kjer ti dajo telefonske številke prenočišč in potem lepo kličeš na okoli. Moraš pa znat vsaj malo španščine . osnovne fraze, ker res nimajo pojma o angleščini. cene prenočišč s pač visoke, ker je to zelo turistična država in si lahko privoščijo. Tako, da ne moreš premišljevat o nekih zelo pocen variantah, sploh če bo vse polno. Najceneši hostel sem dobila za 15 evrov ampak tak polom, da ga zlepa ne najdeš – katasrofa. V Malago se ti ne splača hodit, ker tam ni nič pametnega – lepo pa je videt Granado, tam se res splača vzeti par dni in si v miru vse ogledati. Za Alhambro si nijno rezerviraj cel dan! Z vlaki pa nimam izkušenj, ker sem tja potovala z letalom, po Španiji pa sem se vozila z avtobusi, ki so res uredu zadeva – so zelo točni, s klimo in udobni. To je to, če te še kaj zanima vprašaj.
Lp

Bi pa še jaz prislonila svoj lonček, če lahko. :o))

Letos se mislimo tudi mi naslikati v Španiji, in glede na to, da smo se že nekoliko oddaljili od študentskih let me zanima, kako teče ta špil s hostli: je ta zadeva “rezervirana” za študente in mlajše ljudi, ali bi tja sprejeli..hm..tudi ljudi malo starejšega datuma z otrokom?

Namen imamo šotoriti in se klatiti po Španiji, ampak kakšna varianta (če mogoča) bi nam tudi s hostlom prišla prav.

Kaj mi svetujete?

V hostlih je čisto vseeno koliko si star. Bila sem v enem hostlu v Cabo de Gata, kjer sem bila najmlajša in “najrevnejša” saj so bili pred njim parkirani sami hudi avtomobili – je bil samo ta v tisti vasi in zato primerno drag. Torej brez skrbi kar pojdite v hostel se splača – spoznaš veliko ljudi.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close