Španija
Letos se odpravljam na počitnice v Španijo…mogoče kak otoček (Mallorca, Ibiza), v igri je pa tut Costa del Sol (Marbella)…In me zdej zanima če ima kdo kaj izkušenj iz teh delov Španije?!? V katerih krajih je največ možnosti nočnega življenja za mlade..za Ibizo samo vem da je že sama po sebi raj za žurerje, ampak cene so pa kar zasoljene…Kakršenkoli nasvet bo dobrodošel! 🙂
Lp,
Blondy
Na Mallorci je res gužva. Na Costa Blanci ni toliko žura in mladine, kot na Costa del Sol. Najbolj zakotne gostilnice oz. pajzli imajo najboljšo hrano in cenejšo. Če vidita na vogalu ozke ulice en pajzl v katerega morda ne bi stopile, kar veselo naprej tam je super za jest pa še zvečer je tam žur. Sicer je pa na Costa Blanci v Alicanteju npr. celotno dogajanje prestavljeno v stari del mesta in to šele od 23 ure dalje. Če lutaš po promenadi se ti zdi kot da se v tem mestu nič ne pretresljivega ne dogaja. Skratka pir je cenejši kot pri nas na morju. Želim vama super dopust.
Tudi mi smo pred leti potovali v Španijo, enkrat pa celo na Portugalsko. Štartali smo ob 5. zjutraj z mejnega prehoda Vrtojba in bili naslednji dan ob 8. zvečer nastanjeni v majhnem kampu blizu francosko-španske meje. Veliko smo se ustavljali, se celo kopali, saj smo potovali kot družina z dvema majhnima otrokoma. Res pa je, da smo celo pot vozili po avtocesti (strošek!). Za nazaj smo hoteli prespati v motelih ob cesti, pa ne v tistih na AC, ker so predragi. Problem je, da so ob 8. zvečer že vsi zasedeni, saj je južna Francija precej prometna dežela. Lahko jih rezerviraš telefonsko, vendar moraš biti tam do določene ure, če ne, sobo oddajo drugemu, če pa rezerviraš in plačaš preko interneta s kartico, te pa soba čaka.
Mi smo morali prespati kar v avtu, kar ni bilo prav prijetno. Na parkiriščih veliko ljudi tako prespi noč. Vseeno pazite, na katerem parkirišču ustavite.
Lep dan…
Forum je zaprt za komentiranje.