Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Spajanje Word – Excel – ohrani format številk

Spajanje Word – Excel – ohrani format številk

Spajam Wordov dokument z Excelovo tabelo, v kateri so zneski v prikazani v EUR in SIT, z ločilom tisočic in 2 decimalkama ( npr 2.396,40 SIT, 10,00 EUR), vendar Word mi pri spajanju izgubi format številk ( tisočice, prazne decimalke, oznake) . Polja zapiše kot 2396,4 in 10.

Prav tako mi pri uvozu Excelovega datum v obliki dd.mm.yyyy ( npr 05.09.2006) spremeni format in mi ga v Wordu prikaže kot 9/5/2006.

Kako uvoziti podatke iz Excela v Word v originalni obliki ?

mogoče je to odgovor. Obstaja slovenski tekst, ki pa ga na hitro ne bom našel.

Hvala !

Zadeva deluje, BTW link slovenski prevod je takoj zraven.

Še jaz bi nekaj vprašal v zvezi s tem.

Na wordu sem si setavil obrazec za tiskanje posebne položnice, ki jih izstavljam svojim komitentom. Za preračun kontrolne številke sklica sem uporabil kar exscelov vstavek v word tako da mi na podlagi vpisa nove številke računa samodejno generira kontrolno številko, ki se mora nahajati na treh mestih na položnici (tudi spodaj, kjr se uporablja pisava OCR A extended za IR čitalce v bankah). Zadeva sicer lepo deluje. Za spremembo podatka o št.računa moram dvoklikniti na exscelov vsadek v wordu, spremeniti cifro, potem pa kar kliknem nekam izven exscelovega območja in zadeva je urejena. Pojavi pa se en drug problem. Namreč, pozicija ter velikost exsceloveka vsadka mora biti do milimetra natančna, da je položnica potem izpravna. A zdaj pa se mi vedno po spremembi podatka exscelov vsadek pomakne približno za 1 cm navzdol, pa še raztegne se, potem pa moram za vsako to popravljati ročno. Zelo zamudna zadeva, od začetka pa mi tega ni delalo. Vseskozi pa to počnem na office XP PRO.

Torej, kako prepričati worda, da ne bi spreminjal velikosti in pozicije exscelovega vsadka po spreminjanju podatkov v njem?

Hvala

Sem šele zdele opazil…

Neposredna rešitev za tvoj problem je po moje desni klik na vsadek in nekje med nastavitvami poskusi najti (mislim, da je dodatno, precej globoko) kljukico Premikaj z besedilom – izključi to.

Drugi pristop: znebi se vsadka. Še pred leti sem za svojo firmo naredil program za posebno položnico, ki je leta deloval bp. V word sem naredil tabelo, notri pa sem iz excela vlekel podatke o posameznih plačilih (z uporabo serijskih pisem). Stranski produkt tiskanja položnic je bil seveda potem kompleten seznam vseh plačil, ki smo jih kdajkoli naredili, pa tudi novo položnico si naredil bistveno hitreje, ker si imel podatke o prejemniku že v Excel seznamu.
Tebi svetujem isto.

P.S. prevodi člankov so res zraven, hvala, sploh nisem opazil…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close