Sošolec pozitiven, mi pa v šolo
Jghda, 19.01.2022 ob 12:21
očitno moramo fasati, 19.01.2022 ob 07:23
Danes zjutraj je hči rekla, da je v razredu nekdo pozitiven, ona pa mora v šolo. Torej, če do sedaj ni fasala, bo pač morala v prihodnje. Takšna je očitno odločitev naše države.
Ja in? Prej ste bili vsi doma, ko so sosolci smrkali? Januarja 2020 so bili razredi skoraj izpraznjeni, pa je potekal pouk normalno..
Takrat je bilo v razredu je bilo 8 učencev od 23. In že takrat smo prosili, da naj pošljejo vsaj kaka gradiva. Pa je bil odgovor šole, da naj si dobijo zapiske od sošolcev. Vse so prevalili na učence. In ne pouk ni potekal normalno, če več kot polovica učencev ni osvojila snovi. Samo učitelji so dosegali učne načrte.
Danes 2 leti kasneje je situacija podobna. Zaradi karanten in okužb je doma več kot pol razreda, ampak ker še niso dosegli praga 30% okužb v šoli, je manjšina v šoli. Navodila šol pa popolnoma enaka kot pred dvema letoma – zapiske pridobi od sošolcev. Samo svetle izjeme od učiteljev dajo gradivo v spletne učilnice. In zopet ni važno znanje otrok, ampak samo učni načrt. Naš šolski sistem je res čisto na dnu.
kr neki540, 19.01.2022 ob 12:19
gora175, 19.01.2022 ob 09:03
Nov odlok je bil. Od danes naprej gre samo pozitiven v karanteno, preostanek razreda pa se vsak dan testira.
Vsi se testirajo? Tudi cepljeni in preboleli?
Ne vem če, naša šola ni dala nobenega obvestila, da morajo vsi prinest teste.
Če se ne bodo vsi testirali, je potem tak ukrep brez vezen. Naj potem vsaj ukinejo nošnjo mask.
Mi smo dobili včeraj od ravnateljice dopis.
crna_vrtnica_neprij, 19.01.2022 ob 12:30
Ni bilo prijetno šolanje od doma.. ampak… tale covid ni tako na izi kot nekateri tolmačite.
Otrok zbolel. Nič hujšega, malo vročine (ni šlo čez 38), četrti dan že vse ok. Po dveh mesecih pa bolečine v sklepih, glavoboli, vrtoglavice, nobene energije, zadihanost. Gre za mlajšega otroka, ki je pred tem večino dneva preživel zunaj, gibanje, telefon še ni priorieteta.
Sedaj večkrat pred šolo vzame protibolečinske tablete, da lahko gre v šolo, bolečine občasno tako hude, da mi leži in joče. Že naslednji dan ali popoldan kot bi odrezal. Ni prijetno res ne.
To bo pa treba k zdravniku. Tablete odpravijo samo posledice, najti je potrebno vzrok. Zdaj vsake toliko, že kmalu ba bože ne daj vsak dan.
kr neki540, 19.01.2022 ob 12:48
Takrat je bilo v razredu je bilo 8 učencev od 23. In že takrat smo prosili, da naj pošljejo vsaj kaka gradiva. Pa je bil odgovor šole, da naj si dobijo zapiske od sošolcev. Vse so prevalili na učence. In ne pouk ni potekal normalno, če več kot polovica učencev ni osvojila snovi. Samo učitelji so dosegali učne načrte.
Danes 2 leti kasneje je situacija podobna. Zaradi karanten in okužb je doma več kot pol razreda, ampak ker še niso dosegli praga 30% okužb v šoli, je manjšina v šoli. Navodila šol pa popolnoma enaka kot pred dvema letoma – zapiske pridobi od sošolcev. Samo svetle izjeme od učiteljev dajo gradivo v spletne učilnice. In zopet ni važno znanje otrok, ampak samo učni načrt. Naš šolski sistem je res čisto na dnu.
To je problem v vaši šoli. Ko so naši šli v karanteno je pouk potekal na daljavo. Vsaka ura preko zooma ali pa gradivo v teamsih. Tudi pri vseh ostalih razredih delajo tako. Pri vas bi bilo treba inšpektorat za šolstvo kontaktirat.
cepljena, 19.01.2022 ob 12:24
No povejte, 19.01.2022 ob 11:25
mjt, 19.01.2022 ob 11:21
No povejte, 19.01.2022 ob 11:15
Pa kaj bi vi sploh radi no to me res zanima. Cepili se nebi. Okuženi vas motijo. Zapiranje vas moti.
POVEJTE ŽE ENKRAT KAJ BI VI RADI IN KAKO BI TO SITUACIJO REŠEVALI VI?!?
Da slišim…
odgovor imaš zgoraj… ne samo kaj bi mi radi, kaj je najbolj smiselno.
Mislim podobno kot ti, ampak mene zanima kaj avtorica teme misli in bi rada da mi ona odgovori na moje vprašanje.
Avtorica teme je cepljena kot vsa njena družina.
Moti me pa to, ker bi to rad slišal, zakaj moramo fasati?? ja, zakaj moramo tudi mi cepljeni fasati, ker se šole noče zapreti. Evo t, mi rada vedela od naših politikov.
aja vi ste vsi cepljeni, pa bi vseen radi da se vse zapre? Da gremo na tisto foro iz lanskega leta? to si želiš? Ker se bojiš okužbe al kaj že?
Forum je zaprt za komentiranje.