Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Sošolec pozitiven, mi pa v šolo

Sošolec pozitiven, mi pa v šolo

Danes zjutraj je hči rekla, da je v razredu nekdo pozitiven, ona pa mora v šolo. Torej, če do sedaj ni fasala, bo pač morala v prihodnje. Takšna je očitno odločitev naše države.

Odločitev je da se prekužijo čim hitreje.

Tudi prej ni bilo ok. Mi smo imeli primer ko je zbolel cepljen sošolec enega od otrok. V šoli se ni testiral. Ko je zbolel, se je samotestiral doma, je bil pozitiven. Potem je čakal en dan na test in več kot en dan na rezultat. Medtem so ostali lepo hodili v šolo, telovadili brez mask, hodili v jedilnico na kosilo, se mešali pri izbirnih predmetih. Trenutno naj bi bilo pozitivnih 7, ampak danes gredo vsi ostali v šolo, ker jih ni 8. Verjetno bo karantena čez dan, dva. Medtem bodo pa pokužili še nekaj učiteljev in ostalih otrok.

Ta ukrep je kot bi en prižgal vžigalco. Nori odloki se nadaljujejo.

Ja, to je politična odločitev in ne zdravstvena.

Cilj je, da se čimprej vsi prekužimo in je s tem konec. Za tri dnevni prehlad je pa cepljenjeje itak nesmiselno in neučinkovito.

Cilj je, da ni vec denarja za cirkusiranje, kdor zboli pac zboli. Za zdravje gre. Ko je bil denar za cirkus smo bili pod kljucem, zdaj denarja ni, kud koji mili moji.

Odgovor na objavo uporabnika
Era786, 19.01.2022 ob 07:51

Cilj je, da se čimprej vsi prekužimo in je s tem konec. Za tri dnevni prehlad je pa cepljenjeje itak nesmiselno in neučinkovito.

Tisti, ki imate veliko srečo, nimate nobenih posledic tega “rahlega prehlada”.  Pri ostalih ni tako.

Naj reče, da se slabo počuti in bo doma.

Nov odlok je bil. Od danes naprej gre samo pozitiven v karanteno, preostanek razreda pa se vsak dan testira.

Čakaj kaj je tvoj problem? Zakaj MORAŠ “fasati”?

Cepi se. Šolo naj zaprejo samo zato, da TI ne boš “fasala”?

Anonimno 9192, 19.01.2022 ob 09:08

Čakaj kaj je tvoj problem? Zakaj MORAŠ “fasati”?

Cepi se. Šolo naj zaprejo samo zato, da TI ne boš “fasala”?

Cepi se? Še nisi slišala za cepljene okužene? V paralelki so bili dvakrat letos v karanteni in glej ga zlomka, obakrat okužena ravno edina cepljena v razredu.

Pa ravno cepljeni so problem, ker se ne testirajo. Svak 3x cepljen ravno preboleva Covid – ne boš verjela, že v druo. Prvič po prvem odmerku, drugič po tretjem. Njegova žena še ni prebolela ali pa je prebolela asimptomatsko.

Hmmm…..

Pa kaj bi vi sploh radi no to me res zanima. Cepili se nebi. Okuženi vas motijo. Zapiranje vas moti.

POVEJTE ŽE ENKRAT KAJ BI VI RADI IN KAKO BI TO SITUACIJO REŠEVALI VI?!?

Da slišim…

očitno moramo fasati, 19.01.2022 ob 07:23

Danes zjutraj je hči rekla, da je v razredu nekdo pozitiven, ona pa mora v šolo. Torej, če do sedaj ni fasala, bo pač morala v prihodnje. Takšna je očitno odločitev naše države.

toliko je že pozitivnih, da je tole vse skupaj postalo ogromen nesmisel.

Bolni naj bodo doma, ostali pa vsi normalno v šole, službe, in tudi trgovine – brez testiranj in pct terorja – ker to nima več smisla,  je že prav neumno.

danes sem prebrala da naj bi vb in tudi izrael ukinili covid potrdilo aleluja, če je res… že skrajni cajt in vsi bi morali slediti…

to da štejemo prehlajene in iz tega delamo grozljivo bolezen… če bi se jaz tega lotila 2018 bi me dohtar na psihiatrijo zaprl, da sem nora… danes pa oni sami to počno – štejejo prehlajene v državi in iz tega delajo grozljivo smrtno epidemijo smrtno nevarne grozne bolezni…

oprostite…

pa ne pravim,da virusa ni, in ne pravim,da nekoga ne more težko in resno prizadeti – ja vse to je lahko res – ampak to lahko kakšnim povzroči tudi navaden prehlad, gripa, pa nikoli zaradi teh bolezni nismo delali takih scen

No povejte, 19.01.2022 ob 11:15

Pa kaj bi vi sploh radi no to me res zanima. Cepili se nebi. Okuženi vas motijo. Zapiranje vas moti.

POVEJTE ŽE ENKRAT KAJ BI VI RADI IN KAKO BI TO SITUACIJO REŠEVALI VI?!?

Da slišim…

odgovor imaš zgoraj… ne samo kaj bi mi radi, kaj je najbolj smiselno.

mjt, 19.01.2022 ob 11:21

odgovor imaš zgoraj… ne samo kaj bi mi radi, kaj je najbolj smiselno.

Mislim podobno kot ti, ampak mene zanima kaj avtorica teme misli in bi rada da mi ona odgovori na moje vprašanje.

Long covid, 19.01.2022 ob 08:42

Tisti, ki imate veliko srečo, nimate nobenih posledic tega “rahlega prehlada”.  Pri ostalih ni tako.

To kar so zdaj odločili je bolno do konca. Psihopatsko. Igranje ruske rulete. Neracionalno. NORO! Na bruhanje mi gre ta ekipa. Dosegli so dno.

Zaradi *rahlega* prehlada je v naši bližnji okolici umrlo že 6 oseb:

62 letnik, fit in natreniran, brez bolezni, 10 dni na intenzivi in konec,

45 letnica, brez kroničnih bolezni, zdrava,

mož in žena, oba uspešna poslovna, strastna anticepilca, ki se nista ozirala na resnost bolezni.

24 letnik, ki se je namenoma družil z okuženimi, da bo dobil potrdilo in šel žurirat v tujino in

38 letnik, ki je imel najprej pljučnico, potem covid in ni želel v bolnišnico, šele ko ni mogel več do zraka, je ženi dovolil, da pokliče rešilca. Ostala sama in 3 majhni otroci.

Adijo pamet res!

Vse te smrti so bile brez potrebe in zdaj toliko žalosti v teh družinah 🙁

gora175, 19.01.2022 ob 09:15

Cepi se? Še nisi slišala za cepljene okužene? V paralelki so bili dvakrat letos v karanteni in glej ga zlomka, obakrat okužena ravno edina cepljena v razredu.

Kako pa to veš? Podatkov, kdo je cepljen, se ne daje.

za paralelko veš, 19.01.2022 ob 11:37

Kako pa to veš? Podatkov, kdo je cepljen, se ne daje.

Res je, pri sinu v razredu izvejo kdo je okužen samo, če pove sam, drugač nimajo pojma kdo je okužen.

Avtorica, kdo zdaj hodi v šolo, a vsi vi ste šli s hčerko? MI v naslovu teme !?!

Pa tudi ne vem kaj bi radi… Karkoli se naredi ni nikomur prav. Preveč karanten je bilo narobe, testiranja in brez karanten je spet narobe…, držati se pravil, če lahko imaš kogarkoli za norca  pa je za večino spet narobe…

Težko je biti pameten.

Otroci se menda pogovarjajo med seboj, a ne?

gora175, 19.01.2022 ob 09:03

Nov odlok je bil. Od danes naprej gre samo pozitiven v karanteno, preostanek razreda pa se vsak dan testira.

Vsi se testirajo? Tudi cepljeni in preboleli?

Ne vem če, naša šola ni dala nobenega obvestila, da morajo vsi prinest teste.

Če se ne bodo vsi testirali, je potem tak ukrep brez vezen. Naj potem vsaj ukinejo nošnjo mask.

Ja in? Prej ste bili vsi doma, ko so sosolci smrkali? Januarja 2020 so bili razredi skoraj  izpraznjeni, pa je potekal pouk normalno..

No povejte, 19.01.2022 ob 11:25

Mislim podobno kot ti, ampak mene zanima kaj avtorica teme misli in bi rada da mi ona odgovori na moje vprašanje.

Avtorica teme je cepljena kot vsa njena družina.

Moti me pa to, ker bi to rad slišal, zakaj moramo fasati?? ja, zakaj moramo tudi mi cepljeni fasati, ker se šole noče zapreti. Evo t, mi rada vedela od naših politikov.

Ni bilo prijetno šolanje od doma.. ampak… tale covid ni tako na izi kot nekateri tolmačite.

Otrok zbolel. Nič hujšega, malo vročine (ni šlo čez 38), četrti dan že vse ok. Po dveh mesecih pa bolečine v sklepih, glavoboli, vrtoglavice, nobene energije, zadihanost. Gre za mlajšega otroka, ki je pred tem večino dneva preživel zunaj, gibanje, telefon še ni priorieteta.

Sedaj večkrat pred šolo vzame protibolečinske tablete, da lahko gre v šolo, bolečine občasno tako hude, da mi leži in joče. Že naslednji dan ali popoldan kot bi odrezal. Ni prijetno res ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close