Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosedovi otroci se obmetavajo s paradižnikom

Sosedovi otroci se obmetavajo s paradižnikom

Preveč ga pridelajo in ga ne morejo pojesti ,ali ni škoda hrane, bi raje dali za karitas.

Raje bi ga nabrali in ga pomagali vkuhati za ozimnico…

kje pa je sedajle že zrel paradižnik (ok morda na Primorskem)?

Povsod kjer je rastlinjak, je paradižnik že zrel.

S hrane se ne norčuje PIKA. Razumela bi, če ga ne bi mogli pobrati in tam pustili gniti ob drevesu, da se obmetavajo pa je nespodobno. To boste imeli take težave z mrčesom… 🙁

od kdaj pa paradajz na drevesu raste?

Mi smo kot škorci igrali airsoft s kakijem..v visoki travi ..ni blo lepžga, k se je na nasprotniku razlil tist že prezrel žmoht..

Če si mel smolo, se ti je že v roki zlil, predn si vrgu.

Al pa baseball, če si zadel steber od vinograda si zmagu. Sam je mogu bit bolj trd, da si lahko udaril s palico…

Tko je. Tisdga k je preveč, se ti zdi samoumevno….kot npr. Včasih smo prodajali breskve, cvetačo, dons  se mi pa čudn zdi, k morm to kupit..(ok, cvetača je na vrtu), breskve pa ne.

Odgovor na objavo uporabnika
ta je pa dobra, 19.07.2021 ob 16:34

od kdaj pa paradajz na drevesu raste?

Kaj pa te briga, kako mi paradajz pridelujemo!

Pomodori drgač.

No, en mi je Nick ukradel – zelo nezrelo od tistega, ki je odgovoril ob 16:49

@TaJePaDobra

V mislih sem imela hrano, ne konkretno paradižnik. Imaš kakšne ostarele s starimi jablani, hruškami itd, ki ne zmorejo vzdrževati pa škropiti pa pobirati po kg na polovico zgnitih, črvivih, nezrelih, od toče razbitih jabolk, od previsoke jablane, da bi lahko z drevesa vzeli. Pač veliko obrodi.

Ja, vem, da paradižnik ne raste na drevesih – to dodatno pomeni, da so mulci vložili energijo v obiranje z vitic, da so se lahko obmetavali. Pa en ga je zasadil (zdi se mi, da je enoletnica) in zalival. Za razliko od kake jablane, ki je večletna investicija za posaditi in/ali posekati.

Iz hrane se ne norčuje PIKA. Kdaj tudi ostane, se pokvari itd, ampak če so ti mulci lahko obirali, bi lahko tudi svoji mamici/babici it’s odnesli, in se ne obmetavali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close