Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosedova psička

Sosedova psička

Kaj bi vi naredili v tem primeru: sosedje imajo manjšo psičko (cca 10 kg), ki se prosto sprehaja okoli hiše, večkrat tudi zaide stran, se gre malo sprehajati po vasi. Do ljudi ni konfliktna. Problem pa nastane, če grem mimo nje z našo psičko. Kljub temu, da je naša kar konkretno večja od nje (25 kg), jo ona napade. V zadnjih 10 dnevih se je to zgodilo že 3x. Zato se naša boji iti na sprehod in moramo napeti vse moči, da jo prepričamo. Bojim se, da bi ji jaz kaj naredila, ko jo podim stran.

Ta psička je že stara, mislim da 13 let in vedno je bila tako spuščena…

Kako bi vi reagirali na mojem mestu?

Ko/če se bo ponovno zakadila v tvojo, pokaži da si ti šef in tega ne dovoliš. Naduvaj se (naredi se maksimalno veliko) in jo z odločnim glasom pošlji domov. Npr. ”Marš domov!” Niti ni važno kaj ji rečeš, pomembna je energija ki jo oddajaš. Ti si človek, ti določaš pravila, in zaganjala se v vaju ne bo in pika! Meni je funkcioniralo, tudi z velikimi psicami ki so se zaganjale v mojo, pa še moja me je začela čisto drugače cenit.

Odgovor na objavo uporabnika
anpak zakaj, 07.06.2021 ob 16:50

Ko/če se bo ponovno zakadila v tvojo, pokaži da si ti šef in tega ne dovoliš. Naduvaj se (naredi se maksimalno veliko) in jo z odločnim glasom pošlji domov. Npr. ”Marš domov!” Niti ni važno kaj ji rečeš, pomembna je energija ki jo oddajaš. Ti si človek, ti določaš pravila, in zaganjala se v vaju ne bo in pika! Meni je funkcioniralo, tudi z velikimi psicami ki so se zaganjale v mojo, pa še moja me je začela čisto drugače cenit.

Ne, nikakor. nima ona kaj nadirat tujega psa in “Marš domov” pošiljat – ta pes ima lastnika, soseda. Lastniku pove, da jo mora v red spravit in da pač nima kaj napadat in se zaganjat spušeno v  mimoidoče pse na vrvici v mimohodu.  Niti hodit, s e sprehajta po avtoričinem dvorišču, ki je do njenega psa. Konc debate.

Ljudje še vedno ne upoštevajo zakonov, ki pravijo, da se psi ne smejo prosto sprehajat. Najbolj korektno bi bilo ,da bi govorila s sosedo, na tvoji parceli tudi komot naženeš psa stran. Lahko pišeš tudi v kakšen lokalni časopis in prosiš, da s kratkim obvestilom sporočijo lastnikom psov, da se vedejo tako kot predvideva zakon.

Zelo dobro so to uredili v Izoli, z občinskim odlokom:

Dodatno odlok določa, da morajo lastniki živali poleg vrečk za pasje iztrebke s seboj nositi vodo v steklenici za splakovanje oziroma redčenje urina.

https://siol.net/novice/slovenija/v-izoli-se-ne-smete-vec-sprehajati-v-kopalkah-553781

Imaš kakšne veze v občinskem svetu. Jaz upam, da jih bodo sledile tudi druge občine.

bolje prva kot zadnja zamera, 07.06.2021 ob 17:35

Ne, nikakor. nima ona kaj nadirat tujega psa in “Marš domov” pošiljat – ta pes ima lastnika, soseda. Lastniku pove, da jo mora v red spravit in da pač nima kaj napadat in se zaganjat spušeno v  mimoidoče pse na vrvici v mimohodu.  Niti hodit, s e sprehajta po avtoričinem dvorišču, ki je do njenega psa. Konc debate.

No upam da sme branit svojega psa pred napadanjem in na način kot ga predlagam ga lahko ubrani, vsekakor bolje kot posegati v dejanski pretep in se potem ukvarjati s posledicami kot npr poškodbe, ugrizi, veterinar, odškodnine…. S tem da se postavi za svojega psa v bistvu prepreči hujši pretep.

Ta psička ima lastnika bolj na papirju in če se že celo življenje sprehaja sama po naselju ni za pričakovati da bodo kaj spremenili na stara leta. To da psa nadere je še najblažji ukrep, lahko bi npr klicala policijo, ker po zakonu se psi ne smejo sami prosto sprehajat.

stopiš k napadalni psički, ji daš priboljšek in jo pošlješ domov. Potem pobožaš še svojo psičko in ji ravno tako daš priboljšek in gresta skupaj naprej.

Enostavno, 07.06.2021 ob 17:56

stopiš k napadalni psički, ji daš priboljšek in jo pošlješ domov. Potem pobožaš še svojo psičko in ji ravno tako daš priboljšek in gresta skupaj naprej.

Dalec najboljsi predlog. Drugi bi se samo kregali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close