SOSEDOV PES
Živjo,
sosedi imajo dva psa, pes full laja, psica je bolj tiho. Zjutraj nas zbuja njegov lajež, čez dan laja ko usekan. Zadnje 3 dni je nevzdržno, ker je privezan ravno pod oknom naše spalnice. KJaj lahko naredimo? Če sosedu kaj rečeš je mogoče kak dan mir pol pa spet isto. Včer sem pršla iz nočne, se uležem in začnejo k nori lajat. Grem pogledat kaj je, ni, laja na zrak očitno in to tko aktivno, da ga skor raznese.
A mislite da lahko pokličem policijo, a lahko kaj nardijo? Problem je tudi, ker imamo dve majhni punčki, ki se full pojita laježa. Vidim pa da se psica goni, kolko časa se približno gonijo?
Hvala!
Pokliči policijo, da opravijo meritev hrupa (psom se bo itak trgalo, ko jim bodo policisti pred nos skakali), in če bo stopnja hrupa presegla stopnjo hrupa, ki ga ustvarijo cerkveni zvoni, hop na upravno enoto sprožit peticijo za prepoved pasjega laježa in zvonjenja v cerkvah.
Lahko se pa preseliš v občino Log-Dragomer, tam so namreč sprejeli t.i. “Petelinji amandma”, ki
“prepoveduje prepiranje in vpitje na ulici, za kar je predvidena kazen 140 evrov. Če kdo vpije na občinskega redarja ali drugo javno osebo, pa ga bo prekršek stal 230 evrov. Enak znesek je predviden tudi za razkazovanje v javnosti. Sprva so občinski svetniki predvideli višjo kazen za beračenje, a so na koncu ugotovili, da je od brezdomcev ne bodo mogli izterjati, zato so jo znižali na 40 evrov. Še najbolj pa je ljudi, predvsem kmete in ljubitelje živali, presenetila točka, ki predvideva 100 evrov kazni za tiste lastnike psov, mačk, petelinov, krav in drugih živali, ki ponoči (med 22. in 6. uro) motijo sosede. Poleg dela, ki ureja vedenje domačih živali, se predvsem kmetje pritožujejo tudi nad besedilom, ki predpisuje čiščenje pnevmatik, preden se voznik s kolovozne poti ali njive vključi na vozišče. Kazen za ta prekršek je 250 evrov. Ob nedeljah in praznikih je po novem prepovedano kositi travo in opravljati podobna hrupna opravila. Če pa kdo pozabi pospraviti smetnjak s ceste po tem, ko komunalci že odpeljejo smeti, bo moral plačati 230 evrov.”
Vir: net
Namesti cev z vodo, ki bo škropila sosedovega psa in odpri vodo vsakič ko bo pes lajal. Zelo hitro bo pogruntal da se mu ne splača lajat….. 😉
Ampak če te nekdo priveže na verigo , da ne moreš blizu omamno dišeče samičke je pa tut muka in ni čudno da revež laja….. :)))
Tudi jaz sem pomislila na to, da je Tati svoj strah prenesla na otroka, pa se mi je zdelo, da sem bila že s prvim postom malenkost preveč ironična… 🙂
Prav je, da je otrok previden pri tujih psih. Ali je to strah ali ne…vprašanje. Ne vidim pa razloga, da bi otrok skakal od veselja pri vseh psih, s katerimi se sreča. Če je pes v ogradi pri hiši, je otroka treba opozoriti, da je nevaren, ker čuva svoj teritorij. Kateri starš bi dal svojo roko čez ograjo in dokazal, da se ne boji psov?
Midva se psov ne bojiva. Dejansko je starejša hči prestrašila mlajšo s tem ko je tekla iz igralnice k nama v dnevno sobo in jokala da kuža laja. Pa sem ji rekla da se psi pač tko pogovarjajo, samo 2 leti star otrok tega pač ne razume. Zdaj ko je starejša je malo bolje, mlajša je pa 20 mes stara in ne vem kako naj ji dopovem, da ji pes ki je zunaj nič ne more. Ko pa vidi psa na cesti je pa čist navdušena.
Smo danes klicali soseda, pa je reku da ma preveč svinsko klet da bi ju dal not, sta pa lahko bla celo poletje ko je blo vroče not. Ob 2 sva klicala policijo in seveda nič ne morejo, ker gre za nagon, čuvanje hiše (pred drugimi psi), pa je moj reku če bi se on dru bi pa prec kazen dubu pa mu je rekla ja najbrž maste vi mal več pameti k ps.
Nismo več pametni kaj narest. Nč nismo spal že 5 noči.
Ma kolk časa se gonjo te psi?
Zadeva traja ene 3-4 tedne, ko cucki zavohajo, da se nekaj dogaja in potem, ko se konča, nekje vmes je taglavna fešta in takrat se zbere “cela vas”, ko kopljejo luknje, grizejo mrežo, plezajo, lajajo, tulijo….. in to vsi mali, veliki, raznobarvni…..
In to vse zaradi ene godne samičke, si moreš mislit? 😉 :)))))
Dejansko sta klicala policijo? Ojoj… 😀
Te je mlajša kdaj slišala, da si bentila čez pasji lajež?
Pa mlajši, ki je na cesti navdušena nad psi, pustiš, da jih poboža (recimo, da gre za psa, ki ima otroke rad in jih je navajen)? Imate kake družinske prijatelje ali sorodnike, ki imajo doma prijaznega psa, da bi se punčki lahko igrali z njim in ga božali?
Ja pes je pripet cel dan na terasi, sicer ga 2x na dan peljejo za 5 min lulat, psica je pa odvezana. Polet sem mislila, da jih več nimajo, ker jih ni blo.
Ja Senza smo, kaj nej nardimo? Že 5 dni ne spimo cele noči, sosed se pa budalo dela. In ja božata obe kužke zunaj, ko pa zvečer ves čas lajajo se pa z njimi ukvarjajo in nočta zaspat. Itak da slišta ker gremo na okno in ga skušamo utišat. Čez dan mu mahata obe čist navdušene ponoči se pa pač bojita.
Kar se pa VURSa tiče pa ukrepa ali pa tudi ne samo ko najdejo kakega shiranga psa kje v Kopru al pa kej drugje, drgač pa nič od njih.
Forum je zaprt za komentiranje.