sosedov najemenik nam večkrat zaparkira garažo
Živjo,
zanima me če je imel kdo enak ali podoben problem. Sosed ima najemnika, ki nam večkrat zaparkira garažo. Večkrat smo že opozorili, tako soseda ki je najemnika pripeljal kot samega najemnika, da naj neha parkirati pred garažo tako, da ne moremo ven.Dva, tri tedne je ok potem pa se začne ponavljati.Kdo je sedaj odgovoren.Najemnik ali najemodajalec?Kaj lahko naredim, da se to neha.Z lepimi besedami se ta problem očitno ne bo dal rešiti.
Hvala.
19. člen
(odstranitev nepravilno parkiranega in zapuščenega vozila)
(1) Pooblaščena uradna oseba odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju s tem zakonom (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa skladno s 1., 4., 16., 17., 18. ali 19. točko četrtega odstavka 65. člena tega zakona ali predstavlja oviro na cesti kot to določa zakon, ki ureja ceste..
65. člen
(ustavitev in parkiranje)
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;
Tam kjer je garaža dajte znak in napis, da je na dovozu pred garažo prepovedano parkirati, napis naj vsebuje tudi opozorilo, da bo vozilo odstranjeno na stroške lastnika vozila.
Ko to uredite in če še vedno ne bo upošteval potem pa samo klicati in prijaviti brez milosti.
Je pa to problem med vami in najemnikom.
čekdisout, 04.10.2021 ob 13:43
19. člen
(odstranitev nepravilno parkiranega in zapuščenega vozila)
(1) Pooblaščena uradna oseba odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju s tem zakonom (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa skladno s 1., 4., 16., 17., 18. ali 19. točko četrtega odstavka 65. člena tega zakona ali predstavlja oviro na cesti kot to določa zakon, ki ureja ceste..
65. člen
(ustavitev in parkiranje)
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;
pameten, da glava boli in peče, eno je bla bla bla na papirju, drugo praksa.
pri meni: ker gre za privat zemljišče, plača odvoz (pajka) prijavitelj – jaz. ker je vhod v dvorišče in dvorišče samo tako, da pajek niti notri ne more, kaj šele naložit vozilo, se lahko gladko jebem. a se? ne. zaparkirala sem idiota za 2 tedna. ko ga šljivi.
naslednje – najemnik ali lastnik? v prvi fazi najemnik – se pravi najprej ustno, ker ni zaleglo, pisno opozorilo. ko še to ni zaleglo, lastnik oz. najemodajalec – v našem primeru prek upravnika obveščen najemodajalec – stanovanjski sklad MOL (ne glede parkiranja, ampak glede povzročanja hrupa – posredovala sem posnetke z datumom, uro, posneto v moji stanovanjski enoti). je od takrat naprej tak mir, da ne moreš verjet.
Forum je zaprt za komentiranje.