Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda nastavila kamne pod avto

Soseda nastavila kamne pod avto

Parkiram ob cesti, kjer je javno dobro, takoj za sosedinim plotom. Zjutraj me pričakajo kamni pod gumami, soseda pa me napizdi da je to njena zemlja (pa ni). Kaj je fora teh kamnov, razumem da napizdi, ampak prvič vidim in slišim, da bi kdo nastavljal kamne pod gume. Ste že imeli kakšno tako izkušnjo?

Ne, nimam take izkušnje.

Ne parkiram na tujem zemljišču ob cesti.

uf sedaj so primitivci osvojili izraz javno dobro in mislijo, da lahko sedaj na “javnem dobrem” počnejo kar jih je volja. Zakaj ne parkiraš pred svojim plotom, kjer je tudi “javno dobro”.

Tudi jaz imam podobne izkušnje. Soseda si je prisvojila javno dobro zraven njenega plota z ugovorom, da ga ona vzdržuje. Sem potem nasul par kamnov, da ji je uničilo kosilnico.

To področje ob cesti je zame od soseda, čeprav je ob cesti, ker ga tudi vzdržuje in je pred njegovo hišo. Jaz bi se parkiranja tam izognila, vsiljivci pa tam parkirate z izgovorom “javno dobro”.  A nimaš svojega prostora ob hiši?!

Če to javno dobro ni zazidljivo zemljišče, ne smeš parkirat sploh, če pa je zazidljivo, lahko parkiraš štiri metre stran od ceste oziroma tako, da ne oviraš ne prometa z vozili ne pešcev. V Ljubljani bi ti avto odpeljal pajek …

Javno dobro ni tvoje, ceprav zivis zraven. Da to urejas, je pa druga beseda zato, da si to ukradel, si prisvojil.

V naši ulici si vsak lasti tisti kos zemlje, ki je za njegovim plotom in ni asfaltiran. Izgovor: jaz to kosim, jaz odmetavam sneg itd. Ja pokliči na komunalo, da pridejo pokosit pa odkidat, kaj se sam matraš?! Sveda zato da ima izgovor za prilaščanje. Sem jih spametoval tako, da preden je prišla pozimi rolba odmetavat sneg, sem dal tja en kup kamnov, ki jih je vse zmetalo potem na sosedovo in jim uničilo določene stvari. Od takrat noben več ne “kida”.

Odgovor na objavo uporabnika
Kam to pelje, 12.07.2021 ob 13:12

Parkiram ob cesti, kjer je javno dobro, takoj za sosedinim plotom. Zjutraj me pričakajo kamni pod gumami, soseda pa me napizdi da je to njena zemlja (pa ni). Kaj je fora teh kamnov, razumem da napizdi, ampak prvič vidim in slišim, da bi kdo nastavljal kamne pod gume. Ste že imeli kakšno tako izkušnjo?

A si ti tista, ki imaš vedno težave s sosedi in hrupom? Iščeš informacije za odškodnino?

Mona ti bi rajsi videla, da ti jih je razrezala. A ne?

Poznam taksne ljudi. V Sloveniji jih ne manjka. To so se oni ta rdeci. Ki mislijo, da lahko vse. Da se vedno zivijo v socializmu.

Odgovor na objavo uporabnika
Točno, 12.07.2021 ob 13:55

V naši ulici si vsak lasti tisti kos zemlje, ki je za njegovim plotom in ni asfaltiran. Izgovor: jaz to kosim, jaz odmetavam sneg itd. Ja pokliči na komunalo, da pridejo pokosit pa odkidat, kaj se sam matraš?! Sveda zato da ima izgovor za prilaščanje. Sem jih spametoval tako, da preden je prišla pozimi rolba odmetavat sneg, sem dal tja en kup kamnov, ki jih je vse zmetalo potem na sosedovo in jim uničilo določene stvari. Od takrat noben več ne “kida”.

Pa si siguren? Pri nas ko se je ulica asvaltirala, se je tudi širila. Občina ni bila zainteresirana za odkup. Tako nas je večina prispevala vsaj pol metra za cesto. Še vedno smo delni lastniki zemlje pod cesto in bankin.

Tako smo si uredili, da se na ulici lahko srečata 2 avta. In niti pod razno nam ne pade na pamet, da bi drug drugemu podstavljali kamne. Parkiramo pa vsi na svojem.

V socializmu je bilo vse od vseh, zato nekateri mislijo, da če je javno dobro, je lahko njihovo, čeprav parcelna meja ni tam. Poslat redarje in javit na občino, da jim odvzamejo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close