soseda me nadleguje-ogroža
prosim za kak nasvet, ker res nevem več kaj naj. na novo sem se preselila v blok..kjer me soseda, ki seveda nima utemeljenega razloga, napada, zmerja, mi grozi…je poročena, poznam njenega partnerja že od prej, ampak zadnjih 12 let ga ne upam niti pozdravit, ker sta oba ljubosumne sorte in imata baje težave….ampak to ni moja stvar…jaz sem v mesecu že dva krat klicala policijo. grozi mi, (včeraj je prišla na moja vrata) da ne bom več živa prišla v ta blok, da sem k****, da me ni sram…mahala je z roko proti meni, da me bo usekala….skratka prav strah me je. že sicer težko prenašam nasilje (travme iz otroštva), včeraj sem se pa res vsa tresla, prav tako mlajša hčerka… kaj naj, kako naj se obnašam…izogibam se je na veliko, parkiram na drugi strani bloka..nič ji nočem, res ne…ampak take..
Ja očitno se že nekaj let poznate in verjetno mora biti nek razlog za napade,čeprav tega ne opravičujem. Če si prepričana ,da te ogroža tebe in hčerko ,pa jo toži oziroma pokliči še večkrat policijo in tako bo tudi lažje na sodišču.
imam občutek,da nisi napisala vsega glede preteklosti,tako da ti je tu nekaj težko svtovati.
Lp
Nihče nima pravice te ozmerjati ali na kakršenkoli način ogrožati. Se spomnim kolegice, ki je imela podobno situacijo. Nobena stvar ni zalegla, s takšnimi ljudmi se tudi ne moreš pogovarjati, odmik je edina pravilna obramba. No, ona je šla korak dlje in si omislila psa, ki je zahtevna pasma in laikom predstavljen kot nevaren. Od takrat naprej so se ti napadi občutno zmanjšali. Sicer je meni osebno to absurd, da bi nabavila psa za takšne namene, po svoje pa zanimivo, česa vse se ljudje spomnijo:).
Forum je zaprt za komentiranje.