Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosed nam grozi

Sosed nam grozi

V prlekiji mora od soseda biti oddaljeno vsaj 4 metre

TAKOJ PORUSITE NADSTRESEK. kaj pa si mislite da lahko s svojimi dejanji uzurpirate zivljenje sosedov. KDO PA SPLOH STE. ČE BI BIL JAZ VAŠ SOSED BI TAKOJ DOSEGEL DA VAM IZKLOPIJO ELEKTRIKO ZARADI ČRNE GRADNJE DOKLER NE PORUŠITE NADSTREŠKA.

Predlagam da se takoj odselite ker ne spadate v sosesko normalnih ljudi.

Avtorica se ne oglasi več. Pravljica?

Tudi v zakonu jasno piše, da sosedu ne smeš s svojo novogradnjo zastirati sončne svetlobe. Očitno nimate nobenih papirjev, kaj šele soglasja. Ko bo prišel inšpektor, boste rušili!

da imam tako blesave sosede, kot ste vi, vam hodim na vrata grozit vsaki dan. Pokvarjenci ste morali nadstrešek postaviti točno tako, da ste sosedu poslabšali situacijo?

Odgovor na objavo uporabnika
imate legalno, 26.02.2022 ob 11:20

Nadsrešek ste postavili legalno? Ni črna gradnja?

Če imate papirje, potem je vse ok. Če je na črno pa ga porušite.

Torej, če je vse legalno, to razložite sosedu. Ko bo trezen, seveda.

Pa preprosto ga posneti, ko ima izpade, ko grozi in prijaviti.

glede na opis nikoli ne more biti legalno zgrajen, ampak pustmo to ker je itak zgodba izmisljena

Odgovor na objavo uporabnika
Nadstrešek, 26.02.2022 ob 11:14

Sosed, ki se nahaja v isti ulici, severno od naše parcele, je že od nekdaj težaven.

Zdaj pa se je zaradi nadstreška, ki smo ga zgradili, spravil nad nas. Nadstrešek smo zgradili zaradi zaščite avtomobilov pred morebitno točo. Je pa nadstrešek tik nad sosedovo teraso, vrtom in oknom od dnevne sobe. Z nadstreškom smo mu praktično zastrli sončno svetlobo nad tem delom. Za lažjo predstavo: On ima teraso, vrt in dnevno sobo nižje od našega parkirnega prostora, in sicer severno od nas. Sonce pa je na jugu, tako da ima on zdaj južno stran zaradi nadstreška brez sonca.

Zdaj pa je začel z grožnjami, ki postajajo resne. Sprva so bile le grde besede, včeraj pa je v vinjenem stanju k nadstrešku prišel z motorno žago in grozil, da bo nadstrešek odžagal in porušil kljub avtom pod njim. K sreči imam močnega moža, ki ga je hitro spodil s parcele. Brez moža bi najverjetneje res porušil nadstrešek. Želela sem celo poklicati policijo, ampak mož ne želi drame zaradi tega.

Vseeno me zelo skrbi. Tokrat se je skušal spraviti na nadstrešek. Kaj če se bo v prihodnosti spravil na koga izmed nas? Včeraj sem se res zelo prestrašila.

Možu sem rekla, da naj nadstrešek odstranimo. Da imamo mir pred njim. Ampak možev ego je premočan. Pravi, da bi s tem dosegel svoje, česar pa on ne želi. Jaz pa si samo želim miru, ne pa da me je vsakič, ko grem ven iz hiše strah.

Bi bilo dobro, da bi bil nadstrešek steklen oz. iz materiala, da bi sosed še naprej dobival sončno svetlobo. Da najdete neko kompromisno rešitev za obe strani, tako bi bilo najbolje, še bolje, da bi se posvetovali pred gradnjo, a je, kar je. Upamo na obojestransko zadovoljivo rešitev, ker s sosedi se ni pametno kregat.

S tabo vse ok

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close