Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosed nam grozi

Sosed nam grozi

Sosed, ki se nahaja v isti ulici, severno od naše parcele, je že od nekdaj težaven.

Zdaj pa se je zaradi nadstreška, ki smo ga zgradili, spravil nad nas. Nadstrešek smo zgradili zaradi zaščite avtomobilov pred morebitno točo. Je pa nadstrešek tik nad sosedovo teraso, vrtom in oknom od dnevne sobe. Z nadstreškom smo mu praktično zastrli sončno svetlobo nad tem delom. Za lažjo predstavo: On ima teraso, vrt in dnevno sobo nižje od našega parkirnega prostora, in sicer severno od nas. Sonce pa je na jugu, tako da ima on zdaj južno stran zaradi nadstreška brez sonca.

Zdaj pa je začel z grožnjami, ki postajajo resne. Sprva so bile le grde besede, včeraj pa je v vinjenem stanju k nadstrešku prišel z motorno žago in grozil, da bo nadstrešek odžagal in porušil kljub avtom pod njim. K sreči imam močnega moža, ki ga je hitro spodil s parcele. Brez moža bi najverjetneje res porušil nadstrešek. Želela sem celo poklicati policijo, ampak mož ne želi drame zaradi tega.

Vseeno me zelo skrbi. Tokrat se je skušal spraviti na nadstrešek. Kaj če se bo v prihodnosti spravil na koga izmed nas? Včeraj sem se res zelo prestrašila.

Možu sem rekla, da naj nadstrešek odstranimo. Da imamo mir pred njim. Ampak možev ego je premočan. Pravi, da bi s tem dosegel svoje, česar pa on ne želi. Jaz pa si samo želim miru, ne pa da me je vsakič, ko grem ven iz hiše strah.

Za ljubi mir prosim stanovalce moje rojstne hiše, da se ne izpostavljajo.

Sosed pa je tako prebrisan, razuzdan pokvarjenec, poln nečloveških posegov in samo hoče rjoveti, pacati in uničevati naše imetje.

Nadsrešek ste postavili legalno? Ni črna gradnja?

Če imate papirje, potem je vse ok. Če je na črno pa ga porušite.

Torej, če je vse legalno, to razložite sosedu. Ko bo trezen, seveda.

Pa preprosto ga posneti, ko ima izpade, ko grozi in prijaviti.

Odgovor na objavo uporabnika
imate legalno, 26.02.2022 ob 11:20

Nadsrešek ste postavili legalno? Ni črna gradnja?

Če imate papirje, potem je vse ok. Če je na črno pa ga porušite.

Torej, če je vse legalno, to razložite sosedu. Ko bo trezen, seveda.

Pa preprosto ga posneti, ko ima izpade, ko grozi in prijaviti.

Za nadstrešek ne potrebuješ gradbenega dovoljenja.

Če je brez dovoljenja, bo moral nadstrešek stran. Če je zelo blizu soseda, je  moral tudi on dati soglasje.

Če so papirji v redu, ob vsakem izgredu kličite policijo, v nasprotnem primeru pa rušite.

Xshkk, 26.02.2022 ob 11:43

Za nadstrešek ne potrebuješ gradbenega dovoljenja.

Kot smo že večkrat zapisali v tej rubriki, se nadstrešek lahko postavi brez gradbenega dovoljenja, če izpolnjuje pogoje za enostaven objekt. Za nadstrešnico brez posebne namembnosti to pomeni velikost do 20 m2 bruto površine, kar pomeni tlorisno projekcijo najbolj izpostavljenih delov strehe. Prav tako nadstrešnica ne sme biti sidrana v osnovno hišo, stati mora samostojno, imeti največ eno etažo, nosilna konstrukcija z vmesnimi nosilnimi razponi do 4 m ter višino do največ 4 m. Prav tako mora biti odmik od parcelne meje najmanj toliko kot je zapisano v prostorskem aktu, ki velja za vaše območje. Ponavadi je to 1,5 m. V tem primeru je seveda ustrezno, da je medposestna meja urejena.

Za vse, tudi za kako ograjo, rabiš papirje. Za marsikaj od tega mora tudi sosed dati soglasje.

Cel čas pišeš, da ste zgradili nadstrešek za več avtomobilov – iz tega gre sklepati da ima bruto površino sigurno večjo od dovoljenih 20 m2 .

Predlagam, da nadstrešek prestavite kam drugam…

Molim, da u lajfu nimam takih zoprnih sosedov, kot ste vi. Nalašč ste naredili nadstrešek tako, da ste poslabšali njegovo premoženje. Bravo, ni kaj. Kot da nadstreška z malo uvidevnosti niste mogli postaviti drugače. Ampak ne, treba je sosede zajebavat in potem policijo klicat in potem dramo delat itd itd. Nikar, da bi živeli v sožitju.

Zdaj vem, zakaj vas toliko v Sloveniji podpira Putina.

Sosed bi moral biti pametnejši in vas prijaviti za črno gradnjo (že opisano v zgodnejših odgovorih, zakaj je najverjetneje nelegalno), ne pa da sam ukrepa. Vsekakor vas jaz ne bi rada imela za sosede.

Tudi vi niste ravno angelčki. Če ste tik drug ob drugem, bi morali pridobiti soglasje soseda. Pa pridobiti lokacijsko informacijo, če bo nadstrešek skladen z Opn oz. z Oppn. Če je nadstrešek večji od  20 m2, je pa treba tudi gradbeno. Kot razumem, ste pač zgradili na lepe oči, sosedu pa izmaknili vir svetlobe. Vi svojo lastninsko pravico lahko izvršujete tako, da ne vznemirjate in ne povzročate škode in ne posegate  v pravico drugega. Tako bi ta sosed lahko vložil tudi odškodninski zahtevek proti vam. Verjetno boste težje rešili, glede na dva moška trmasta ega.

“Nadstreški” znajo biti kar hitro vrčji od tistega minimuma, ki ne potrebuje dovoljenja. Imate gradbeno in uporabno dovoljenje? Glede na to, da mu zastirate sonce sklepam, da ste gradili precej blizu njegovi bajti. Če hočete pridobiti gradbeno je predpogoj, da je gradnja 4 metre od meje. Nimate dovoljenja? Sosed ima prav, da želi da odstranite. Pravzaprav, vam celo želim čimveč problemov.

Ali lahko objavis kako sliko, seveda samo del nadstreska in kar ste njemu svetlobo zastrli??

A tega problema niste prej predvideli?

Ker samo nadstresek ne bi smel bit problem v neki meri, ker se vedno lahko svetlobo dopusca s strani. Razen ce je prav garaza in potem zna bit problem. Ali ziva meja tako visoko okrog teh avtov.

Zato pravim slika bi bilo si lazje predstavljat

Zamenjajte streho!  Za tisto polikarbonatno prosojno kritino.

Tako bo vam ostal nadstrešek, sosed pa bo imel sonce!

N predstavljam si da bi bil kdorkoli tako nor, da bi kar model. Verjetno gre za zelo stisnjene parcele, lahko da ste mu svetlobo vzeli, ali da je odsev od kritine ali pa da je pločevinasta streha, pa mu ropota ob dežju.  Sigurno se mu je poslabšalo bivalno okolje, ne bi kar brez v že norel. Imam 2500 m2, do soseda 60 m, pa si ne predstavljam kako je živeti tako natlačen.

Zamisli si obratno situacijo!

In mozu lepo povej, naj malo prizemlji svoj ego in naj se zamisli, kako bi bilo njemu v obratni situaciji!

Prastavite nadstresek ob svojo hiso in sebi zaprite svetlobo v dnevni!

groza502, 26.02.2022 ob 12:13

Molim, da u lajfu nimam takih zoprnih sosedov, kot ste vi. Nalašč ste naredili nadstrešek tako, da ste poslabšali njegovo premoženje. Bravo, ni kaj. Kot da nadstreška z malo uvidevnosti niste mogli postaviti drugače. Ampak ne, treba je sosede zajebavat in potem policijo klicat in potem dramo delat itd itd. Nikar, da bi živeli v sožitju.

Zdaj vem, zakaj vas toliko v Sloveniji podpira Putina.

Saj niso namenoma skodili sosedu, so pac egoisti, ki mislijo samo na sebe in svojo rit, za tiste pol sekunde, ko so pa pomislili na soseda, sosamo zamahnili z roko in si rekli, mah, saj bo ze, pa kaj, ce mu malo zapremo svetlobo cez celo stran hise, nic hudega.

Egoisti pac, nimas kaj.

Če bi bila jaz vaša soseda, bi že dobili pismo odvetnika, da takoj umaknete nadstrešek, ker posegate v mojo parcelo. Nobena vaša stvar ne sme vplivati na sosedovo zemljišče, to vključuje senco ali celo odvzem svetlobe. Če bi tvoj mož še vedno imel ego večji od nadstreška, bi končal na sodišču, kjer bi poleg stroškov za odstranitev nadstreška plačal še vse sodne stroške in odškodnino za moje prestane duševne bolečine in ves vaš aroganten bullying.

res ste moroni!, 26.02.2022 ob 14:14

Saj niso namenoma skodili sosedu, so pac egoisti, ki mislijo samo na sebe in svojo rit, za tiste pol sekunde, ko so pa pomislili na soseda, sosamo zamahnili z roko in si rekli, mah, saj bo ze, pa kaj, ce mu malo zapremo svetlobo cez celo stran hise, nic hudega.

Egoisti pac, nimas kaj.

Ne, zanalašč so postavili. Saj piše ženska, da mož noče odstraniti nadstreška, ker “bo potem sosed dosegel svoje”. Zanalašč so postavili nadstrešek tako, da ga motijo v njegovi posesti in zdaj ga nalašč nočejo odstraniti.

Pred postavitvijo nadstreška pa niste nič razmišljali, da ni prav, da sosedu zastirate svetlobo????

Nadstrešek, 26.02.2022 ob 11:14

Sosed, ki se nahaja v isti ulici, severno od naše parcele, je že od nekdaj težaven.

Zdaj pa se je zaradi nadstreška, ki smo ga zgradili, spravil nad nas. Nadstrešek smo zgradili zaradi zaščite avtomobilov pred morebitno točo. Je pa nadstrešek tik nad sosedovo teraso, vrtom in oknom od dnevne sobe. Z nadstreškom smo mu praktično zastrli sončno svetlobo nad tem delom. Za lažjo predstavo: On ima teraso, vrt in dnevno sobo nižje od našega parkirnega prostora, in sicer severno od nas. Sonce pa je na jugu, tako da ima on zdaj južno stran zaradi nadstreška brez sonca.

Zdaj pa je začel z grožnjami, ki postajajo resne. Sprva so bile le grde besede, včeraj pa je v vinjenem stanju k nadstrešku prišel z motorno žago in grozil, da bo nadstrešek odžagal in porušil kljub avtom pod njim. K sreči imam močnega moža, ki ga je hitro spodil s parcele. Brez moža bi najverjetneje res porušil nadstrešek. Želela sem celo poklicati policijo, ampak mož ne želi drame zaradi tega.

Vseeno me zelo skrbi. Tokrat se je skušal spraviti na nadstrešek. Kaj če se bo v prihodnosti spravil na koga izmed nas? Včeraj sem se res zelo prestrašila.

Možu sem rekla, da naj nadstrešek odstranimo. Da imamo mir pred njim. Ampak možev ego je premočan. Pravi, da bi s tem dosegel svoje, česar pa on ne želi. Jaz pa si samo želim miru, ne pa da me je vsakič, ko grem ven iz hiše strah.

Nasploh sije sedaj februarja sonce od jutra do večera.

Pravljice, provokacija… :))

Če bo to počel, snemaj s telefonom, povej mu, da ga snemaš in naj se to sliši, potem pa policija, tožba.

Če je nadstrešek večji od 20m² potrebuješ gradbeno dovoljenje za nezahteven objekt. Od meje pa mora biti oddaljen najman za polovico višine objekta, če je bližje meji potrebuješ soglasje soseda.

Moraš  priglasiti izgradnjo na Upravni enoti – Na podlagi 51., 62. in 79. člena Zakona ourejanju naselij in drugih posegov v prostor – nadstrešek mora bit do 30 m2; višina kapa do 2,5m…. Meteorna voda ne sme odtekati/padati na sosedovo zemljišče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close