SOS- za udelezenke srecanja
Hej!
Zdaj pa prosim za pomoc.
Na mizi je bilo na rombke narezano krasno pecivo z belo kremo.Potem je se deklica prinesla v pekacku tudi nekaj podobnega in potozila,da se ni razrezala.Predpostavljam,da je bilo delano oboje po enakem receptu.
Je to pecivo na suho? Avtorci prosim,da mi povesta cimprej(ali katera druga),ker je bila moska komisija doma nad pecivom zelo navdusena.
Necak nima rad skute,to pa je z navdusenjem pojedel.
Pa se vprasanje za Mico.
Kako in s cim sta bila tista pirha pobarvana ;se posebno naju zanima,katera barva je bila uporabljana.
Lep dezeven pozdrav od Babi in sestre
Pecivo smo odkrili na tem forumu in sicer ga je prispevala “avtorica” peciva na srečanju. Imenuje se skutine ledene kocke. Sami damo v spodnjo plast polnozrnate piškote, da je bolj hrstljava. Pecivo je uspešnica, enostavno za pripravo – in to je to!
Povezava na recept:
Lep pozdrav vsem!
Se vidimo na naslednjem srečanju!
Tine
Babi, Hej. Sta z Bojko dobro potovoali domov? Midve z Jelko sva morali še na ples, ki se je zgodil v organizaciji MePZ “VRELEC” DU Škofja Loka in so na njem pripravili modno revijo za starejše (sva jo zamudili, morali bi biti tudi manekenki, pa sva raje odšli na srečanje). Babi, jajčka so pobarvana z navadnimi Berčonovimi barvami za pirhe, le manjšo količino vode sem dodala, da je barva bolj izrazita. Ali so vama bili všeč? Tidi meni so bili, ko sem jih prvič videla, sedaj jeih vsako leto pripravim samo na tak način in tako, da jih ovijem v blago. So tudi lepi. Ti spihani pirhi so mi všeč zato, ker jih lahko uporabim 2 x (kaj č’mo, Gorenjka), 1. za jest – palačinke, svaljki, rezanci itd, 2. za pirhe. Pa še starih kuhanih jajc mi ni treba prav hitro jesti. Babi, če te še kaj zanima, kar vprašaj. Bom skušala odgovoriti, seveda, če bom znala. Lep pozdrav Mica
Hej,Tine! Najlepsa hvala za hiter odgovor. Tudi jaz sem sestri ves cas zgotavljala,da je skutino ledeno pecivo;sem se spomnila,da sem brala.Ko sem vpisala v iskanje,mi ni dalo odgovora.Zato sem mislila,da je tisto suho pecivo,ki je tudi s skuto.
Pecivo bova naredili,ker je res dooobro in hitro narejeno.
Pri linku moras izpustiti #REPLY pa bo slo.
Lep pozdrav obema Babi
Forum je zaprt za komentiranje.