Sopotniki za zahod ZDA
Ojla.
Dobil sem idelo za poletno potovanje po zahodu ZDA in ogledu tamkajšnjih znamenitosti, pokrajine, mest, dogodkov.
Bil bi rentacar (tudi na tem portalu sem najdu precej koristnih informacij), spanje po motelih, mogoče tudi kakih kampih.
Trajalo bi kake tri tedne (lahko tudi štiri), pri čemer bi to izgledalo tako da se začne na jugu (San Diego ali LA), potem na sever do Seatla, nazaj pa bolj po notranjosti. Seveda je trasa zgolj okvirna, vidlo bi se pa nacionalne parke Yellowstone, Yosemite, nadalje Salt Lake, Death Valley, Grand Canyon, Las Vegas, Hoover Dam, LA, San Francisco. Tako okvirno…
Mogoč je tudi skok v Canado. Mislim da ni nobenega problema s prehodom meje.
Ima kdo iste želje po takem potovanju in bi se mi pridružil?
Lp Andrej
Lep pozdrav Andrej,
videla sem Vaš oglas,rada bi Vam pa sporočila,da je to zelo zanimiva ideja,ZDA mislim,tam sem že bila. Ampak – poglejte,situacija je zelo relativna,Vam bom razložila…..: Potem sem šla tudi v Peru in Bolivjo,Vam povem,ali se ne bi raje odločili za to varianto?Namreč,je neprimerljivo,zelo lepo in ne bo Vam žal. Kot sem že rekla, zahod ZDA vsekakor zanimiva ideja,ampak neprimerljiva s Perujem in Bolivijo.Premislite.
In lep pozdrav,veliko pomladnih oz. snežnih užitkov Vam še želim,
s spoštovanjem,
Pupa.
Živjo, Andrej,
tvoja ideja mi je všeč, tud sama sem razmišljala o čem podobnem, čeprav mene bolj vleče na vzhod ZDA. A že maš kakšnega sopotnika? Za kdaj planiraš potovanje, začetek ali konec poletja? A si mogoče pomislil, da se da kombinirat vzhod in zahod? Poletiš npr. do LA, najameš avto za kolikor ti pač paše, ga nato pustiš v drugi poslovalnici, poletiš do NY in nato proti domu.. To bi bla varianta zame :-))
LP,
Ula
Za vse interesente glede zahoda ZDA
Glede letalskih kart se bom še ta tedem pozanimat na STA. Na odklopu sem ravno pogledal da za LA stane 112000 SIT. Ampak kot vem se da dobit za severno Ameriko dost poceni karte.
Okvirno bi izgledalo tako.
Potovanje bi se začelo na jugu, torej z letalom v San Diego ali LA. Za vidit bi blo samo mesto LA, Hollywood (obisk kakega studia), Santa Barbara in Sunset Boulevar (se malo peljat mimo in ogledat vile svinjsko bogatih ljudi). Nadalje bi šli ob obali do San Francisca in pogledal njegove znamenitosti. Potem bi pot vodila do Portlanda in Seatla (kaj je kej vidit za vmes bi moral malo bolj podrobno pogledat (Silicijeva dolina?), morda kako hribolazenje po Rocky Mountainsu tam). Odvisno od plana se lahko skoči se v Kanado, blizu je Vancouver. Nato bi se pot obrnila proti vzhodu do Yellowstone parka. Naprej na jug do Velikega slanega jezera in mesta Salt Lake City. Potem bi bilo za bit nekaj dne v Grand Canyonu in okolici. Nato skok v Arizono na jug. Nadaljevalo bi se nazaj proti severozahodu do Las Vegasa, ki se ga ne sme izpustiti (prespati kako noč ali dve). Sledil bi Hoover Dam in Dolina smrti. Nato pa vračanje proti LA ali San Diegu, od kodel letalo nazaj domov. Zelo me zanima narava tako da bi se obiskalo precej nacionalnih parkov na sami poti (Yellowstone, Yosemite, Sequoja, Grand Canyon + še kaki drugi). Pa tudi mesta in njihove znamenitosti, tako da se vidi od narave in pokrajine pa do “american way of life” na podeželju in mestih.
Stvar je res okvirna ni zelo prilagodljiva. Moram priznati, da se še nisem kej posebej zanimal kaj bi še bilo za vidit. Stvari sem naštel kolikor jih od prej poznam in s pomočjo zemljevida. Brat je bil en teden v Californiji in je sicer šel le za dva dni z avtom naokoli (Las Vegas, Dolina smrti, Hovver Dam, Sequoja national park), tako da bom tudi njega vprašal.
Glede termina sem glede službe za julij in avgust (najbolje druga polovica julija in prva polovica avgusta).
Trajalo bi nekje med tri tedne (lahko tudi štiri). Glede prenočišč (cene) in rent a car-ja bi se pač še morali malo pozanimati. Ravno na tem forumu sta dve dolgi debati glede najema avta v ZDA (zo dokaj ugodni, bencin pa po polovični naši ceni).
Osebno mislim da bi zneslo cca. 300000 SIT za tri tedne (precej odvisno od letalske karte).
Ula: zaenkrat ima v mislih samo zahod ZDA. Je tu ogromno stvari za vidit, tako da bi za potovanje še na vzhod rabil več časa kot ga imam na voljo. Pa tud na vzhodu me nekako mika samo NY, saj kaj posebnega vzhodna obala vsaj zame ni.
Martina: A vidve s sestro definitivno štartata iz Seatla. Načeloma se bi tudi to lahko zmenili, vendar je zgoraj opisane stvari tiste, ki si jih želim videti. Je pa tudi res da se verjetno da z letalom ceneje priti do LA-ja kot do Seatla.
Tako za sedaj. Vsi zainteresirani se oglaste (lahko tudi preko maila), da gremo naprej z načrtovanjem.
Lp Andrej
Živjo Andrej,
kot si napisal – karte se da ceneje dobit. Za tak plan, kot sem ga jaz predlagala, bi bile pa karte dražje – to je pristanek na zahodu, potem nadaljevanje, kot si ga opisal, sledil bi notranji let do vzhodne obale, dva dni NY in od tam domov.. Ampak če bi imel 4 tedne časa, bi se prav lepo izšlo :-)) A si se z Martino in njeno sestro že kaj dogovarjal? Predlagam eno kavico, da se lahko načrtovanje zares prične..
LP, Ula
ojla
letalska karta stane za to distinacijo od 190000 gor, odvisno z katero letalsko družbo letiš, mal ceneje stane za študenete.
da sva si s Martino izbrale takšno pot iz Seattla, ker ona trenutno živi tam in je vezana že na
povratno karto letala
najino potovanje računava da bo naju prišlo cca 500000 sit po trenutnih kalkulacijah
lp
Iskra,
pogledal sem tvoj program in se malo poigral s številkami:
Mislim, da 3 tedni ne bodo dovolj, za takšno turo računaj kar 4 tedne.
S stroški pa je tako:
Če boste v avtu štirje, vas bo najem za 4 tedne stal okoli 200 EUR na osebo.
Potem pride zraven še bencin za približno 3500 milj (če boste realizirali zastavljeno turo), kar znese okoli 150 galon, to je pri 4 osebah okoli 70 USD na osebo.
Od ostalih stroškov je treba omeniti vstopnine v nacionalne parke, vstopnino v Universal Studios (49 USD) in še kakšna se bo našla, potem razne parkirnine, lokalni prevozi in še cela vrsta nepredvidenih stroškov.
Spanje: če boste vedno 4 osebe v sobi, vas bo stalo med 350 in 400 USD na osebo za 4 tedne.
Hrana: okoli 12 USD na dan, včasih več, včasih manj, torej spet okoli 350 USD za 4 tedne.
Zadeva vas bo stala minimalno 1200 USD za 4 tedne, vendar brez letalske karte (in brez denarja za shopping). Karta pa poleti ne bo cenejša od 120.000 SIT (z vkjučenimi taksami).
Torej, pri 4 osebah bodo stroški med 360.000 in 380.000 SIT (vse skupaj pa je tudi odvisno od takratne višine dolarja). Če bosta pa slučajno potovala samo dva, se stroški takoj dvignejo na 500.000 SIT, pri treh osebah pa na 420.000 SIT.
Upam, da sem ti malo pomagal pri nadaljnem načrtovanju potovanja.
Lep pozdrav
Pepson
Pozdrav vsem.
Ja tista ocena 300000 SIT za tri tedne je bila verjetno mal preoptimistična… Mam še v glavi lansko potovanje na Cubo 🙂 Čeprav sta rent a car in bencin tam dražja kot v ZDA. Je pa vse ostalo neverjetno cenejše…
Sem ravnokar klical na STA za letalske karte. Cenejši termin je do 14. 7. in znaša letalska karta 421 EUR iz Dunaja ali Benetk. Je British Airways ki ima za zaposlene v izobraževanju ugodnejše karte. Lufthansa je 451 EUR, tam pa se ne rabi te izkaznice. Mi je pa povedala, da je junij in julij že precej zaseden, tako da se bi bilo treba dokaj hitro odločiti. To se mi zdi dokaj ugodno.
“Cenik” ki nam ga je posredoval Pepson pa je tudi koristen za okvirni izračun stroškov. Glede avta bom pogledal malo po netu, se pa spomnim da se gledal okvirne cene za 800$ za cca. štiri tedne.
Cene prenočišč, hrane, vstopnin, itd, se je pač treba zanesti na informacije popotnikov, ki so že bili tam in se jih tudi vidi kar na licu mestu in nato malo improvizira (tega sem navajen…)
Zvonka: kako se ti zdi opis potovanja?
Ula: kot sem reku, glede vzhodne obale me zanima samo NY tako da bi tvoj tudi lahko izvedla(i). Če tu ne bo bistveno povečalo proračuna potovanja 🙂
Kaj bi se lahko dobili kje v Ljubljani, da se kej pomenimo?
Lp Andrej
Glede avta vam ni treba nič gledat prek neta k je drago tud če dobiš kaki popust je še zmer drago.
Jz sem rezerviru avto (Midsize kategorije ) kr pr nas prek POPAIRA in sem ga dobu za 115.000 sit za 14 dni all inclusive(VSA ZAVAROVANJA+tank goriva zastojn) v Atlanta ,Georgia. Tako da pejte vprašat na POPAIR in vprašajte po gospe Darinki.Jz talo že tretjo leto prek nje rihtam avto za USA.Lansko leto sem plaču za tri tedne v Las Vegasu 130.000 sit(all inclusive).Cenej kot pa prek interneta kjer bi me prišlo skoraj 180.000 sit.To je pa že razlika.Pa sem prevohu vse možnosti tud kolega k živi u Las Vegasu ni mogu verjet kako sem to pocen dobu.Moj avto lahko vidite v mojem profilu.
Iskra pokliči na POPAIR 01-252-77-77 ga.Darinka
Moj gsm pa je 041-548-353 če želiš zvedeti še kaj več.
Ciao ISKRA
Ojla,
ja, jaz sem za to, de se dobiva/dobimo v Lj., najbolje drug teden, jaz sem frej v torek in sredo od 17h dalje. Lahko mi sporočiš tudi na darlingursa@hotmail.com.
LP
uLA
ojla
iskra tvoj forum o potovanju spremljava z sestro. Tudi midve imava podobne stvari, da bi si pogledale
razen, da imava že določen čas kdaj bo potekalo in sicer od 30.06. takrat jaz letim iz Gradca, vrnitev 30.07 iz Seatla, ker ima ona takrat rezervirano karto na ta datum. Toraj 30 dni. In tudi zaćetek in konec je iz Seatla. Sedaj pa načrtujeva glede renta cara in ostalih potovalnih stvari pač
odvisno če se še bo kdo pridružil. Če vaju z Ulo kaj zanima se lahko slišimo.
lp zvonka
Forum je zaprt za komentiranje.