Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sopotnik za Vladivostok

Sopotnik za Vladivostok

Iz objektivnih razlogov že tretje leto hodim proti Bajkalskem jezeru.

Sedaj sem rahlo spremenil traso.

Iz Ljubljane do Vladivostoka bi šel z motorjem, od tam v Peking in nato nazaj z letalom. Trasa je približno naštudirana, glede na to, da bi pot opravil sam, vabim kakega motorista da se mi pridruži.

Skratka z motorjem do Bajkala, naprej do Vladivostoka, Peking in nato iz Pekinga nazaj.

Ruska trasa bi trajala cca mesec in pol, dva tedna Kitajske, vize se potrebujejo Ukrajinska, Ruska in Kitajska,…

Če koga zanima….

lp

bv

Kaj boš pa naredil z motorjem? Ga boš dal na letalo?
Že imaš kak predlog trase, da vidimo zemljevid.
Mogoče se ti pridružim, samo ne na celi poti, ker sem omejen z največ mesecem dni dopusta…

LP, M.

Hm, obstajata dve varianti. Če me bodo Kitajci pustili do Pekinga, bi dal motor v Pekingu na letalo ali ladjo, jaz pa bi šel z letalom domov. Tam me bo namreč čakala družina. Baje je od carinika odvisno, če te pustijo čez mejo s tujim prvoznim sredstvom in tudi voziti tam ne smeš sam.

Drugače pa bom dal motor na letalo v Vladivostoku ali pa kje drugje, sam pa nadaljeval z vlakom do Pekinga.

lp

bv

Aja, trasa. Veliko variant itak ni, lahko bi šel preko Irkutska na Ulan Bator in potem po Kitajski naprej, lahko čez Kazahstan, Lahko pa po tisti cesti ki je vzporedna transsibirki. Ta cesta je itak samo ena. Tako da bi lahko iz ceste delal izlete malo v notranjost sibirije.

lp

bv

Ej slisi se super, samo bojim se, da mi ne bo s casom zneslo.
Pa tudi, če bi dal potem motor na ladjo in se vrnil z letalom ne vem če bi moj proračun vse to zdržal, predvsem pa brat, ker motorja verjetno ne bi bilo dolgo doma.

Mogoče pa mi bo letos uspelo realizirat idejo, da grem okoli črnega morja z motorjem. Ampak baje, da so težave z vizami; samo še nisem preveril.

Kako pa ti urediš vse te vize čez vzhodne države? Imaš kakšne veze?

LP, M.

PS. Ampak idejo si dal pa krasno – ko bom zamenjal službo, bom sigurno vzel kake pol leta fraj in ušpičil tole tvojo varianto 🙁

No, očitno ni preveč zanimanja…

Samo v info, karta iz Pekinga v Ljubljano (enosmerna) pride 130 jurjev. Če ima kdo idejo, da bi jo kupoval tule, pride pa preko 400.

Tako da se splača najti domačo agencijo in tam kupit karto za Ljubljano.

Matjažek, nobenih vez ne potrebuješ. Samo vedeti moraš, kaj hočeš, ko prideš do uradnika. Če začneš tam jecljati, potem imaš pot precej težavnejšo…

Bil sem v Rusiji dvakrat, pa nikoli nisem imel težav, tudi v Ukrajini in Belorusiji ne…

lp

bv

Še odgovor na tvoj P.s.

Glede idej pa res ni problem. rabiš še kakšno, da ne boš v procesiji odkrival skrite kotičke Kube, Indonezije, Tajske in podobnih držav?

Pojdi s kanujem po Labradorski reki, tudi Aljaska je zanimiva, Iran se je že preveč odprl, Kongo sem že kar dobro pregledal (enkrat sem se odpravljal tja, še sedaj me boli glava – ne, saj ne…)

Tudi Kazahstan je lep, na Kamčatki sem bil – tam tujcu, ki ne pride z agencijo ne znajo prodat niti hotelske sobe, pa še kaj se najde…

Upam da ti je še katera ideja všeč…

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close