Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solate, priloge

solate, priloge

Letos bi naredila mal spremembe in ne bi ponovno spet delala francoske solate in makaronove. A imate kakšen dober recept?

Solata s porom

½ kozarca koruze
1 por
nekaj rezin šunke
nekaj kislih kumaric
1 jabolko

Por nareži na ozke trakce, šunko, kumarice in jabolko pa na male kocke. Dodaj koruzo (če jo jete) ter malo majoneze in kisle smetane. Po želji dodaj tudi 1-2 žlici kisa iz kumar.

Jaz jo naredim brez koruze.
Nazadnje, ko sem naredila tole in francosko solato, mi je francoska skoraj vsa ostala.

o solatah smo ze veliko pisali. poglej pod- kaksno solato imate najraje /14.7.04/ , solate /31.1.04/…ali pa vpisi solata…pa bos marsikaj nasla. lp petra

Solata z rdečim zeljem

rdeče zelje naribaš
paradižnik narežeš na kocke
koruza

preliv: balzamični kis, malo bučnega olja (samo za okus), majoneza (jaz dam pol majoneze, malo kisle smetane in malo jogurta), sol, poper.

Tunina solata

paradižnik narezan na kocke
konzerva tune v oljčnem olju
na kocke narezan feta sir
česen vložen v oljčnem olju (česen samo blanširaš, zložiš v kozarček in zaliješ z oljčnim oljem)

preliv: najboljšne oljčno olje, malo soli

Jaz to solato ne naredim v skledi, ampak na velikem pladnju, pa zraven dober kruh in pomažemo vso olje.

lp

Še tale stran

mogoče najdeš kaj zanimivega.

lp

Mogoče bi poskusila s tuninim namazom. Narežeš kisle kumarice, dodaš tuno, ki ji odcediš olje, zdenka sirček ali katerikoli drug “okrogel”, sol, poper, malo majoneze in kisle smetane, lahko pa tudi trdo kuhana jajca. Ta namaz gre pri nas vedno v pol ure,…še posebej je dober s krekerji.
Nina

Zdravo!

Sama sem poleti naredila riževo solato. Recept sem našla v Lisi. Noter so sestavine:paradižnik, paprika, kisle kumarice, sir, por, kuhan pršut. Mogoče še kaj, a se ne spomnim. Bila je pravi hit. Všeč je bila celo meni, ki nisem ljubitelj riža.

LP

Da, rizeva je super! Nekje je tudi moj recept – tuna obvezno zraven:) Lp
Pa kak dan nazaj je bilo govora:zelenjava k narezku. Lp

tista tvoja rizeva solata je res super! mislim,da je bila skupaj na postu z naslovom moj najljubsi zel.kroznik…ali nekaj takega!? je pa ze kar 2 leti tega!? lp petra

danes sem nekje naletela na ta recept /mislim,da je bila rtv stran !?/. zdi se mi zanimiv-malo nenavaden!?

solata z jabolki in datlji

4 jabolka
16 datljev
30 dag stebelne zelene
1 rdeča čebula
sol 1 limone
1 dcl jogurta
1/2 dcl kisle smetane
3 dag gorgonzole
2 žlici jabolčnega kisa
sol,poper

gorgonzolo nasekljamo, primesamo smetano,kis,jogurt,sol,poper.
jabolka operemo ,narezemo na krhlje in pokapamo z lim. soko.
datlje prerezemo ,odstranimo koscice,zeleno narezemo,cebulo narezemo na kolobarcke.
vse skupaj zmesamo in prelijemo s pripravljeno polivko.

lp petra

Hej, Petra!

Da, moj najljubsi poletni kroznik:)) Bilo je lani poleti ( 03), julij ali avgust; vem, da smo gagali od vrocine.

Februarja bo dve leti, odkar sem odkrila MON in napisala svoj prvi post – pod drugacnim nickom. Joj, cas bezi!!!

Lep pozdrav

ja,res je ze toliko! tega posta se se sedaj zelo dobro spomnim. naredila sem ga kmalu po objavi in bil je res super. ! letos sem parkrat stvar ponovila 🙂 lp petra

Babi in ostali,

mene tudi zanima “moj najljubsi poletni kroznik”.

Sem iskala in sem našla samo spodnjo povezavo. Je blizu, a ni prava.

Priporočam se za povezavo na recept.

a katera izmed vas pozan picerijjo botana v cerkljah na gorenjskem in njihovo solato botana. Sem jo poleti enkrat jedla vendar se ne spomnim kaj vse je bilo v solati, vem pa da mi je bila noro všeč. če katera pozna je recept zelooooo dobrodošel

Hej! Ga tudi sama ne najdem, pa je bil.

Natancen recept za rizevo solato pa dobis, ce vpises “rizeva solata” za dve leti nazaj in potem kliknes na post “Babi in druge mojstrice- kaj postrezete obiskom” Vesna.

Drugace je pa ta moj kroznik sestavljen iz polnjenih zrelih paradiznikovih polovick, na zaru popecenih melancan in rizeve solate – vse v krogu na pldnju. Okrog so paradizniki, malancane in v sredini rizeva solata.
V vrocih dneh zelo prija:) Mogoce bomo se staknile, ce ga ni skrat zbrisal:)

Lep pozdrav Babi

Jaz pa bi prosila za recept za švedsko solato. Saj vem, da so potrebne kumarice in posebna salama, ampak preliva pa ne znam narediti.

Hvala za vašo pomoč.

A tale kroznik iscete vidve ;-))

Svoje čase em delala riževo – vsi so padli dol. Ampak po tejle … Zadnjič, ko sem imela prijatelje na obisku, so drug dan samo maili uletaval – a daš recept … poskusite, ne bo vam žal, res je osvežilna!

OSVEŽILNA KUSKUSOVA SOLATA

Setavine:
25 dag kuskusa
2 žl. oljčnega olja
4 dcl vode za kuhanje
15 dag pora
20dag svežih kumar
15 dag rdeče paprike
10 dag svežega korenja
2 žl. majanoze (lahko zamenjaš z mešanico kisle smetane zmešane z senfom)
2 dcl jogurta
1 dcl belega vina
1 dcl kisle smetane
sol
bazilika
črni poper
peteršilj
žl. grobo mletega česna

Priprava:
Kuskus skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali 2 žlici olja. Ko zavre, ga odkrijemo in odstavimo. Počakamo tri minute, odlijemo in stresemo v drugo posodo, da se ohladi.

Por narežemo na kolobarje, kumare in papriko na kocke, korenje pa na rezance.

Zelenjavo posolimo, prelijemo z vinom, jogurtom, kislo smetano in majonezo ter dobro premešamo. Dodamo peteršilj, baziliko in česen. Vse skupaj stresemo h kuskusu. Narahlo premešamo in ponudimo na solatnem listu.

Moja mami dela tudi solato s kus kusom. Nič ga ne kuha,smo namoči v mlačni vodi.Doda pa samo veliko petršilja, narezan paradižnik,mlado čebulo in meto. To vse okisa z limono in olivcem,pa sol in poper.
Tudi jaz sem že delala po njenem receptu. Naredila bom še to tvojo. Bere se njami;) Pozdrav Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close