solate, priloge
Solata s porom
½ kozarca koruze
1 por
nekaj rezin šunke
nekaj kislih kumaric
1 jabolko
Por nareži na ozke trakce, šunko, kumarice in jabolko pa na male kocke. Dodaj koruzo (če jo jete) ter malo majoneze in kisle smetane. Po želji dodaj tudi 1-2 žlici kisa iz kumar.
Jaz jo naredim brez koruze.
Nazadnje, ko sem naredila tole in francosko solato, mi je francoska skoraj vsa ostala.
Solata z rdečim zeljem
rdeče zelje naribaš
paradižnik narežeš na kocke
koruza
preliv: balzamični kis, malo bučnega olja (samo za okus), majoneza (jaz dam pol majoneze, malo kisle smetane in malo jogurta), sol, poper.
Tunina solata
paradižnik narezan na kocke
konzerva tune v oljčnem olju
na kocke narezan feta sir
česen vložen v oljčnem olju (česen samo blanširaš, zložiš v kozarček in zaliješ z oljčnim oljem)
preliv: najboljšne oljčno olje, malo soli
Jaz to solato ne naredim v skledi, ampak na velikem pladnju, pa zraven dober kruh in pomažemo vso olje.
lp
danes sem nekje naletela na ta recept /mislim,da je bila rtv stran !?/. zdi se mi zanimiv-malo nenavaden!?
solata z jabolki in datlji
4 jabolka
16 datljev
30 dag stebelne zelene
1 rdeča čebula
sol 1 limone
1 dcl jogurta
1/2 dcl kisle smetane
3 dag gorgonzole
2 žlici jabolčnega kisa
sol,poper
gorgonzolo nasekljamo, primesamo smetano,kis,jogurt,sol,poper.
jabolka operemo ,narezemo na krhlje in pokapamo z lim. soko.
datlje prerezemo ,odstranimo koscice,zeleno narezemo,cebulo narezemo na kolobarcke.
vse skupaj zmesamo in prelijemo s pripravljeno polivko.
lp petra
Hej! Ga tudi sama ne najdem, pa je bil.
Natancen recept za rizevo solato pa dobis, ce vpises “rizeva solata” za dve leti nazaj in potem kliknes na post “Babi in druge mojstrice- kaj postrezete obiskom” Vesna.
Drugace je pa ta moj kroznik sestavljen iz polnjenih zrelih paradiznikovih polovick, na zaru popecenih melancan in rizeve solate – vse v krogu na pldnju. Okrog so paradizniki, malancane in v sredini rizeva solata.
V vrocih dneh zelo prija:) Mogoce bomo se staknile, ce ga ni skrat zbrisal:)
Lep pozdrav Babi
Svoje čase em delala riževo – vsi so padli dol. Ampak po tejle … Zadnjič, ko sem imela prijatelje na obisku, so drug dan samo maili uletaval – a daš recept … poskusite, ne bo vam žal, res je osvežilna!
OSVEŽILNA KUSKUSOVA SOLATA
Setavine:
25 dag kuskusa
2 žl. oljčnega olja
4 dcl vode za kuhanje
15 dag pora
20dag svežih kumar
15 dag rdeče paprike
10 dag svežega korenja
2 žl. majanoze (lahko zamenjaš z mešanico kisle smetane zmešane z senfom)
2 dcl jogurta
1 dcl belega vina
1 dcl kisle smetane
sol
bazilika
črni poper
peteršilj
žl. grobo mletega česna
Priprava:
Kuskus skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali 2 žlici olja. Ko zavre, ga odkrijemo in odstavimo. Počakamo tri minute, odlijemo in stresemo v drugo posodo, da se ohladi.
Por narežemo na kolobarje, kumare in papriko na kocke, korenje pa na rezance.
Zelenjavo posolimo, prelijemo z vinom, jogurtom, kislo smetano in majonezo ter dobro premešamo. Dodamo peteršilj, baziliko in česen. Vse skupaj stresemo h kuskusu. Narahlo premešamo in ponudimo na solatnem listu.
Forum je zaprt za komentiranje.