solata s česnom ali brez?
Pri solati je pomembno zaporedje začinjanja: najprej drobno narezan česen pustiš nekaj minut na solati in jo premešaš, nato soliš in dodaš kis ali limono (sol se v kisu topi, v olju pa zelo težko), nazadnje dodaš olje in po želji meto, baziliko, redkvico … Tako tudi česen nima tistega močnega vonja, ki nekatere odvrača.
Mam ful rada česen, ne maram pa vohat ljudi okol sebe, ki so ga jedli… Ravno zarad tega si pripravim solato ali drugo jed s česnom sam takrat, ko vem da ne bom nikamor šla oz. vsaj ne tja, kjer bom ful na blizu z ljudmi, ki se niso z mano basali s česnom.
Neki najhujšega mi je npr. zjutri na busu vohat folk, ki puhtijo od česna ali čebule. bljak.
In to pišejo idealne monovke, ki tako skrbijo za zdravje, pa razne e-je gledajo. Česen je naravni antibiotik,če ga že ne marate, ga vsaj prej stisnite gor, pa boste videli kaj je solata. Matr vaše kuhanje je pa bolj tako zdravo. Vsa usta so vas zdravja, potem pa ne jeste najbolj zdravih stvari. In od kje logika v zeleno ne, v radič ja. Izmišljevanje.Česen zdravi ožilje, krčne žile ki so jim najbolj podvržene ženske. Prav na smeh mi gre, ko se hvalite kako zdravo jeste, ob vsem pa najbolj elementarnih stvari ki so v kuhinji ne uporabljate.Če se gre potem ven, ok. Ampak pa lahko svež peteršilj malo požvečiš, da bi pa navsezgodaj zjutraj ljudje smrdel po česnu. Ja ok, če so gas zvečer preveč pojedli,takrat pa imajo že itak sami tak občutek. In če si operejo zobe, je ok. Se pravi da tudi črne redkvice, ki smrdi, pa fino prdiš po njej s fižolom ne jeste. Matr ste pa res za v izložbo.Žafraniko, kurkumu ja to je fensi, česenj pa ne, ker smrdi. In velja za česen kot za jabolko, en strok česna na dan odžene zdravnika stran.Aja ve ga jeste v kapsulah, ne. Joj ste mi smešne.Česen, čebula,peteršilj, korenje, zelena poznate to.Ko ste na morju ko jeste ribe, naročite brez česna, ha,ha,ha.
Forum je zaprt za komentiranje.