Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solata s česnom ali brez?

solata s česnom ali brez?

Torej, zanima me, kako delate zeleno solato, s česnom ali brez?

Česen. In to veliko.

Ponavadi brez. S česnom samo takrat, ko nihče iz družine nima več nobenih obveznosti po kosilu, kar pa je zelo, zelo redko.

Jaz vedno brez, ker mi česen ne naredi nič dobrega. Moj vedno z.

Vedno brez…mi je pa s česnom tudi dobra. Samo je preveč neprijetno potem se pogovarjat:)

Pri solati je pomembno zaporedje začinjanja: najprej drobno narezan česen pustiš nekaj minut na solati in jo premešaš, nato soliš in dodaš kis ali limono (sol se v kisu topi, v olju pa zelo težko), nazadnje dodaš olje in po želji meto, baziliko, redkvico … Tako tudi česen nima tistega močnega vonja, ki nekatere odvrača.

Obvezno s česnom. Brez sploh ne gre po grlu.

LP Maja

Lep pozdrav !

S česnom. Vedno.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Jaz pa zeleno solato vedno pripravim brez česna, dam pa veliko česna v zelen radič.

A vi date kis v paradižnikovo solato? Jaz paradižnik samo malo posolim in ga tako jem.

Solato brez česna, radič s česnom.

Živi in pusti živeti

Vedno najprej olje (olivno) in nato kis 🙂 Sto ljudi sto navad. Aja sol je pa res prva tudi pri nas.
Po česnu pa kakorkoli smrdi zadah…pa zaporedje ni pomembno…zato ga ne uporabljam.

pri nas vedno sveži česen, čebula, drobnjak, peteršilj in to jemo vsi, cela familija in ne rabmo pol jokat da smo bolni…vitaminska bomba je tale naša solatka. In zadah osvežim ravno z peteršiljem, vzemi en list, pohrickaj in zadaha po česnu ni!

S česnom… pripravim pa polivko v kozarcu, da se česen, ki ga vedno strem) razmeša in ne ostane v kupčkih.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Brez. Kdo bo pa potem vohal? Ljudje, ki jedo česen sami sebe ne vohajo, drugi jih pa zelo. In če gremo mi med ljudi, ne jemo česna.

s česnom, včasih s svežim, včasih s česnom v prahu (mlinček)

te dni tudi s sesekljanim čemažem.

paradižnikovo solato delam samo z oljem (brez kisa)

Mam ful rada česen, ne maram pa vohat ljudi okol sebe, ki so ga jedli… Ravno zarad tega si pripravim solato ali drugo jed s česnom sam takrat, ko vem da ne bom nikamor šla oz. vsaj ne tja, kjer bom ful na blizu z ljudmi, ki se niso z mano basali s česnom.

Neki najhujšega mi je npr. zjutri na busu vohat folk, ki puhtijo od česna ali čebule. bljak.

brez, ne prenesem česna! ne vem a je to psihično ali fizično, ampak mene že najmanjši košček česna grozno peče…

S česnom mi je neprimerno bolj okusna, vendar jo tako zabeljeno jem, ko vem, da ne bom v bližnjem stiku z drugimi ljudmi. Si pa potem vedno takoj umijem zobe, podrgnem jezik in si dam pod nujno v usta še žvečilca-

Bolj se ne morem strinjati.

In to pišejo idealne monovke, ki tako skrbijo za zdravje, pa razne e-je gledajo. Česen je naravni antibiotik,če ga že ne marate, ga vsaj prej stisnite gor, pa boste videli kaj je solata. Matr vaše kuhanje je pa bolj tako zdravo. Vsa usta so vas zdravja, potem pa ne jeste najbolj zdravih stvari. In od kje logika v zeleno ne, v radič ja. Izmišljevanje.Česen zdravi ožilje, krčne žile ki so jim najbolj podvržene ženske. Prav na smeh mi gre, ko se hvalite kako zdravo jeste, ob vsem pa najbolj elementarnih stvari ki so v kuhinji ne uporabljate.Če se gre potem ven, ok. Ampak pa lahko svež peteršilj malo požvečiš, da bi pa navsezgodaj zjutraj ljudje smrdel po česnu. Ja ok, če so gas zvečer preveč pojedli,takrat pa imajo že itak sami tak občutek. In če si operejo zobe, je ok. Se pravi da tudi črne redkvice, ki smrdi, pa fino prdiš po njej s fižolom ne jeste. Matr ste pa res za v izložbo.Žafraniko, kurkumu ja to je fensi, česenj pa ne, ker smrdi. In velja za česen kot za jabolko, en strok česna na dan odžene zdravnika stran.Aja ve ga jeste v kapsulah, ne. Joj ste mi smešne.Česen, čebula,peteršilj, korenje, zelena poznate to.Ko ste na morju ko jeste ribe, naročite brez česna, ha,ha,ha.

ha, ha, ha, prav nasmejala sem se zdaj!:)))))))))
veliko resnice v tem, kar si napisala

Preden karkoli začnem kuhat, najprej narežem lep kupček česna. Obrok brez česna se mi sploh ne zdi možen in nevreden svojega imena. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close