Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Solata iz trgovine

Solata iz trgovine

Ne gre mi v glavo s čim vraga je našpricana solata iz trgovine, ki jo dam v hladilnik in zdrži cel teden, pa jo kupim mokro – npr. kako kristalko. Moja poletna domača je odrezana najkasneje v dveh dneh fuč. Saj berem tudi o kvaliteti teh “zimskih” solat polnih nitritov. Ali je zeljna glava kaj bolj zdrava, ker je verjetno le zrasla še jeseni ob zadosti sonca?

Kristalka iz trgovine je balzamirana s formaldehidom in mumificirana s plastično folijo.

Ko bi vi ljudje vedeli s čim vse tretirajo zelenjavo in sadje skozi celotno rastno dobo od semena do plodu, bi bruhali na licu mesta!

bodi vesela, ti vsaj vsak dan ni treba iti po svežo solato ;D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

No brihta pa ti povej in to ime FFs-a, ne le nasplošno!

Kot mi je znano, je nekatera solata pomočena v arašidovo olje. Potem oljna koprena preprečuje izhlapevanje vode.

Kakor koli že, je ta solata namočena v strup – pa kaj čmo?

Če bi bilo to res, bi moralo biti na vsaki solati opozorilo zaradi alergij!

nam je v petek po treh letih poginil naš zajček. Iz danes na jutri. So mi ga na kliniki temeljito pregledali, vzeli vse mogoče materiale iz želodca in včeraj so me obvestili, da je poginil zaradi pesticidov v zelenjavi, ki jo je jedel. Kupila sem v Sparu, možni pa so brokoli, peteršilj, solata ali zelje, ne vem kaj od tega, ker je te stvari dobil v četrtek in petek. Prej sem ves čas kupovala na trgu, je bilo pa OK… Mene je kap, ko sem izvedela to. No, mi ljudje očitno še kar živimo kljub pesticidom na zelenjavi. Dobri smo. Samo Bog ve, kakšne bodo dolgotrajne posledice…

V petek je poginil, pri čemer je v petek še jedel, in v torek si že dobila izvide toksikologije? Ne me hecat, no. Objavi pismen izvid z žigom in podpisom odgovorne osebe in še ceno preiskave povej, pa ti bomo verjeli.

V petek je poginil, pri čemer je v petek še jedel, in v torek si že dobila izvide toksikologije? Ne me hecat, no. Objavi pismen izvid z žigom in podpisom odgovorne osebe in še ceno preiskave povej, pa ti bomo verjeli.[/quote]

ti pa, če si pismena, zahtevaj raje PISNI izvid

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close