solarij
Pozdravljeni!
Pred obiskom solarija imam nekaj vprašanj. Sem bolj bele polti in ko sem na soncu me opeče na rdeče, se lupim in potem zelo malo porjavim. Zanima me kako vzdrževati rjavo barvo, ki jo dobiš v solariju. Kolikokrat moram iti na začetku, ali se lahko po tem tuširaš, če ne koliko časa ne in kako nadalje obiskovati solarij, ko že dobiš barvo. Imam tudi mnogo rjavih lis oz. materinih znamenj po celem telesu ali tem lahko škodi solarij? Ali ga je sploh smiselno obiskovati, če tudi po sončenju na soncu zelo malo porjavim? Ali se bo kaj poznala barva?
Hvala za odgovore in LP
Pozdravljena!
Jaz sem tudi letos začela hoditi v solarij, le da jaz nimam toliko občutljive kože, zato ti najbrž moja izkušnja ne bo dosti koristila. Prvič sem bila pet minut, nato osem in tretjič deset minut. Potem nekajkrat deset, nato pa sem postopoma povečevala do petnajst. Meni je v solariju rekla, da naj hodim vsak drugi dan, a meni se zdi to preveč, zato en dan grem, pa dva ne. Na začetku se mi je zgodilo, da sem po solariju bila rahlo rdeča po dekolteju, zato sem takrat kak dan več pavze naredila.
Tam so mi povedali, da se vsaj dve uri po solariju ne smem tuširati.
Meni se je že po tretjem obisku poznala barva. Vzdrževati pa se jo po mojem da le z rednimi obiski solarija.
To je moja izkušnja, ne pa neko strokovno mnenje, tako da vzemi bolj z rezervo. Verjetno je treba previdno in po pameti, še toliko bolj, če se ima občutljivo kožo.
Najboljše, da povprašaš o tem tudi punce, ki delajo v solariju. Nisem strokovnjakinja, ampak že par let redno hodim v solarij pred poletjem, tako da ti par nasvetov lahko dam..
Če imaš svetlo pol, moraš obvezno postopoma začeti.. nekateri priporočajo za zelo svetlo polt za prvič samo 2 minuti, nato 5, 7, spet 7, 10 in 12.. in tako dalje. Več kot 15 minut naenkrat ti pa itak ne priporočam, tudi če si že rjava. Ker ko dosežeš odtenek, ki ga želiš.. ga vzdržuješ samo z malimi količinami sončenja, da barva ne zbledi.
V studiih ponavadi prodajajo kreme, s katerimi se namažeš tik pred sončenjem – to ti priporočam, ker se koža ne izsuši tako zelo.
Tuširanje ni priporočljivo vsaj 2 uri po sončenju. Po vsakem tuširanju pa se obvezno namaži s kakšnim losionom ali kremo za telo.
Pozanimaj se tudi, kako je z žarnicami in menjavanjem.. eni studii so zelo poceni, ampak je možno, da žarnic ne menjavajo. Tako da tudi če bo malo dražje, je verjetno bolj kvalitetno.
Za materina znamenja ne vem, sama sem imela še lani lepotične pike, za katere mi je lastnica (ali punca, ki je pač delala takrat) sama naredila nalepke, da sem jih prekrila.
In ja, se splača hoditi v solarij, glih zato, ker si lahko sama reguliraš čas sončenja glede na tip kože in postopoma pridobivaš barvo, je zato tudi bolj obstojna.
Lp 🙂
Priporočila za menjavo žarnic od proizvajalca je. Za solarije z žarnicami na visoki pritisk katere so najbolj učinkovite nekateri solariji jih imajo samo nad obrazom nekatere znamke kot so isoitalia.com jih imajo po celem telesu se menjajo po 400h delovanja,pri standardnih žarnicah pa je potrebno po 600h nekateri to nategujejo ker menjava žarnic stane tudi 300ksit…samo v žarnicah se koncentracija plina zmanjšuje s tem tudi učinkovitost…lp
Mi imamo solarij doma… nikoli ne pretiravaj. če si bolj bele polti, poem pojdi vsake tri dni za deset minut. če dobiš lepo barvo tudi na soncu, ne vem zakaj bi plačevala solarij. pojdi na sonce vsak danza deset minut in bo ravno zako učinek. če imaš veliko znamenj po telesu, solarij odsvetujejo. imam podobne problem. v solarij nikoli ne pojdi namazana s čemerkoli. po solariju se vsaj dve uri ne tuširaj. bolje je, če se stuširaš prej. po uporabi umetne svetlobe pa se vedno namaži z oljem za telo.
Če boš šla v kakšen kozmetični salon moraš paziti naslednje.
1. preveri kako je s čistočo in razkuževanjem
2.prepričaj se, da se je solaij prej vsaj 15-20 minut hladil (nikoli ne pojdi v razgret solarij)
3 če imaš na izbro, ti priporočam stoječi solarij – je bolj higienski.
V razgret solarij lahko greš še posebej če je solarij z žarnicami z nizkim pritiskom vsaj prej učinkuje ker potrebuje nekaj časa da se segreje. Po solariju se ni priporočljivo tuširati ker je kontra učinek in treba počakati do naslednega jutra prav tako je klima v solariju kontra učinek in ti jo ne priporočam(cirkulacija krvi se zmanjša in to deluje na melanin…).Mazati se pred sončenjem in po sončenju v solariju je pa priporočljivo ker kreme vsebujejo vitamine in druge dragocene substance za kožo!Nekatere imajo bronzer in s tem zmanjšaš uporabo solarija ker je tretma bolj učinkovit.Brez kreme koža postane zapaljena in suha!!! Kupi si vrhunsko kremo po normalni ceni FIJI BLEND. Jaz jih uporabljam in sem zelo zelo zadovoljna!!!Več si preberi:
http://www.bolha.com/trgovina/pulse/
lp uživaj
Forum je zaprt za komentiranje.