Najdi forum

Solarij

Hodite v solarij, kam , kakšne so cene, ali je res, da solarij stara kožo in ni ravno priporočljiv?

Sama se solarijev na daleč izogibam, kajti so zelo škodljivi – bolj kot sonce, ker so UV žarki močno skoncentrirani. Iz vidika staranja kože solarij vsekakor ni priporočlljiv, če pa ga že uporabljaš, ne pretiravaj!

Miša,

ne strinjam se s Kayo; današnji solariji vsebujejo filtre UVA in UVB žarkov in ob premišljeni uporabi niso škodljivi. To smo že velikokrat lahko prebrali, pa še bomo. Samo pomisli: nekateri si na počitnicah s celodnevnim poležavanjem na soncu naredijo več škode, kot pa tisti, ki se s pametjo sončijo v solariju. 5 minut zadostuje. Je pa res, da nekateri nimajo meje in se tudi v solarijih “pajcajo” do onemoglosti. Vsako pretiravanje škodi.
Sama sem imela pred leti alergijo na prvo srečanje s sončnimi žarki. Po pogovoru z dermatologinjo in njenem nasvetu na kratko predpripravo na odhod na sonce v solarij, je ta težava izginila. Je pa res, da za sončenje v solariju uporabljam posebno solarno kozmetiko (gel ali spray). S tem preprečim dodatno izsušitev kože, porjavelost je naravnega izgleda. To kozmetiko lahko kupiš v vsakem “osveščenem” solarnem centru.

Good luck,

Ariana*

Morda se le splača tudi premislit o nakupu domačega solarija. V Merkurju namreč zadeva stane nekaj čez 200k SIT. Vendar pa imate potem zadevo doma, za vsa prihodnja leta, kar je po mojem vsekakor dober naložba.

LP. 🙂

Jack, sam je treba zarnice menjat, pa po moje met ta mocno elektriko napelano:))

Tisti domaci solariji so neuporabni. 🙂 Sploh pa solarij definitivno skoduje kozi. Menda v solariju sevajo le UVA zarki, ki so v primerjavi z UVB veliko manj nevarni, ampak…
No bi bilo zanimivo mnenje nekoga, ki se spozna na valovanja.

Pri nas imamo turbo in open air solarij.Cene se gibljejo od 120-170 sit na minuto.Čas sončenja je treba prilagoditi tipu kože,solarij pa mora biti
ustrezno uzdrževan.Vtem primeru ne prepušča škodljivih žarkov in je v normalnih količinah priporočljiv kot podlaga za nadaljne sončenje.

Jaz pa v solarij ne stopim vec.3leta trpljenja!Dobila sem mozolj pri mozolju,pred tem pa sem imela lepo kožo.Pa nisem edina,poznam še 2,ki sta imeli enake težave.

Mozolje od solarija?

A si bila pri dermatologu?

Pol sem šla ko je bilo že boljše.Pa sej če gledam kakšne iz televizije,ki so lepo rjavi jih ima tudi dosti grozno kožo.Zgleda,da smo eni alergični na to,ne vem.Mi je pa škoda,sem tako bleda…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close