Šola na daljavo
Mary nepr, 17.08.2021 ob 08:07
Inhgbm, 16.08.2021 ob 21:41
Mary nepr, 16.08.2021 ob 20:56
Ce bo spet porast korone, torej veliko bolnih, potem verjetno. Noben pct tega ne bo resil. Pct je za polnenje zepov, cepivo ni 100 posto, druga kocljiva zadeva je testiranje (res mislijo, da se bojo otroci doma redno tedtirali), koliko bo to verodostojno.? Ne bo. Kaj si naredil -nic.
Ce bi mene vprasali (kar me seveda ne bojo) bi jaz v primeru porasta resnih obolenj pustila v soli samo tiste otroke do 5 razreda (ce se dobro spomnim v 6 zacnejo z predmetno in tudi zaradi starsev ker morajo v sluzbo in ne morejo hkrati otrok cuvat), vrtce in pp sole. Ucilnic bi bilo dovolj, ne bi bilo toliko uciteljev v soli, malico si od doma prinesejo, za seboj po jedi pospravijo. Vse ostale solanje od doma, so dovolj veliki, da lahko spremljajo pouk od doma. Za tiste, ki imajo pri nekem predmetu tezave bi org.dopolnilni pouk (zdruzijo se iz vec razredov in videokonf. z uciteljem, profesorjem dolocenega predmeta)
Razne nezasluzene dodatke bi pa jaz takoj omejila in to vsej ju, zdravnikom in ostalim, to je metanje drzavnega denarja cez okno, ta denar lahko investirajo pametneje. Dost je bilo podkupovanja, ko pa je jasno da je cesar gol, da pct ne bo deloval in da tisti, ki ne dela ( prijateljcki placo ze dobivate) ne more dobivati dodatkov za brezveze.
DObro, da te ne bodo vprasali. Po tvoje ni dovolj, da so imeli najstniki in mladina okrnjeno druzenje, socialne stike 1,5 leta. Ti bi jih zaprla v domove spet za se eno leto. Enemu 6 ali 8 letniku druzba vrstnikov ne pomeni niti priblizno toliko kot enemu 16 ali 18 letniku. Ampak kaj te briga, kajne?
Napisala sem v primeru, ce bi bilo veliko bolnih, kar se zna zgodit. Vprasanje je kaj bo jeseni in pozimi, ko zacne popuscat cepivo. Ze zdaj so primeri (lani jih je bilo manj) slutim, da jeseni ne bo dobro. Cepljenih nihce ne testira, pa saj ze pticki na veji civkajo, da so tudi oni prenasalci. Pa ne mi, da se mladina ni druzila tudi med zaprtjem. Kot da se med poukom lahko druzijo, druzili so se izven pouka tudi, ko so se solali od doma. Problem so samo mlajsi otroci ker jih starsi nimajo kam dat, za vecje ni problema, edino tisti ki jim je sola beg iz slabim druzinskih razmer. Samo to podrocje bi ze zdavnaj morala urediti drzava s korono ali brez.
A jaz tebe dobro razumem? Najstniki naj ne hodijo v šolo, še kar naj se pa povsod drugje normalno družijo?
Mogoče bi res naredili kot v tistih zadnjih “kritičnih 14 dneh popolnega zaprtja” – zaprli šole, knjižnice, muzeje in gledališča, vse ostalo pa naj na polno laufa (trgovine, tovarniške hale, cerkve, restavracije – ok, samo za malice 🙂 … ).
Forum je zaprt za komentiranje.