Najdi forum

sojino mleko

V več dietnih receptih sem zasledila sojino mleko, vendar v trgovini na nobenem artiklu ne piše sojino mleko. Niti na nobenem ne piše sojin jogurt. Se to mogoče kako drugače imenuje oz. ali moram v kako posebno trgovino? Iskala sem v Mercatorjih in Intersparu, kjer so imeli kar nekaj izdelkov iz soje.

Kupila sem sojin drink (nekdo mi je rekel, da naj bi to bilo mleko), ampak to je neka voda, ki ni niti podobna mleku. Ne po okusu ne po gostoti.

Helena

Helena

Sem šla prečekirat v hladilnik. Na mojem piše sojin napitek. Ja, to je to. Barva grdo umazano bela, bolj redko in zelooo zanič. Pa še smrdi, vsaj meni. Bogi tisti, ki ga morajo piti in vsa čast tistim, ki ga pijejo prostovoljno. Vem, da je zdrav…

Hvala dd,

torej se lotim receptov iz tega čudnega mleka. Upam, da bodo rezultati prebavljivi. Se mi pa vse bolj dozdeva, da bom s sladicami počakala do konca diete… Uf, kje je še to!

Helena

Helena

Sojinega mleka najdeš v trgovinah kar nekaj vrst. Jaz jih sicer kupujem v Avstriji, ampak tudi na našem ne piše mleko.
Mi kupimo tistega, ki ima dodan kalcij in B12. Nekatere vrste so sladkane, nekatere so brez soli. Jaz za pecivo in palačinke uporabim tistega, ki ima dodan sladkor, za kuho pa tistega brez.
Še to: nam je najbolj všeč znamka Alpro (tako mleko kot tudi deserti.)

LP

Tixi, zdravo !

Tudi meni so najboljši sojini izdelki Alpro. Enkrat sem poskusila neko drugo sojino mleko in res ni bilo užitno. Te Alpro izdelke sem jaz pri nas videla v DM. Jaz jih sicer kupujem v Metroju, je ceneje.

lp Majuška

Hvala obema. Ravno danes grem v DM, pa bom poskusila se mleko od firme Alpro.
Za mešanje s kosmiči pa verjetno ni, kaj?

Helena

Helena

Jaz sem prav zasvojena s sojo – strašansko rada jo imam v vseh oblikah (upam, da gensko spremenjene ni bilo nikdar na mojem krožniku in skodelici). Zelo rada pijem Soja-drink, nesladkanega. Mrzel je ogaben, res, zato ga pustim kar na sobni temperaturi in takšen ima precej boljši okus.

Pozdravček, neja

Tudi mi kupujemo v Metroju. Cenovno se res splača. Mi obožujemo tudi desert, predvsem vanilijevega. Smo dokaj veliki potrošniki sojinih izdelkov.

Mimogrede: moj mož je enkrat naredil tudi penico za kapučino iz sojinega mleka in je lepo uspela.

lp

Sojino mleko narediš sama zelo poceni.
2 skodelici namočene soje (namaka se najmanj 12 ur-rajši več) odliješ vodo,streseš v multipraktik, dodaš 2 skodelici vode-dobro zmiksaš, zliješ kašo v lonec, dodaš še 2 skodelici vode in malo soli. Kuhaš cca. 8 min ( naj počasi vre) in večkrat premešaj, ker se droži vsedejo in se rade zasmodijo.
Precediš skozi dvojno gazo in imaš mleko.

v to mleko lahko dodaš 1 žličko jogurta (kravjega) in dobiš krasen sojin jogurt…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close