sojino meso (iz La Storie)
Ko sem ravno videla spodaj, da ena sprašuje po salsi iz Romea…
Večkrat sem že v La Storii (bivši Puccini v Ljubljani) jedla solato iz solatnega bifeja. Vedno si vzamem tudi tisto sojino meso, sojine koščke, ki so čisto temno rjavi, odličnega okusa. Sama sem že nekajkrat poskusila narediti to sojino meso in vedno je izpadlo grozno zanič.
Zanima me:
– mogoče kdo ve, kako to delajo v La Storii?
– kako ga pripravljate, da je užitno za pojesti?
Lepe praznike!
Maruša
Pozdravljena, Maruša
sojine koščke na kratko (5 min) prevrem v jušni osnovi (kocka) in jih še malo pustim, da se napijejo. Lahko jih tudi samo namočiš v vroči vodi, vendar niso tako okusni. Potem gre z njimi naprej tako kot s koščki navadnega mesa, le da ni treba dolgo časa kuhati ali pražiti. Z njimi včasih goljufam pri rižoti, golažu, boraniji in jih dodam navadnemu mesu. To pa zato, ker mož zaviha nos, da samo sliši “soja”. Jaz potem izbrskam ven sojine kocke, možu in sinu pa ostane bolj ali manj meso. Doslej še nista pogruntala, da imata na krožniku tudi “dodatek”.
Lep pozdrav, Astra.
Sojine koščke skuham v juhi, nato pa jih odcedim. Med tem prepražim čebulo, nato dodam sojine koščke in jih nekaj časa dušim skupaj s čebulo oz. tako dolgo da se koščki čisto malo zapečejo. Prilijem vodo ali pa kar juho v kateri so se kuhali, začinim in zgostim z riževo moko, ki jo razmešam v malo hladne vode in dodam malo paradižnikove mezge. Vse skupaj malo pokuham, da se zgosti.
lp, Maja
Forum je zaprt za komentiranje.