Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sojini polpeti

sojini polpeti

Ali mi lahko kdo pove kako se naredi sojine polpete. Jaz sem jih vedno kupovala, sedaj pa sem se odločila, da jih naredim sama. Sem že kupila tisto zeleno sojo, samo še recept rabim.
Hvala

Ker imam sina vegetarijanca, so sojini polpeti kar pogosto na njegovem jedilniku. Ampak jaz nikoli ne kupujem soje, ampak sojine kosmiče, ki jih za kakšnih 5 minut namočim v vročo vodo, da nabreknejo in potem delam z njimi kot z mletim mesom (začimbe – kar mi pade na pamet, čebula, česen, poper, veliko peteršilja, sol). Če je masa preredka, zgostim z drobtinami. Čisto na koncu, ko polpet že oblikujem, dodam malo moke, da ni tako pocasto in ocvrem, da pride lepo hrustljavo. Ker delam ponavadi v enormnih količinah, preostanek zamrznem, tako da si jih sin ocvre za kosilo sam. LP Vera

Vcasih skuham sojo , vcasih pa kar s kosmici. Meni je tudi vsec, ce primesam zraven se malo spinace( blitve,buck) in namocene ovsene kosmice za vezavo – namesto moke ali drobtinic.

Oblikovane malo povaljam v drobtinicah in specem v samo malo naoljenem pekacku. Se splaca…nobene odvecne mascobe:) Lp

Mimogrede, tisto zeleno je menda azuki fižol (vem, da nekateri proizvajalci na embalažo napišejo zelena soja). Seveda je tudi primeren za polpete, treba je samo vedeti, da je kuhan precej prej kot soja.

Soja je menda samo rumena. Kuha se kar dolgo, za polpete kuhana zrna zmeljem. Nadaljevanje enako kot z mletim mesom.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close