Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodišče je že trikrat zavrnilo spremembo Titove ulice- predlog

Sodišče je že trikrat zavrnilo spremembo Titove ulice- predlog

Sam imam rad zgodovino, saj kdor ne pozna preteklosti ne ve nič o času v katerem živi (večina “mladih” danes) ampak to, da ne dovolijo spremembe ulice se mi pa res ne zdi prav.

Jaz imam pa en drug predlog, glede na naklonjenost ljudi do Tita, posebej v Ljubljani, ki je postalo bolj multikulturno kot je bilo za časa komunizma in je po eni anketi 2/3 Ljubljančanov podpiralo vrnitev Titove ulice.

Moj predlog je, da bi se Kolodvorsko ulico v Ljubljani preimenovalo v Tovariško ulico. Če je v Ljubljani že več ulic simbolično poimenovanih; Prištinska ulica, kjer stoji džamija je Džamijska ulica in tako naprej, bi se na Kolodvorski Tovariška ulica najbolj podala. Tavčarjarjeva bi se pa lahko preimenovala v Pionirsko ulico bratstva in enakosti.

Vsem lep tovariški sobotni pozdrav

Za uravnotežen pogled na zgodovino, bi lahko imeli kakšno Rupnikovo cesto, Mussolinijevo avenijo, kakšen Mauthausen park, viadukt pokola v Gramozni jami, predor mučilnice Svetega Urha, drevored dojenčkov na domobranskih bajonetih …

Ali niso ravno fašisti aretirali Tržačana, ki je predlagal poimenovanje ene ulice v Trstu v ‘via Mussolini’?

s tem je tako…., če se bi čez center Lj. imenovala glavna ulica Popay ulica, bi bila Ljubljana svetovno romarsko središče.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 25.09.2021 ob 17:50

Za uravnotežen pogled na zgodovino, bi lahko imeli kakšno Rupnikovo cesto, Mussolinijevo avenijo, kakšen Mauthausen park, viadukt pokola v Gramozni jami, predor mučilnice Svetega Urha, drevored dojenčkov na domobranskih bajonetih …

Te zadnje ulice ne boš dobila ker to se preprosto ni zgodilo, je samo plod domišlije levičarskih pravljičarjev, če boš še trdilo da se je zgodilo pa polinkaj na medij kjer to piše , jaz ti z lahkoto polinkam zločine nad otroki z gošarske strani… Aja pa letečih gošarjev cesta bi tudi lahko bila, pa cesta junaških partizanov tudi.

Sam fprašam, 25.09.2021 ob 18:05

Ali niso ravno fašisti aretirali Tržačana, ki je predlagal poimenovanje ene ulice v Trstu v ‘via Mussolini’?

Tip se brani s prostosti, teza njegove obrambe pa je Titova cesta in napis Tito na Sabotinu, obsojen ne bo ker morajo veljati enaka pravila za vse državljane EU, če pa bo obsojen bomo mi dobili rok za počistit vso nesnago komunizma, v nasprotnem bomo kmali priče nemškim Adofa Hitlerja ulicam

tako panično, 25.09.2021 ob 19:16

Te zadnje ulice ne boš dobila ker to se preprosto ni zgodilo, je samo plod domišlije levičarskih pravljičarjev, če boš še trdilo da se je zgodilo pa polinkaj na medij kjer to piše , jaz ti z lahkoto polinkam zločine nad otroki z gošarske strani… Aja pa letečih gošarjev cesta bi tudi lahko bila, pa cesta junaških partizanov tudi.

Jah tudi gošarski zločini so samo plod prenapete desničarske domišljije. Jaz vem samo to, da so domobranski specialci in junaki bežali pred nesposobnimi gošarji v Bleiburg, namesto da bi se jim uprli in jih potolkli, Angleži so jih pa iz Bleiburga nazaj zbrcali.

Ulico pogumnih pobeglih bleiburških domobegcev bi nekateri imeli. Ali pa ulico pomagačev fašističnih in nacističnih morilcev 42000 Slovencev.

O spremembah imen ulic naj odločajo njeni prebivalci, recimo če se jih 67 % strinja, se naj spremeni. Če se morajo za razne posege na meji strinjat sosedje ali v bloku prebivalci oz. pač tisti, ki jih to najbolj zadeva, naj bo še pa z ulicami tako, namesto da se politika in visoka sodišča igračkajo s tem.

brani se s prostosti, 25.09.2021 ob 19:23

Tip se brani s prostosti, teza njegove obrambe pa je Titova cesta in napis Tito na Sabotinu, obsojen ne bo ker morajo veljati enaka pravila za vse državljane EU, če pa bo obsojen bomo mi dobili rok za počistit vso nesnago komunizma, v nasprotnem bomo kmali priče nemškim Adofa Hitlerja ulicam

Saj veljajo ista pravila, edino Muso pa Tito nista bila ista. Muso je napadal druge države, povzročil pušiono lastne države, Tito je pa napadal v glavnem okupatorje lastne države in njihove pomagače (v glavnem) in do svoje smrti bolj ali manj samo zmagoval.

Zato niso Titove ulice in trgi samo v ex-yu, ampak tudi v Italiji in Franciji.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_places_named_after_Josip_Broz_Tito

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close