Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sodelavki umrla hči

sodelavki umrla hči

če ne moreš poklicat, ji piši sms. Bolje to, kot nič!

Men se pa zdi fajn, da se ji oglasi zdaj, takoj. Da sodelavka ve, da nekdo nanjo misli. Saj osebno ji bo še vedno segla v roke. AMpak prvi šok, pa da veš, da nisi sam. Niti ne vem, če bi bila jaz zmožna po izgubi otroka dvignit telefon in se s komu ment. Bi bila pa zelo vesela, da mi nekdo v mislih stoji ob strani.

Tudi jaz sem bila lani ob smrti očeta vesela sožalnih sms-jev, nikakor pa mi ni bilo do telefoniranja. Ne bi rekla, da so mi telegrami pomenili kaj več od SMS-ja. Pač časi so se spremenili in ne zdi se mi nič narobe, če se drugačen način komuniciranja uporabi tudi za izrekanje sožalja. Tudi e-mail, magari… edino manjša je verjetnost, da boš takrat odpiral e-pošto.

Smo pa očitno res različnih misli in čisto lahko se bo tudi njej zdel SMS brezoseben. Če nisi prepričana, ji seveda raje pošlji telegram. Glavno je, da se ne umakneš. Je pa res grozljivo izgubiti otroka, uboga, uboga mamica!!!! :(((

Ne vem no, meni se sms sploh ne zdi neprimeren, če gre za sodelavko s katero se privat ne družite.

Ko mi je umrl nehče zelo blizu, mi je vsak sms, ki je prispel, veliko pomenil.

Butasto. Misel je tista, ki šteje, ne oblika, v kateri pride do osebe.

Ko je kolegu umrl oče, nas je o tem obvestil z SMS, zato nisem imela pomislekov in sem mu tudi v SMS izrekla sožalje. In ga seveda šla kasneje kropit.

Tudi meni je vsak SMS ogromno pomenil, ker mi ni bilo ne do osebnih stikov, ne do tel. pogovorov. Kot je že napisala 255, misel je tista, ki nekaj pomeni in ni pomembno na kakšen način ti jo kdo izrazi. Če pa katera v tako težkem trenutku misli na to, kako si je nekdo drznil poslati SMS – ta ni vredna niti tega, da se ji sožalje izreče osebno.

če bi meni kdo umrl, me sms sploh ne bi motil – mislim, da bi imela to še najraje – nobenih klicev in osebnih stikov – taka pač sem.

tako da je čisto odvisno od osebe – ti sodelavko poznaš in veš, kaj bi ji bilo OK.

če pa nisi prepričana, zagotovo ne moreš zgrešiti s pisnim sožaljem po pošti

janis, ne pametuj tule, iz celote vzemi bistvo in odogovor ni tak kot si ga naštela ti tule, to je le en stavek vzet iz koteksta!

ZAKAJ NE DRAGA JANIS?
nAJ TI NAPIŠEM KOT MALEMU OTROKU IZ 1. RAZREDA…

zaradi: bontona, pietete, dobrega okusa, etike…

IN BAJE SI ZDRAVNICA IN TI JE TREBA TO PONOVNO NAPISAT, SICER PA TUDI NE VEM ALI SI MOŠKO ALI ŽENSKO, KER PIŠEŠ ENKRAT TAKO, DRUGIČ DRUGAČE.

TOREJ NE PAMETUJ PRI VSAKI TEMI, ČE NIMAŠ KAJ PAMETNEGA ZA NAPISAT!

zaradi: bontona, pietete, dobrega okusa, etike…

Očitno tebi ni jasno in ti ne bo, ker ne vidiš meter od svojega nosu. Kaj ima veze pieteta z SMS-om? Saj tudi ti ne veš, samo pametna hočeš izpasti.

Verjetno so bili podobni pomisleki, ko so nekoč “prehajali” iz osebnih stikov v pisna sožalja ali ko so izumili telefon. “Pa ne moreš tko, pa to se ja osebno nardi,…”. Tehnika gre naprej in meni osebno se tudi SMS ne zdi nič manj oseben kot telegram. Nekdo se spomni, nekdo misli nate, ostalo je samo način sporočanja.
Na pogreb… Zakaj pa tja? Morda pa ta mamica ne želi trume ljudi okrog sebe na pogrebu. Takoj po smrti po mojem ni primerno letati okoli ljudi, razen če si tega želijo. Pač izraziš sožalje na nek način, s tem izraziš, da stojiš človeku ob strani, ko ga vidiš osebno (na pogrebu ali kasneje) pač izrečeš še osebno.

Pieteta je, da spoštujemo dostojanstvo umrle osebe in se od njega obnašamo tako, kot bi želeli, da se nekdo obnaša do našega lastnega umrlega telesa. Etika je, da spoštujemo bolečino žalujočega in mu damo možnost, da se sam odloči, kako bo prebolel svojo bolečino in ali želi svojo bolečino deliti z nami ali NE. Dober okus je to, da žalujočega ne zasipamo s poceni patetičnimi verzi in namišljenim “razumevanjem”, ampak mu iskreno in na kratko izrečemo sožalje in smo tam ZANJ, ne ON ZA NAS.

Ti, ki si še v prvem razredu, lahko razumeš tako kompleksne pojme ali se znaš etiko, dober okus in pieteto samo napiflat na pamet kot neko preživeto zunanjo obliko izpred tridesetih let, kot resnično vsebino pa ne, ker jih nimaš ne v srcu ne v možganih :)?

Naslednjič ne pozabi vzet tistega Risperdala iz tvojega predala, kadar se bliža polna luna 🙂

Pieteta je, da spoštujemo dostojanstvo umrle osebe in se od njega obnašamo tako, kot bi želeli, da se nekdo obnaša do našega lastnega umrlega telesa. Etika je, da spoštujemo bolečino žalujočega in mu damo možnost, da se sam odloči, kako bo prebolel svojo bolečino in ali želi svojo bolečino deliti z nami ali NE. Dober okus je to, da žalujočega ne zasipamo s poceni patetičnimi verzi in namišljenim “razumevanjem”, ampak mu iskreno in na kratko izrečemo sožalje in smo tam ZANJ, ne ON ZA NAS.

Ti, ki si še v prvem razredu, lahko razumeš tako kompleksne pojme ali se znaš etiko, dober okus in pieteto samo napiflat na pamet kot neko preživeto zunanjo obliko izpred tridesetih let, kot resnično vsebino pa ne, ker jih nimaš ne v srcu ne v možganih :)?

Naslednjič ne pozabi vzet tistega Risperdala iz tvojega predala, kadar se bliža polna luna :)[/quote]

Janis, a si malo žleht?:))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close