sodelavka smrdi
V marsikakšnem poklicu je predpisana tudi osebna urejenost in negovanost. Jaz sem večinoma delala na takšnem delovnem mestu. Zato se mi ne zdi nič posebnega, če tej novi sodelavki poveš kar direktno, da je treba prihajati na delovno mesto umit, dišeč in oblečen v sveža oblačila.
Spomnim se svoje prve službe, bila sem še zelo mlada, ko so me sodelavke vzele v roke, ker sem imela aknasto kožo. Rekle so mi, da takšna ne morem biti, saj sem delala s strankami. Še danes sem jim hvaležna, saj sem potem zelo hitro pozdravila svojo kožo in se naučila nege, ki me spremlja vse življenje.
Ma kakšno ovinkarjenje – saj se da zadevo direkt povedat, s profesionalnim pristopom. Tako je najbolje in najbolj pošteno.
Se vsedeta v prostoru sami in pričneta še s tedensko analizo minulega dela.
Potem preideš k bistvu: XVZ, vas lahko vprašam nekaj bolj osebnega? Imate morda kakšno težavo s prekomernim potenjem oziroma nezaznavanjem vonja? in potem se bo pogovor razvil. Bodi diskretna, direktna, brez mencanja, nasmihanja in podobno. Če se oseba odpre in morda pov, da ima kakršnekoli hormonske težave, potem ji lahko svetuješ, da si naj vzame čas -verjetno vas ne bo konec kak dan, če pride malo kasneje zaradi pregleda v službo, in pri zdravnikih opravi potrebno. Bo šlo za obojestransko zaupanje in diskretnost.
Ljudje smo ljudje – bolje takoj, kot vleči v nedolged. Nasplopno je znano, da Slovenci vse preveč radi ovinkarijo kjerkoli – pa naj bo to pri delu ali zasebno. Direktno
Imam enak problem, sem dolgo razmišljala kako na čim lepši način povedati ‘da smrdi’, ji povedala direktno in diskretno, ji kupila kristal (ker je bio, eko itd), pa ni nič zaleglo, ker enostavno zanika, da ona smrdi (po njeno smrdimo vsi ostali, ki uporabljamo vodo, milo in deo in parfume).
Me je že strah poletja in vročine, ker klime tudi ne mara 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.