Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Soda namesto šampona

Soda namesto šampona

Nezadovoljna sem bila z vsemi šamponi in balzami, lasje kmalu po pranju mastni ali slamnati, pa sem malo poguglala in odkrila sistem brez šampona. Namesto šampona uporabljaš sodo bikarbono. Daš žličko v vodo in narediš pasto, zmočiš lase, vtreš to pasto z enominutno masažo ter spereš z malo jabolčnega kisa v topli vodi.

Priznam, bila sem zelo skeptična in ne bi tega uporabila, če ne bi obupala nad kemijo. Ampak rezultat je zaenkrat sijajen! Lasje se ne mastijo tako hitro, imajo lesk, več volumna in celo malo več se kodrajo kot prej! Priporočam!

Kaj pa soda naredi barvanim lasem? Sem pa ravno danes razmišljala koliko sode nadomesti en pecilni prašek? Ni ista tema, vem 🙂 pač zanima me kako je možno uporabljati sodo.

lahko kupiš pecilni brez fosfatov

američani pijejo sodo – a je to sodabikarbona?

američani pijejo sodo – a je to sodabikarbona?[/quote]

omg izjava leta :))))))))

lahko kupiš pecilni brez fosfatov

američani pijejo sodo – a je to sodabikarbona?[/quote]

Ne, soda je njihov izraz za brezalkoholne mehurčkaste pijače:

A soft drink (also referred to as soda, soda pop, pop, cold drink, carbonated beverage, tonic, coke, fizzy drink or mineral) is a non-alcoholic beverage typically containing water — often carbonated water — and a flavoring agent.

http://en.wikipedia.org/wiki/Soft_drink

Nič, imam barvane, še bolj naravno lepi pridejo.

Nočem naravnih! Sem že preveč siva 🙁 daj malo to napiši konkretne količine. Hvala.

Čitka ali lahko malo bolj specifično napišeš količine te paste…

ker kolikor imam jaz izkušnje, se soda kr hitro raztopi tud v majhni količini vode….tko da pasta??

hvala in lp

Tu so bolj podrobna navodila. Jaz si to malo po svoje priredim, dam prb. 2 žlički sode in vodo po občutku.

http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=27091

kje pa se dobiti večje količine sode npr 1 kg? lp

menda je v Eurospinu poceni velika pakunga.

Ja, pol kile cca 50 centov, modra škatla, nekje pri pudingih.

Tudi jaz sem že poskusila s sodo, pa sem ugotovila, da imam po tem lase, kot slamo na glavo. In po tem moraš dodat še enkrat toliko balzama, kot ga daš ponavadi.

Mogoče, če bi imela res kratko frizuro, drugače pa dobri stari šampon…

verjetno zavisi od las, jaz imam bolj mastne in so mi ravno dragi šamponi in balzami delali slamo. Meni zaenkrat odgovarja, lase imam resnično lepše kot prej, pa baje jih ima veliko enake izkušnje.

Nemogoče. verjetno si si jih premalo izprala.

kaj? in pol ti cela glava smrdi po kisu :/

Ne, vonja po kisu se absolutno ne čuti. Lasje so le zaradi kisa bleščeči, svetijo se na daleč. Več o tem sem pred odločitvijo za sodo brala tudi tu:

http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=31701

Dva dni nazaj sem poskusila in res je struktura las veliko trša.
Sem pa namesto kisa uporabila limono.

Mene nekaj drugega skrbi: sode bikarbone naj ne bi redno uporabljali. Pri uživanju poškoduje želodec. Kako pa vpliva na lase? MOrda kdo ve to?

Tudi mene je malo skrbelo, ali soda dolgoročno kaj škodi. Potem sem pomislila, ali smo se pa kdaj vprašali, ali vse te snovi v šamponih in balzamih škodijo? Jemljemo jih kot samoumevne, zdrznemo se le, ko nam lasje postanejo mrtvi in krepasti. Kot obrneš, je manj strupena soda in naravni jabolčni kis kot nešteto agresivne kemije v kupljenih izdelkih.

jaz mam izkušnjo s sodo, vendar v skoraj vrelo vodo daš jušno žlico sode, najbolje v plastenko, ko se ohladi na primerno temperaturo-za lase, si s to tekočino umiješ lase. Bistvo je pa čimbolj vroča voda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close