Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika soda bikarbone

soda bikarbone

Zanima me, zakaj se uporablja sodo bikarbone in s cim se jo lahko nadomesti? Moja tasca je rekla, da ona vedno uporablja namesto sode pecilni prasek, ali se da to res zamenjat?

Hvala.

Včasih je soda v receptih za muffine – jo dodam če jo imam doma (sicer pa povečam količino pecilnega). Drugje je še nisem uporabljala. No ja, razen za čiščenje posode (tupperware, ki se je po “naključju” navzela neprijetnega vonja – je šlo super “stran”). Menda je soda tudi sicer dobro čistilno sredstvo.

Ja, soda bikarbona se nadomesti s pecilnim praškom… nekatere okus po sodi precej moti in je ne uporabljajo zato, jaz jo slučajno imam doma, pa je tudi ne uporabim vedno. Ne vem, a je Sonce zadnjič napisalo, da naj bi pa količina ne bila enaka za zamenjavo… če se ne motim, za en del sode bikarbone naj bi vzeli dva dela pecilnega praška…
Mislim, da je bilo rečeno tako.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Z vodo, ki sem ji dodala sodo bikarbono, operem kupljeno sadje, npr. grozdje.

Jaz jo dajem v muffine, pa obvezno v medenjake. Ker sem prebrala, da med uniči učinek pecilnega praška in naj se ga zato ne bi uporabljalo v medenem testu.

Ja ja, točno v medenjake – to o medu piše v knjigi Pecivo Sestre Vendeline. Se vidi da jih že eno leto nisem delala.

Jup, v Vendelini. Razmišljam, če nisem lani dala pecilnega praška namesto sode bikarbone in sem zato medenjake vrgla v smeti…

Se mi zdi, da je pecilni prašek soda bikarbona + dodatki (kislina).
Ravno zaradi tistih dodatkov mene peče zgaga in zato vedno uporabim sodo bikarbono.
lp
kiri

Jaz pa sodo bikarbono uporabljam tudi drugače. Ko moram čebulo pošteno razdelat vsujem gor pol male žličke sode bikarbone in čebula je v par minutah čistu stopljena. Pa tudi meso je baje potem bolj mehko – hitreje skuhano. Na okusu pa nič ne poznam.

Slišala sem da se fižol hitreje skuha če dodaš žličko sode ,če te peče zgaga popiješ sodo z malo vode,preverjeno pomaga.
lp geri

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close