soda bikarbona
Ostali te zafrkavajo, jaz pa jo res občasno uživam. Verjetno pa je za razkisanje boljši bazični prašek, ki ga dobiš v lekarni in v nekaterih spletnih trgovinah. Pazi le,da boš res dovolj pila zraven. Jaz uživam tega: http://www.avita.si/bazicni-izdelki/bazicni-prasek-300-g
Ostali te zafrkavajo, jaz pa jo res občasno uživam. Verjetno pa je za razkisanje boljši bazični prašek, ki ga dobiš v lekarni in v nekaterih spletnih trgovinah. Pazi le,da boš res dovolj pila zraven. Jaz uživam tega: http://www.avita.si/bazicni-izdelki/bazicni-prasek-300-g%5B/quote%5D
Mi lahko razložiš zakaj je boljša neka stvar, ki stane 20 € +, kota pa soda bikarbona, ki jo dobiš za manj kot 1 €?
Predlagam, da si nabai tisti, ki meni da ima zakisano telo lističe za preverjanje PH in začne uživati sodo bikarbono po navodilih, ki jih je polno na spletu. Če je PH prenizek ni dobro.
Kemija pa to… Bazični prašek je narejen po vzoru narave iz rastlinskih in mineralnih sestavin. Zelenjava in sadje sta bogata z organskimi minerali. V sadju in zelenjavi je veliko kalija, kalcija in magnezija, a zelo malo natrija. Razmerje med kalcijem in magnezijem je približno 3:2. Tako je tudi v bazičnem prašku. Soda ja pač samo NaHCO3.
Zato, ker je soda bikarbona samo soda bikarbona in ne vsebuje vseh ostalih za telo pomembnih mineralov, kot npr. magnezij, kalij, kalcij, silicij, cink …, ki jih vsebujejo bazični praški in so še kako pomembni pri razkisanju telesa. Nizek PH in s tem zakisanost, je posledica pomanjkanja mineralov. In zato še zdaleč ni dovolj, da samo Ph dvignemo, ampak moramo predvsem ustrezno oskrbeti telo z minerali.
Zato, ker je soda bikarbona samo soda bikarbona in ne vsebuje vseh ostalih za telo pomembnih mineralov, kot npr. magnezij, kalij, kalcij, silicij, cink …, ki jih vsebujejo bazični praški in so še kako pomembni pri razkisanju telesa. Nizek PH in s tem zakisanost, je posledica pomanjkanja mineralov. In zato še zdaleč ni dovolj, da samo Ph dvignemo, ampak moramo predvsem ustrezno oskrbeti telo z minerali.[/quote]
Ja in predvsem je pomembno to, da za navadne minerale čim več plačamo, da lahko nekateri služijo na nas!!! Daj prosim no, nauči se kaj več o mineralih in zdravi prehrani, potem pa pametuj.
Zato, ker je soda bikarbona samo soda bikarbona in ne vsebuje vseh ostalih za telo pomembnih mineralov, kot npr. magnezij, kalij, kalcij, silicij, cink …, ki jih vsebujejo bazični praški in so še kako pomembni pri razkisanju telesa. Nizek PH in s tem zakisanost, je posledica pomanjkanja mineralov. In zato še zdaleč ni dovolj, da samo Ph dvignemo, ampak moramo predvsem ustrezno oskrbeti telo z minerali.[/quote]
Ja in predvsem je pomembno to, da za navadne minerale čim več plačamo, da lahko nekateri služijo na nas!!! Daj prosim no, nauči se kaj več o mineralih in zdravi prehrani, potem pa pametuj.[/quote]
Sicer ne vem, kaj te je v mojem odgovoru tako zmotilo in s čim se ne strinjaš, da si me tako napadla. Vprašala si, kakšna je razlika med sodo bikarbono za 1 € in bazičnim praškom za 20 €. In sem ti odgovorila. Nikjer pa nisem zapisala, da je uživanje teh mineralov nujno oz. priporočljivo ali da jih v telo ne moremo dobiti z ustrezno prehrano.
Ja in predvsem je pomembno to, da za navadne minerale čim več plačamo, da lahko nekateri služijo na nas!!! Daj prosim no, nauči se kaj več o mineralih in zdravi prehrani, potem pa pametuj.[/quote]
Sicer ne vem, kaj te je v mojem odgovoru tako zmotilo in s čim se ne strinjaš, da si me tako napadla. Vprašala si, kakšna je razlika med sodo bikarbono za 1 € in bazičnim praškom za 20 €. In sem ti odgovorila. Nikjer pa nisem zapisala, da je uživanje teh mineralov nujno oz. priporočljivo ali da jih v telo ne moremo dobiti z ustrezno prehrano.[/quote]
Zmotilo me je predvsem to, da nam neke enostavne sestavine prodajajo po enormnih cenah. marsikaj se da rešiti na enostavnejši način, samo po spletu je treba malce prebrskati ali se nasloniti na stara znanja naših babic. Vsekakor lahko PH zvišaš z uživanjem sode bikarbone, vendar po preverjenih pravilih, ne kar tako laično.
Forum je zaprt za komentiranje.