Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sočne zadeve iz Savinjske doline

Sočne zadeve iz Savinjske doline

Koliko nas je tukaj? 🙂
Odprla bi temo, kjer bi se razglabljalo o savinjski. Kaj se tukaj okoli dogaja, zanimivosti itd.
Mimogrede, ste vedeli, da je središče Savinjske doline Žalec?

Še ena Savinjčanka tu :).
Upam, da rečemo kako.
Jaz sem tudi za kaka športna druženja.

A ne veljate Savinjčani za najbolj škrte tam na vašem koncu? Gorenjci so morda še malo bolj škrti, ampak Savinjčani ne zaostajate kaj dosti…

Ta slovenska škrtost je po mojem posledica “lokal patriotizma”. Vas proti vasi, dolina proti dolini. Sam sem spoznal, da so imeli o škrtosti Savinjčanov največ za povedati tisti iz Šaleškega konca. Če v LJ poveš da si iz zgornjesavinjske – potem je velika verjetnost, da te dajo v Koroško.
Sicer pa kritik na račun štajercev tudi največ nastane v LJ koncu (in obratno).

Savinjska dolina je prelep del Slovenije. Nisem od tam, a se mizdi, da če vse skupaj pogledaš, da skoraj ni lepšega področja v Sloveniji. Glede škrtosti pa po mojih izkušnjah, Primorci posekajo vse, gorennski mladi rid ni tiliko škrt.

Gorenjci niti slučajno niso škrti, govorim iz prve roke. Nisem gorenjka, sem pa zadnja leta vsak vikend tam. So pa resnično škrti ljudje iz Vodic, Skaručne, Pirniče, lahko jim rečemo tudi Gorenjci, aja pa Bohinci so tudi. Imam sodelavko Savinjčanko in niti malo ni škrta.

no ko smo že pri škrtosti, kako stopnujemo ta pridevnik:
skrt, bolj škrt, najbolj škrt
Stražišče, Bitnje, Žabnica.
Za savinjčane to še nisem slišala, gorenjci pa škrti na kvadrat.

Mislim, da smo savinjčani bolj foušni, kot pa škrti. Zavisti pri nas ne manka.. Mislim da je to že prišlo v gene. Po drugi strani smo pa seveda narod za fešto, radi pogledamo pregloboko v kozarec. To velja za celo štajersko seveda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close